F1 нещата май вече си идват по местата

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ARMO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARMO » Нед 12 мар 2006 15:34

Колата още не е добре настроена и това си пролича в края на състезанието. Ако беше преди три години подобно ситуация, ферари нямаше да остави никакъв шанс. Жалко, аз бях фен на Сена, харесва ми Шумахер, но Сена е най-велик. Все пак 65 пулпозишъна но с близо 100 старта повече от Сена. Така, че рекорда е изравнен, но едва ли някой ще го вземе от Сена. :само левски

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Нед 12 мар 2006 15:59

Айртон Сена беше гений, за мен това е най-добрия пилот, гледал съм много от старите състезания, а сезона от 1989 със само едно неспечелено състезание от МцЛарен Хонда и борбата м/у Сена и Прост за титлата е класика.
Не знам дали сте гледа ли имаше едно състезание на Домингтън Парк 92 или 93та беше в Англия (тогава се водепе ГП на Е-па) Сена караше за МцЛарен Форд (двигателя беше много слаб) и заваля дъжд и Сена сътвори страшен спектакъл Хил и Прост ги направи смешни.

А относно новия сезон ще се радвам той да бъде колкото се може по оспорван, не обичам когато един тим доминира дори и той да ми е любим. Сезоните 2001-2004 бяха супер тъпи и безинтересни нестига, че Ферари има най-добрата кола с по секунда по бърза на обиколка, ами Шумахер нямаше съотборник, който да го конкурира. Намразих Ферари точно заради тази тъпа такатика - да има първи и втори пилот. Рон Денис, МцЛарен и някой други тимове са много по либерални и оставят пилотите да са равностойни (сезоните преди 1990 когато Прост и Сена караха в един и същи тим).
Аз лично смятам, че и тази година Ферари няма да са шампион и борбата ще м/у Рено и МцЛарен.

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Нед 12 мар 2006 16:17

Ии...Кими шампион :yahoo:

Потребителски аватар
BoX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BoX » Нед 12 мар 2006 16:23

Браво на Кими, тръгна последен и завърши трети :applause: McLaren шампион!

Invisible
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Invisible » Нед 12 мар 2006 16:41

Много добро състезание.Браво на Кими и Алонсо. :D

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Нед 12 мар 2006 16:58

толкова оспорван старт отдавна не съм гледал. Много се накефх. Евала на бТв за програмата

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Нед 12 мар 2006 17:50

този сезон започва обнадеждаващо, дано да е така до края :wink:

п.п. и дано Ферари да възвърнат позагубените позиции :roll:

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Нед 12 мар 2006 19:03

Наистина, много ми хареса това състезание ;) Ще има интрига ;)

Потребителски аватар
ARMO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARMO » Нед 12 мар 2006 19:26

niikoo_1 написа:Не знам дали сте гледа ли имаше едно състезание на Домингтън Парк 92 или 93та беше в Англия (тогава се водепе ГП на Е-па) Сена караше за МцЛарен Форд (двигателя беше много слаб) и заваля дъжд и Сена сътвори страшен спектакъл Хил и Прост ги направи смешни.

Имам го на видео. Аз съм голям Ф1 фен. Имаше подобна ситуация и на Монца. Тогава пак с много по-слаб амтомобил не позволи никой да го изпревари на тази за мен поне, най-трудна писта. Там мощност не трябва, само майсторлък.

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Нед 12 мар 2006 19:34

Точно пък за Монца ти трябва max power, а не еластичност или max torque.Аеродинамичното прилепяне също не е толкова важно там.Там трябва механично.

А иначе за Сена не си го спомням, но по Премиера съм гледал стари състезания и наистина е бил голям талант.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Нед 12 мар 2006 19:44

От Шумахер по-велик никога не се е раждал!!!!!!!Останалите са аматьори бивши и настоящи пилоти!

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Нед 12 мар 2006 19:54

R@do написа:От Шумахер по-велик никога не се е раждал!!!!!!!Останалите са аматьори бивши и настоящи пилоти!

:screwy :screwy я си помисли пак дали няма и други велики пилоти, такива, които са рискували живота си на всеки завой, и които са карали автомобили по-опасни и доста по-мощни от днешните, и в чиито автомобили Шумахер и компания не биха се качили. Аз за пистите и тяхната сигурност преди 10-20години и сега и дума не може да става. Гледал ли си състезания на финала, на който пилота не може да излезне от колата от изтощение (Нелсон Пикет, А. Сена).
Помисли си пак преди да напишеш такава глупост, за Фанджо, Фарина, Аскари, Джеки Стюард и другите от старото поколение чувал ли си.
Джеки Стюарт в едно интервю много ясно обясни каква е разликата м/у новите и старите пилоти и точно за Шумахер даде конкретен пример за това какви грешки често прави. Ники Лауда преди няколко години като решиха да върнат тракшън контрола беше се изпузнал и каза "че дори и маймуна може да кара болид с тракшън контрол", с което си навлече неприятни коментари.

Потребителски аватар
ARMO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARMO » Нед 12 мар 2006 20:01

bobcho написа:Точно пък за Монца ти трябва max power, а не еластичност или max torque.Аеродинамичното прилепяне също не е толкова важно там.

Не съм напълно съгласен. Ако изхождаш от презумпцията, че там има само два-три участъка, където можеш да изпревариш, да, съгласен съм. Това прави победата на Сена там, още по-невероятна.

LiX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LiX » Нед 12 мар 2006 22:42

Колеги, няма смисъл да спорите кой е по-по-най :wink:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Нед 12 мар 2006 22:58

Аз съм много доволен от това състезание, въпреки че Шуми е втори. Много оспорвано, а и Ферари са на ниво. Алонсо спечели с няколко десети при излизането от последния бокс.
Евала и на БТВ, а и ми харесва, че дори и по време на рекламния блок продължават да показват какво става на пистата в отделно каре.
Мисля, че ще бъде интересна година :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”