ГОЛФ 4 1,9 TDI AJM маховик+съединител
- DaveGahan
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблеми: Маховик+съединител за ГОЛФ 4 1,9 TDI AJM
аз съм пряко свързан с темата ,защото дадох 1 торба пари.поне за мене си е скъпо
като му дойде времето на моя маховик след стотици питания дали има алтернатива ща-не ща дадох пари за оригинални и нови демфер,съединител и аксиална лагер-помпа(която и тя се сменяла задължително при такъв ремонт).цена на всичко от Елит Кар е около 1400 лева.с отстъпка ми излязоха около 1100 и нещо.Алтернативите са 2 Sachs i LUK като оригинално се слагали Sachs и на двете марки цените са подобни.за сведение колата ми е голф 4 1.9 ТДИ ПД 131 коня с ASZ двигател.

- Evil_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За съжаление ПД-то няма по евтин вариант за съединител.Това бруталната истина но пък вече цените взеха да слизат доста надолу за разлика от преди 1-3 години.Така че има алтернатива вече.Не че е успокойтелно много ама....нова кола - нови пари.
-
- Автомобил:
- Двигател:
а какво предлагат за по-мощните мотори?? може ли да се сложи от арл или от купра??
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Колеги за 1.9TDI-AGR 90hp.маховика демферен ли е или не е???
В Ауто + ми дадоха цена на комплекта за Valeo-840лв.за Sachs 1000лв.
Като човека там ме убеждаваше че Valeo e най добрия избор от към цена качество,като го попитах за LUK каза че имало много ментета и не си заслужава парите.
Дайте акъл какво да правя

В Ауто + ми дадоха цена на комплекта за Valeo-840лв.за Sachs 1000лв.
Като човека там ме убеждаваше че Valeo e най добрия избор от към цена качество,като го попитах за LUK каза че имало много ментета и не си заслужава парите.
Дайте акъл какво да правя

- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
Демпферен е!
Провери това валео да не е ремонтен комплект с обикновен маховик!
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Aко е такова това проблем ли е,питам защото не съм много наясно
?

- GodLike
- Контакти:
Казват, че като сложиш обикновен маховик се разтраквала скоростната кутия. Разликата в цената на комплектите с демпферен и обикновен маховик е 150-200лв и не си струва ги спестиш и след това да дадеш много повече за скорости.
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
GodLike написа:Демпферен е!
Колегата е прав

Колеги при мен също се усеща притрисане, но не при ускорение или работа на свободен ход а само когато намалям. И то когато намалям много плавно, ако нарисна спирачките по силно нямам никакви проблеми ни6то не се усеща, но когато ги натисна съвсем леко се усеща притрисане до момента в които колата не спре на място. На място двигателя работи равномерно няма прекъсване или промяна на оборотите. Забелязах обаче че това не се проявява всеки път, понякога се усеща съвсем слабо притрисане, а понякога доста силно. Сиединителят ми отлепя доста ниско, но не съм го сменял аз ако вообще е сменян. Колата е Golf 4 на 177 000км, а мотора е AHF 110hp. Интересува ме това от маховика ли е или проблема е друг, колегите са писали че имат проблем при работа на място или при ускорение докато при мен е при намаляне. Каня се тея дни да сменя дискове и накладки но едва ли е от тях тъй като при скорост 140-150 при натискане на спирачките не се усеща тресене колата спира много добре въпреки чедисковете са вече много износени т.е. едва ли са криви дисковете.
- kok12
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Много мнения и много проблеми от всякакво естество.
Знам,едно,че във VW където и да отидете предлагат замяна,тоест даваш твоя съеднител и те ти предоставят такъв разбира се с гаранция 24 мес.,оето не е никак малко ако питате мен и цената не е четирицифрена.
Ако има колеги правили тази замяна на какъвто и дизел да е ПД, нека изкаже мнение за тази замяна в оторизиран сервиз.
Аз лично бих опитал там
Поздрави
Знам,едно,че във VW където и да отидете предлагат замяна,тоест даваш твоя съеднител и те ти предоставят такъв разбира се с гаранция 24 мес.,оето не е никак малко ако питате мен и цената не е четирицифрена.
Ако има колеги правили тази замяна на какъвто и дизел да е ПД, нека изкаже мнение за тази замяна в оторизиран сервиз.
Аз лично бих опитал там
Поздрави
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kok12 написа:Знам,едно,че във VW където и да отидете предлагат замяна,тоест даваш твоя съеднител и те ти предоставят такъв разбира се с гаранция 24 мес.,оето не е никак малко ако питате мен и цената не е четирицифрена.
Комшията направи точно същото даде си колата смениха му маховика + съединител и му взеха 700 лв. + нещо за труд но не знам колко.
Но неговата кола е в гаранция незнам дали изобщо нашите кошници като идеме дали ще ги погледнат в ПоршеБГ.
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
На колагата niktt бих казал че това са си точно симптоми на маховика,и моя съединител е супер добър и си отлепя яко,но маховика е
А относно заменки,връщанки и други подобни е възможно за карета,полуоски,водни помпи,съединители,но не и за маховика него несиго искат за рециклиране.Бях питал в Автотрейд Варна и ми казаха,че ако си върна оригиналня комплект феродов и притискателен диск ще ми продадат новия комплект за 250лв.,ако нищо не върна 800лв.
Питах и за маховика,но категорично ме отрязоха че за него неможе да стане врътката с намалението и че не има трябват стари такива

А относно заменки,връщанки и други подобни е възможно за карета,полуоски,водни помпи,съединители,но не и за маховика него несиго искат за рециклиране.Бях питал в Автотрейд Варна и ми казаха,че ако си върна оригиналня комплект феродов и притискателен диск ще ми продадат новия комплект за 250лв.,ако нищо не върна 800лв.

Питах и за маховика,но категорично ме отрязоха че за него неможе да стане врътката с намалението и че не има трябват стари такива

- GodLike
- Контакти:
Някой може ли да опише претрисането при спиране
Винаги ли го прави, има ли значение скоростта? При по-висока скорост увеличава ли се? Усещането като за криви дискове ли е?

- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
ела и ще ти покажа
- GodLike
- Контакти:
Добре! Ама вчера като си карам и се чудя моето тресене при спирането от маховика ли е или от дискове или от незнам какво 

Върни се в “Дизелови агрегати”