Кои са тънкостите при китване ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Кои са тънкостите при китване ?

Мнениеот Сашо Белята » Вто 21 апр 2009 13:33

Здравейте колеги, тъй като съм мераклиа сам да си оправя колата, в смисал да и оправя ръждите имам няколко въпроса към вас.
С какво се минава мястото преди да се нанесе кита?
Какъв кит да ползвам " обикновен или с нишки " като за начинаещ?
С какво се обработва ръждата " освен с преобразовател на ръжда " ?
Какъв номер шкурка да ползвам след като китвам " змам че се минава от едра към дребна и накрая с водна " но като номерация неги познавам ?
Местенцата са малки и си мисля че може и със спрей да я напрая, но ако оцеля точния цвят.Какви марки спрей ще ми препоръчате както и лак.
Ами това е за сега ако се сетя нещо друго ще питам.

Потребителски аватар
berbatov86
Автомобил:
Двигател:

Re: Кои са тънкостите при китване ?

Мнениеот berbatov86 » Вто 21 апр 2009 21:23

Здрасти колега.Да почнеме по реда.Лично аз процедирам така: Със шкурка 180 или 240 с виброшлайфа търкам ръждата задължително до метал.Ако нямаш виброшлайф-на ръка пак със една от същата номерация щкурки.След като зи изтъркал ръждата до метал намазваш местата с преобразувател.След като изчакаш преобразуватела да подейства намазваш кит-не влакнест(този с едрите частици)а полиестерен-демек финния кит.После търкаш кита със шкурка 180;като си прецениш че си го изтъркал го тръкни и с 240 да го изфиниш за да не са ти едри драскотините от шкурката.След като свършиш и това се пръска грунд филер или филер на спрей.След като изсъхне търкаш филера с водна шкурка 800 или 1200 да ти стане гладка повърхността и чак след това си готов да нанесеш боята.Успех.Дано съм ти бил полезен но за да ти стане прилично качествено работата трябва да изпълниш тези неща

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Сря 22 апр 2009 0:25

berbatov86 написа:Здрасти колега.Да почнеме по реда.Лично аз процедирам така: Със шкурка 180 или 240 с виброшлайфа търкам ръждата задължително до метал.Ако нямаш виброшлайф-на ръка пак със една от същата номерация щкурки.След като зи изтъркал ръждата до метал намазваш местата с преобразувател.След като изчакаш преобразуватела да подейства намазваш кит-не влакнест(този с едрите частици)а полиестерен-демек финния кит.После търкаш кита със шкурка 180;като си прецениш че си го изтъркал го тръкни и с 240 да го изфиниш за да не са ти едри драскотините от шкурката.След като свършиш и това се пръска грунд филер или филер на спрей.След като изсъхне търкаш филера с водна шкурка 800 или 1200 да ти стане гладка повърхността и чак след това си готов да нанесеш боята.Успех.Дано съм ти бил полезен но за да ти стане прилично качествено работата трябва да изпълниш тези неща

Aма идеален си бре Бертати ... много ти благодаря. :bowdown
Едно малко куешчънце имам - Този спрей грунд филер дека се продава галиба и нещо прозводител да подметнеш като качество ?

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Сря 22 апр 2009 5:35

Аз използвам полски на фирма Novol.

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Сря 22 апр 2009 10:27

Lozancho като цена как е ?

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Сря 22 апр 2009 16:31

Преди година 6-7лв. Ако имаш компресор и пистолет по-евтино се връзва бързосъхнещ нитроцелулозен грунд.Но за поправки пред блока спрея е трепач.

Потребителски аватар
berbatov86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот berbatov86 » Сря 22 апр 2009 19:13

Бай Семо написа:
berbatov86 написа:Здрасти колега.Да почнеме по реда.Лично аз процедирам така: Със шкурка 180 или 240 с виброшлайфа търкам ръждата задължително до метал.Ако нямаш виброшлайф-на ръка пак със една от същата номерация щкурки.След като зи изтъркал ръждата до метал намазваш местата с преобразувател.След като изчакаш преобразуватела да подейства намазваш кит-не влакнест(този с едрите частици)а полиестерен-демек финния кит.После търкаш кита със шкурка 180;като си прецениш че си го изтъркал го тръкни и с 240 да го изфиниш за да не са ти едри драскотините от шкурката.След като свършиш и това се пръска грунд филер или филер на спрей.След като изсъхне търкаш филера с водна шкурка 800 или 1200 да ти стане гладка повърхността и чак след това си готов да нанесеш боята.Успех.Дано съм ти бил полезен но за да ти стане прилично качествено работата трябва да изпълниш тези неща

Едно малко куешчънце имам - Този спрей грунд филер дека се продава галиба и нещо прозводител да подметнеш като качество ?

Колега пиши на лично за да се разбереме ако имаш път към София да ти дам филер на спрей :wink: На Carsystem е спрейчето и съм много доволен лично аз.Айде чакам да пишеш

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Сря 22 апр 2009 19:41

По темата , наскоро пробвах шпиц-кит на colormatic и съм горе-долу доволен .

ОФФ
Бербатка :) виждам , че ги разбираш нещата . Айде , ако идваш на срещата на НИМ тази седмица да се видиме да те позапитам някои неща?

Потребителски аватар
berbatov86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот berbatov86 » Сря 22 апр 2009 20:04

Ми тая неделя съм зает.Ако искаш драсни на лично за какви неща става въпрос и ще се радвам да съм ти от полза както и на теб така и на другите колеги :wink:

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Сря 22 апр 2009 20:41

Метко, ела някой път да се видим и като искаш ще те запозная с бояджията от съседното хале - каквото те интересува ще ти обясни :)

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Чет 23 апр 2009 0:08

berbatov86 написа:
Бай Семо написа:

Колега пиши на лично за да се разбереме ако имаш път към София да ти дам филер на спрей :wink: На Carsystem е спрейчето и съм много доволен лично аз.Айде чакам да пишеш

Скоро път към Софето нямам , за да не умреш от нядежда да ми го дадеш mhihi , кам 20 май летя за Швейцария и ще ти пиша пак тука.Иначе мн се радвам на ентусиазма ти да помагаш, дай боже всеки му да е като тебе :да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”