Давайте акъл за Опел

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Давайте акъл за Опел

Мнениеот Nikkolay » Сря 22 апр 2009 18:00

Колеги здравейте,
преди бях пуснал една тема "Да изберем кола до 3000 лева". Момента дойде и до 1 седмица трябва да купим кола. Спрях се на Опел Корса 1997-1998година. Иска ми се колата да е икономична и лесна за поддржане(разбирай-евтини части) и затова се спрях на опела. Сега обаче се чудя с какъв мотор да бъде. Колебая се между 1,5 дизел, 1,7 дизел и 1,4 бензин. Колата ще се кара предимно в София, но също така и на дълги разстояния София-Бургас.
Сега искам да ви попитам за мненията ви относно корсите и специално тези двг,, които съм изброил. Какви са плюсовете и минусите им, някой има ли впечатления от тези коли. Не пиша във форума на ОПЕЛ, защото знам, че там ще има да ми хвалят марката, а аз искам обективни мнения.

Потребителски аватар
sno
Автомобил: Голф 4
Двигател:

Re: Давайте акъл за Опел

Мнениеот sno » Сря 22 апр 2009 18:18

аз имам добри впечатления от корса 1,7 исузо мотора,проблеми нямат ако ги гледаш,поддръжката не им е скъпа,освен ролките на ангенажния ремък.аз съм за този мотор,не гори много.

Потребителски аватар
HAMELION
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот HAMELION » Сря 22 апр 2009 18:21

като цяло не са лощи колички но като сяка кола ня стао сичко си е на касмет.ако уцелиш на добар запазен и безпроблемен двигател идеално.
така че колкото акали мнения и савети да се дават сигорен сам че едни много ще хвалят други ще плюят.
разликата мажду двигателите които си изброил е че дизеловите имат малко по скапи консумативи ат кам частите.агренаж ролки ремаци алал бала.
бензинката е малко по лека от кам цифри но гледаики годините предполагам че ще е екотек двигател а аз много много не ги харесвам в смисал много електроника и нещо кат згане рядко се намира няки които да уцели какво е от парвия пат поне в бургас де,а ако случаино има с стария двигател бензика идеално железни са и елементарни и евтини.с една дума харесваи си няква кола и скачаи с двата крака :).ако уцелиш уцелиш ако не ще правиш.
а за форума на опел няма лошо да попиташ могат да ти дадат някои савети поне за какво да се оглеждаш и ослушваш. аре успех.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 22 апр 2009 18:22

За 1.5 мотора съм чувал че е много икономичен и много куц :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Сря 22 апр 2009 18:31

В петък смятам да ходя на Горубляне по автокъщите да разглеждам death

Потребителски аватар
stanko_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanko_g » Сря 22 апр 2009 18:34

за ламарините незнам,но исузо е здравият мотор в опелите според мен :roll: :wink:

cceeccoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cceeccoo » Сря 22 апр 2009 20:03

Карал съм Корса 1.4 моно 60к.с.(като втора семейна кола)-евтини са за подръжка,след 97-98г. не гният,ако намериш 1.4SI(82к.с.) двиг. ти го препоръчвам,за японския дизел знам че съединителя е скъп и скоростите дават дефект.Успех в търсенето.

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Сря 22 апр 2009 20:10

Карал съм корса с 1.4 бензин - много слаба машинка :|

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Сря 22 апр 2009 20:21

lyubobg написа:Карал съм корса с 1.4 бензин - много слаба машинка :|

Ами те май всичките корси са слаби, 1,7 дизел мотора май е 60 коня.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 22 апр 2009 20:28

Спри се на бензин, ако държиш на опел.

Потребителски аватар
stoyanov6431
Автомобил: PASSAT B6
Двигател: CBA C 2010
Контакти:

Мнениеот stoyanov6431 » Сря 22 апр 2009 20:34

1.7 исузо мотора е най-добрия избор.
3 години карах астра с такъв мотор,януари месец я продадох с изгнили ламарини за доста пари само заради мотора.

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Сря 22 апр 2009 20:40

Имал съм 2 Опела с изброените от теб двигатели:
1. Опел Вектра 1.7 Д - беше семеен автомобил в продължение на 9 години с навъртяни над 200 000 км - продадох го с перфектен двигател и купе. Имаше основния проблем на старите опели дизел - при потегляне изпускателната система дрънчеше като пред разпадане. Проблема се реши с ремонт на нафтовата помпа. По спомен беше 56 или 58 к. с. Слаб и здрав двигател, перфектен за дълги пътувания. Раход градско - 7, извънградско - 5. Много евтин за поддръжка.
2. Опел Астра Ф 14NZ - моноинжекцион, 60 к. с. - семеен автомобил в продължение на 4 години и 90 000 км. Много слаб мотор, но пък много евтин за поддръжка с много малки капризи. Най - сериозният проблем, който съм имал с него беше наложилата се подмяна на стартера с нов. Перфектен за газификация. Разход на бензин: градско - 10, извън - 5. На газ: градско - 10, извън - 7.5. Идеален за дълги пътувания. Като разходи за поддръжка го сравнявам с Голф 3 (имат еднакви проблеми и дефекти), а и цените на частите за тях са горе - долу еднакви.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Сря 22 апр 2009 21:03

На Isuzu моторите най-скъпата част след нафтовата пома е алтернатора защото на него е монтирана вакуум помпата за сервото на спирачките :idea:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 22 апр 2009 21:05

като цяло тъпа и дървена кола. Карам Комбо набор 2006г 1,3 CDTI на 59 к км. Предни накладки ги яде за 30 к км. Смяна на крушки за фар /поне за Комбото/ а и за Корсата мисия почти невъзможна - добре, че има трениг от 155 цата - но там е много по-лесно. На Корса/комбо/ предницата - броня, радиатор , маска, фар, рогове, напречна гредичка - кекаво. Радиатора се държи на 2триъгълни ламаринки в 2 та си края .
1.Имах случай при скорост около 15км в час куче да ми се навре под предната гума / тръгна да лае и да бяга успоредно с колата - пред мен мотокар с гипскартон и гледам мотокара. По едно време кучето изквича и антифриза шурна. оказа се , че едната ламаринка се е повдигнала леко нагоре от кучето и тънката ламаринета скоба на пластмасовият леген се е поотворила .резултат нов радиатор.
2. Случай - Корса прави десен завой с 5-макс 10км / ч , но каката гледа в ляво и не вижда , че има спряла кола, която ще паркира на заден ход .Корсата се удари директно в бронята на Авенсис. Резултат : на Корсата счупен десенфар, мигач, бронята излезе от щипките, преден капак хлътна около 5 см навътре. десен калник в предния край се надигна нагоре. При обстоен оглед в сервиз се оказа, че има сгънат десен рог и предна гредичка и тя .
3. на Комбото вече има поизлязла ръжда - и то на места дето не би трябвало - пр. на покрива .
4. Като мотор 1,3 CDTI засега бива , но чета, че турбото им е консуматив - ще проверим.
4. Гадна скоростна кутия - на 1 ва не може да се включи дори и да се движиш с 5 км/ч , 4-5 и 5-4 не се превключват бързо. Има такива ситуации при които да караш на 1-ва ръмжи и е на високи обороти , а на 2 ра не ще да върви започва да придърпва / същото и за и 3 та.
5. При загасена кола , фаровете остават включени - разчита се на зумера.
6. Слагат се вече много висококачествени материали - задни амортисьори вече са аут / само 59 000км/ , започна да се бели боята по таблото и вънка по водачите на плъзгащата врата и то на места дето няма допир вратата до плъзгачите.
7. Щатни гуми Пирели / явно турски/ 2 те са аут на 35 000 км - неравномерно износване и то на петна . Преницата е добре /проверена е на стед и стенд за амортисьори/.
8. До 45 000км малсо не лапаше, но сега долях около 600 гр за 15 к км/ Явно вече има апетит за масло. Въздушния филтър вече има омасляване от отдушника на м.пари.
9. Ключалка на вратата на водача вече не е много читава - вече се усеща запъване при заключване.
10. Типично за Опел обилно запотяване на прозорците във влажно време
11. Разход градско и на магистрала 7,5 л/100 км. - като се понапъне малко. По участъка Варна Бургас и обратно разхода е 6,5-6,7 л/100. За дизел мисля , че е голям разхода.
12. Колата е с електрическо серво на волана . Питайте Червения от Русе колко е цената на 1 алтернатор 110А :)))
вс това за 3г и пробег само 60 000 км.

P.S .В четвъртък бях в Карго Експрес за смяна на консумативи. Случайно чух , че на 1 Астра гаранционна вече за 3 ти път сменят компа :screwy .

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 22 апр 2009 22:01

Крис, човека пита за кола 97-98, тогава се правиха коли още бре, а не еднодневки :mrgreen:

иначе
вземи читав 1,4 матор на корсата и си ти
мани ги тия стари дизели исузу дъра бъра, скъпи и трощливи-зависи към ти е късмета де

корсата от тия години- последните корси Б- е здрав, евтин и непретенцозен автомобил
идеалната втора кола в семейството

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”