Жило на седалка Голф2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 08 мар 2006 15:48

ta6koo написа:колега ако имаш здрави нерви не му мисли много ами разглоби седалката и махни тапицерията смятам че ако се хванеш сериозно ще успееш да наместиш тапицерията ако имаш въпроси питай аз сам си претапицирах седалките на голфа и имах същия проблем

Доколкото видях, трябва да разпоря отдолу, защото е шито, но после ще стои грозно :?

c1ick
Автомобил:
Двигател:

(л)устер-клема му е майката!

Мнениеот c1ick » Пет 10 мар 2006 20:32

Същият проблем - скъсано жило на шофьорската седалка. Описание на ремонта в детайли (прийомът е същият като описания от Leavon):
1. От Женския пазар се купува жило за ръчна спирачка за велосипед (1 лв.) и устер-клема (в Практикер го пишат Лустер-клема) от големите, бакелитовите.
2. Чупиш бакелита и изваждаш само металното цилиндърче с двата нареза за винтове.
3. Махаш тапицерията на седалката - в долната й част има едни огънати зъбчета, които трябва да изправиш с отвертка. Те влизат в прорези на кожата ЗАД нещо като спица, което е зашито в подгъва на долната част на тапицерията по цялата й дължина. Достатъчно е да не я махаш цялата, а само да я набереш нагоре.
4. Ако не ти се е разплело скъсаното жило, опитай да събереш и завинтиш двата му края с устер-клемата. Ако се е разплело непоправимо (моя случай), си запази само частта, която влиза в кукичката - на нейния край има едно S-образно окончание.
5. Горната част на жилото (тази, която се движи от лостчето отстрани на седалката) е захваната.... не помня вече как е захваната, но минава през едни пластмасови водачи, закачени отстрани на седалката - напипват се, като вдигнеш тапицерията. Махаш горната част на скъсаното си жило и слагаш това, дето си си купил (за 1 лев)
6. свързваш го с устер-клемата с тая част, дето има S-образното окончание.
7. Пробваш, дърпаш тапицерията надолу и закривяваш отново зъбчетата.
8. Доволен, пиеш една бира.
тоя ремонт го правих миналата година август месец, като бях абсолютно убеден, че няма да изкара и 2 седмици. Още не се е развалило.
Поздрави. :D

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 12 мар 2006 21:43

Нямам думи :bowdown Благодаря ти много, най-важния елемент беше това със зъбчетата :D

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Нед 12 мар 2006 23:21

Аз съм на вариант 2 (и май съм единствения:)

В интерес на истината 1 единствен път си дадох колата на баща ми (той не я ще де) и се скъсало въпросното жило на дясната седалка и той го е вързал със свинска опашка и сега бачка само едната кука. Но така и не бях разбрал.То няма как да се забележи, седалката си седи нормално не се клати или нещо подобно. Месеци след това видях и бая се чудих как е станало така и един ден стана на въпрос и ми каза :)) и няма никакъв проблем. Но като се замисля не е много препоръчително да седи така ......... може да се захвана с жилото от колелото

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пон 27 мар 2006 13:03

И аз си оправих седалките като колегата c1ick, всичко е 1 към 1 както той го е написал :wink:

darkyp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот darkyp » Съб 27 яну 2007 19:51

изинете, че толкова късно пак пиша в тази тема. Аз си свалих седалките и жената уши нова тапицерия. Гледам и от двете страни на седалката има куки, но при мен едната е хваната със свинска опашка - нон стоп в отворено положение, а другата е работещата. Нормално ли е това или и двете би трябвало да работят при движение на жилото?

Благодаря!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”