rosy написа:Аз пък не виждам какъв ти е проблема, кола 120 kw и 160 коня и сега не е акцизна
Пардон, 121 kw и 161 кс.

rosy написа:Аз пък не виждам какъв ти е проблема, кола 120 kw и 160 коня и сега не е акцизна
20vTurbo написа:rosy написа:Аз пък не виждам какъв ти е проблема, кола 120 kw и 160 коня и сега не е акцизна
Пардон, 121 kw и 161 кс.
StS написа:20vTurbo написа:rosy написа:Аз пък не виждам какъв ти е проблема, кола 120 kw и 160 коня и сега не е акцизна
Пардон, 121 kw и 161 кс.
Ами голф Р20 ? Само 2 литра двигател ама акциза ще му е поне 10к Е тва е голф се пак не си купувам АМГ или Q7 деа
Veso101 написа:За мен истината е другаде.
Трябва да отпадне акциза на колите втора употреба докарани от Европа.
Причините:
Това си е чисто двойно данъчно облагане.
Някой германец си е купил този автомобил и при покупката си е платил акциз.
Продава колата и естествено си калкулира акциза в тази цена, все пак го е платил.
Нашенец от село я купува и ПАК плаща акциз , вече втори акциз.
Е те там е простотията.
Плюс това тази сделка не е внос понеже сме все в Европейския съюз.
Питанка: ако си купя кола от България , втора ръка, дължа ли акциз??? Май не.
Проблема е обаче че вносителите на нови автомобили никогаж няма да го позволят това нещо.
Така че както казаха някои колеги не се радвайте предварително, тоест предизборно.
brabus написа:Пример нова кола 180 кс - акциз 1600 лв (по памет)
Втора употреба 180 кс - акциз 4600 лв (пак по памет)
Просто на новата кола ще й натоварят разликата до 4600 лв.
Дано не съм прав.
brabus написа:В Германия има акциз, но той е заложен в цената на горивата - мощна кола = голям разход = голям акциз.
zaro написа:Факт е че трябва да се пълни от нещо таз нашата хазна.
Мощните автомобили са си луксозна стока, и като такава не виждам нищо лошо да им се плаща акциз, пък който иска.
brabus написа:В Германия има акциз, но той е заложен в цената на горивата - мощна кола = голям разход = голям акциз.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 52 госта