Масло в нафтата ???

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 13 мар 2006 19:11

На Астрата /1,7 TDi/ съм слагал и по 3л. на резервоар двутактово с профилактична цел и даже не пушеше но сега не бих експериментирал,ще се поогледам за тази "специална добавка" пакс профилактична цел!

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 13 мар 2006 19:18

Stivi написа:На Астрата /1,7 TDi/ съм слагал и по 3л. на резервоар двутактово с профилактична цел

Минал си и двуктактовите мотори по смес(50:1) как така не е пушило :dontknow:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 13 мар 2006 19:27

L&R написа:
Stivi написа:На Астрата /1,7 TDi/ съм слагал и по 3л. на резервоар двутактово с профилактична цел

Минал си и двуктактовите мотори по смес(50:1) как така не е пушило :dontknow:

Ами предполагам има разлика в работата на двутактовия и четиритактовия двигател затова Опела не е пушил :lol:

Потребителски аватар
DIABLO 666
Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
Двигател:

Re: Масло в нафтата ???

Мнениеот DIABLO 666 » Чет 16 мар 2006 16:37

°niksi° написа:Чувал съм от познато че слагат по малко моротно масло в нафтата. Кажете какво мислите за това.

никси това с маслото в нафтата е супер изпитал съм го на 2-ката ми.като сипех V-POWER DISEL и малко двутактово масло колата работеше по меко.маслото съм го сипвал 100 гр ва 10 литра може и по малко може и повече.

Потребителски аватар
M4r1qn
Автомобил:
Двигател: C5 X7
Контакти:

Мнениеот M4r1qn » Съб 18 мар 2006 16:56

отработените масла се третират по няколко начина - горене, добавяне на подобрители (рециклиране), и типично по български - добавяне към дизеловите горива - такаче масло в нафтата има - не е нужно да се добавя още :roll:

Потребителски аватар
versace
Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
Двигател: 320 CDI 224 Hp

Мнениеот versace » Съб 18 мар 2006 18:50

Това с маслото в нафтата не е добра идея. При изгарянето маслото образува много повече сажди и цапа изпускателните клапани и цялата изпъскателна система(а ако имаш катализатор и беля може да стане). От друга страна ми се струва че с добавянето му намалява цетановото число на нафтата (което в България също не отговаря много много на стандартите)
С една дума като рафиненрията не го е направила, производителя не го препоръчва не го правете. За целта си има добавки.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Нед 19 мар 2006 1:45

ахам ахам...
Ами къде забравихте турбото..
Само за идея.. че катализатора се скапва много успешно от маслени сажди :)

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Нед 19 мар 2006 10:32

wili98 написа:Само за идея.. че катализатора се скапва много успешно от маслени сажди :)

Къде катализатор на 1.6 чист дизел 86 г. ???
На новия Голф не слагам масло.

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Нед 19 мар 2006 23:28

на "стар чист дизел" няма абсолютно никакви проблеми да се слага масло в нафтата, даже помага много.и не се лъжете по така наречените "добавки", замисляли ли сте се какво съдържат?а какво съдържа самата нафта?така че споко на дизел без турбо е абсолютно безопасно

Boro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boro » Вто 21 ное 2006 11:21

Докато се ровех в нете открих това:
Recommended diesel fuel additive: Liqui Moly 1052
Some Mercedes-Benz diesel engine engineers recommend to add some two cycle oil to the diesel fuel, in case the engine runs a bit rough due to a batch or so of poor diesel fuel quality in remote areas. In this connection Liqui Moly 1052 is usually mentioned. It reportedly burns clean, better than the diesel fuel itself, and can also be used on diesel engines fitted with particle filter
http://www.whnet.com/4x4/diesel.html

Потребителски аватар
VW passat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW passat » Вто 21 ное 2006 13:31

сигурно много от вас са чували за майстора в кюстендил той е най-добър в областа и каза профилактично на един резервар нафта предварително в една туба от 5 литра се сипва един литър двигателно масло и се допълва с нафта и се разбива добре след което се сипва в резервара и се налива гориво до капата това било за смазване на дюзите и помпата и било полезно . също така каза и за бензина да се слага зимата за да не замръзва нафтата във същото съотношение както маслото

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 21 ное 2006 18:31

VW passat написа:сигурно много от вас са чували за майстора в кюстендил той е най-добър в областа и каза профилактично на един резервар нафта предварително в една туба от 5 литра се сипва един литър двигателно масло и се допълва с нафта и се разбива добре след което се сипва в резервара и се налива гориво до капата това било за смазване на дюзите и помпата и било полезно . също така каза и за бензина да се слага зимата за да не замръзва нафтата във същото съотношение както маслото
Добре де,евала на майстора-ама не съм съгласен и веднага доводи за това-маслото смесено с горивото смазва разпръсквачите - и само това е ползата,вредата е че неимоверно се увеличава нагара,намалява пропускателната способност на горивния филтър,нагар в турбината/ако има/,по бързо запушване на катализатор и тръбите на ауспуховата система/тук плюс е липсата на корозия по тях :wink: / и не на последно място-черен пушек в изгорелите газове :(

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 21 ное 2006 19:08

http://www.liquimoly.ru/catalog2006/Die ... ditiv.html Ето една подходяща добавка за смазване на разпръсквачите!

Потребителски аватар
gogul
Автомобил:
Двигател: 1989
Контакти:

Мнениеот gogul » Вто 21 ное 2006 19:12

Доколкото съм учил допуска за хлабина между буталцето и втулката на помпения елемент ,наричан още -"прецизна двойка", не трябва да е по-голям от 0,002 мм/2 хилядни/ в противен случай не може да се създаде необходимото налягане-пропуска между горните два елемента, това поне беше за старите редови ГНП.Предполагам същото важи и при съвременните помпи ,а вероятно хлабината е още по-малка. При условие ,че не пропуска нафта между стените на втулката и буталцето ,а маслото е с по-голяма плътност,едва ли то може да оказва някакъв мазилен ефект! Същото важи и за иглата на дюзата.
Лично мое мнение,не твърдя че съм прав!

Потребителски аватар
sto_jan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sto_jan » Вто 21 ное 2006 19:50

колеги карам дизел/Гоше 1/ от 10г.проф.шофер 26г/последно возя peogeot boher hdi. досега не сьм слушал за масло в нафтата.по принцип зимата слагам добавки и сьм доволен.добавките не дават да кристализира парафина в дизела.по принцип зареждам omw,лукойл.сл.боксер шел,но нафтата е с по-лошо качествопреди 2г.ми запекоха помпа-дюза - 4700лв в СФА.

Върни се в “Дизелови агрегати”