Привет на всички съфорумници.От доста време чета форуа и реших че колата,която ще купя е VW Polo. И така-обиколихме 5-6 борси,набелязахме колата и я купихме-Vw Polo 1999 гд,1.9 sdi,75 ph,Мотор-AEF(италианка).Излезе ми 3500 лева с екотаксата 175,общо 3675 лева.Аз не разбирам от дизелови агрегати,камо ли жена ми.Имам 3-4 колеги всезнайковци ,но те като ги помолих за помош за огледа ,се изпокриха-кои на годеж,друг имал работа и т.н.Така към проблемите-Автоджамбазите ми докараха колата на работата докато я регистрирам да не седи пред блока.Малко трудно пали,но като запали вади гъст черен пушек,след което става чисто бял и почва да капи вода май ми се струва от ауспоха.Направо цимента става черен и мокър под него.После колегата дето го кара ми каза ,че хидравликата нещо засичала като се варти волана,некъв лагер трябвало да се смени.После разбрахме че няма климатик

,Съединителя много твърд и нещо не го бива ми казаха.Само да вметна че ще имам книжка след 1 месец -чакам я от кат да ми я дадат(нов водач съм). Така-4-те дюзи са напълно ръждясали,има една букса стопена(имало е пожар ли незнам какво)казанчето за антифриза е цялото в ръжда и около него(бликало ли е незнам).Капачката на главата е цялата в масло отдолу-черно е ,не прилича на боза с малки капки вода по него(като конденз).Трябва да сменя ангренажен ремък,ролка и масло -не знма какви са цените.Некви тапи били избили от двигателя

,Май била спукана главата и т.н.Знам че съм набутан от автоджамбази ,които ми се кълняха че това е перфектна кола смо сипваш нафта и караш.беше неделя и нямаше къде да я диагностицирам-към 7 и 30 вечерта -нямам много свободно време.Ще се оправи ли колата и колко ще ми струва с частите-казха към 1000 лева нямало да ми стигнат-това са ми 2 заплати

.