Бял пушек и тече вода от ауспуха!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Бял пушек и тече вода от ауспуха!

Мнениеот Dizel_fen » Сря 29 апр 2009 19:25

Привет на всички съфорумници.От доста време чета форуа и реших че колата,която ще купя е VW Polo. И така-обиколихме 5-6 борси,набелязахме колата и я купихме-Vw Polo 1999 гд,1.9 sdi,75 ph,Мотор-AEF(италианка).Излезе ми 3500 лева с екотаксата 175,общо 3675 лева.Аз не разбирам от дизелови агрегати,камо ли жена ми.Имам 3-4 колеги всезнайковци ,но те като ги помолих за помош за огледа ,се изпокриха-кои на годеж,друг имал работа и т.н.Така към проблемите-Автоджамбазите ми докараха колата на работата докато я регистрирам да не седи пред блока.Малко трудно пали,но като запали вади гъст черен пушек,след което става чисто бял и почва да капи вода май ми се струва от ауспоха.Направо цимента става черен и мокър под него.После колегата дето го кара ми каза ,че хидравликата нещо засичала като се варти волана,некъв лагер трябвало да се смени.После разбрахме че няма климатик :banghead: ,Съединителя много твърд и нещо не го бива ми казаха.Само да вметна че ще имам книжка след 1 месец -чакам я от кат да ми я дадат(нов водач съм). Така-4-те дюзи са напълно ръждясали,има една букса стопена(имало е пожар ли незнам какво)казанчето за антифриза е цялото в ръжда и около него(бликало ли е незнам).Капачката на главата е цялата в масло отдолу-черно е ,не прилича на боза с малки капки вода по него(като конденз).Трябва да сменя ангренажен ремък,ролка и масло -не знма какви са цените.Некви тапи били избили от двигателя :banghead: ,Май била спукана главата и т.н.Знам че съм набутан от автоджамбази ,които ми се кълняха че това е перфектна кола смо сипваш нафта и караш.беше неделя и нямаше къде да я диагностицирам-към 7 и 30 вечерта -нямам много свободно време.Ще се оправи ли колата и колко ще ми струва с частите-казха към 1000 лева нямало да ми стигнат-това са ми 2 заплати :banghead: .

Потребителски аватар
sno
Автомобил: Голф 4
Двигател:

Re: Бял пушек и тече вода от ауспуха!

Мнениеот sno » Сря 29 апр 2009 20:16

човече да не си сляп,че си купил тази кола?

Потребителски аватар
addrak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот addrak » Сря 29 апр 2009 20:23

Братле ,запомни ли ги хубаво тия автоджамбази.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Сря 29 апр 2009 20:42

абе човек като си земаш първата кола що не взе някой със тебе,туй за паленето кофти може от доста неща да е, а за водата детокапела конденз може би малко е студено сега невероятно малко е .ХИдравликата може да няма масло ако засича така но и тва не се знае, какво ще рече че няма клима не работи или въобще няма за зареждане 80-100 лв и то ако няма нещо за ремонт по него.Съединителя ако е с жило може минеш тънко ама ако тряя да го сменяш...За антифриза и капачката на маслото няма да коментирам. С две думи ако тук таме минеш тънко може и да си под 1000 лв ама може да има сериозни проблеми и такива които не си изброил или не си видял и тогава...... :drinking:

Потребителски аватар
HAMELION
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот HAMELION » Сря 29 апр 2009 20:44

голем филмбате как можа да си купиш билет за него немам думи.
за колата ще стане само пари да имаш и дупе да ти е яко.

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Сря 29 апр 2009 21:04

Ми закарах едно момче ,ама то само се перчеше.Вика колата е добре толкоз,а аз сега се чудя какво да правя.Иначе джамбаза на колата ме докара от димитровград до хасково и я наду яко-със 140-150,повече от 3000 оборота не качи.Абе след покупката до работата има сервиз за дизели,доиде главният маистор и се смее-вика ти си третият за днес измамен от автоджамбази,един пасат,рено и аз със полото.На първите двама били спукани главите,мойто гарнитура маи и свещ,дюзи .Абе изброи 50 неща ама вика към 1000 лева ща оправят с частите и към 3 дена колата при мен.Сега звънях на чичо ми той има магазин за авточасти и работи с 2 сервиза. Вика ми като доидеш първо един бои ще ти тегля да се научиш как се купува кола,после ше ти продам частите и сам се оправяи-побесня.Аз Направо съм побуркан от 2 дена не спя спокоино ,абе станалото -станало-дали ще стане добре след ремонтите и хвърлените пари по колата е въпроса@

Потребителски аватар
naiturseniq
Автомобил: VW Passat 2016
Двигател: 2000 TDI 150hp

Мнениеот naiturseniq » Сря 29 апр 2009 22:07

приятел , искам да ти кажа че е нормално да те подведът по автокъщите ... аз дори като си купувах първата кола преди уж бях много подготвен с човек опитен със мен, и я гледах гледах и от гледане невидях че и е изваден АБС а ... и след два часа чак усетих в движение че няма ... Така че колкото и да гледаш винаги ще те излъжат , а и да добавя ако ще купувате кола взимайте само непристрасни хора не като мен - жена ми и дядото които през цялото време търсиха хубавите неща на колата не косурите ..

Виждам че не си много в час с тея неща затова поне като ходиш по майстори помоли само 1 човек, някой който наистина разбира от коли и ти е близък ( бащати например ) и го помоли да те представлява щото Автомайсторите са другото место дето може да ти земат парите и да те разплачат. Или някой съфорумец помоли нз. Но не се набутвай и с това сам. death

Косата ми настръхна като ти четах поста .... но ако имаш късмет и човек и пари колата ще стане , мисли положително :да:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 29 апр 2009 22:34

Dizel_fen,не гледай назад!Който се минал-минал,всеки от нас е допускал грешки при еуфорията при покупката(еле па я :oops: ).Трудното палене може да е от прецакани подгревни свещи,също и черния дим в началото.Едно препипване на главата и вероятно доста проблеми ще се изяснят.Сега,че ще налееш още някой лев-спор няма,колко не знам,но тая ръжда в разширителния съд не е добра.Дано да е от каране с чешмяна вода,може да е гарнитура на главата или най-тежкия случай-пукнатина към водна магистрала.Положителното е,че ще си познаваш много добре колата когато дойде времето да я караш,в което не се съмнявам.Сори,мнението ми е само пожелателно,едва ли ще почерпиш особена информация от него.Успех

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Сря 29 апр 2009 22:44

Братле направо ме заболя сърцето като ти прочетох поста. Ама другия път ще знаеш. И аз нищо не отбирам от автомобили та заведох един познат с мене.... няма такъв цирк. Завря се навсякъде и чак след като ми кимна одобрително стана сделката... Майната му и успех...
ПП: Баща ми е голям циркаджия, още се чудя как не са му подарили някоя кола само да се отърват от него :D

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Чет 30 апр 2009 18:23

Вече малко взех да се поуспокоявам,станалото-станало! Сега чакам регистрацията в Кат на 7 май и Polo-то се кара в сервиз в Кърджали-чичо ще движи нещата! Абе гледахме ,ама не откриваме климатик,а джамбаза се кълнеше че има! Поне Abs има! Сега събирам парички за гражданска ,че я водят от автовоз и че я искат в кат.Днеска на канала комшията(майстора) вика -отдолу е светулка,грам ръжда няма,нямала е удар,но италиянеца откакто я е купил нищо не е пипал,ни масло-само е доливал,никви филтри не са барани,нищо! Ангренажният ремък е от Audi :shock ,маи е сменян!.Днес малко поработи към 15 мин,нямаше бели пушеци,ама малко капеше вода на капчици.От щеката съвсем незабележимо пръска масло :banghead: ,можело и сегменти да се сменят.Абе мойте колеги цял основен ремонт и изкараха-може и да е вярно.Подхилкват се ехидно и им е кеф за мойта набутвация! Абе да ми кажете ориентировачна цена за ангренажен ремък и ролка ,че всеки вика различно-двигатела е 1.9 sdi AEF.Един колега направо вика 300 лева ти е ролката,Абе VW е това ,не е Мазерати,или там некви уж бегачки.Там до акумолатора има едни бушончета двата червения и белият-първите са изгорели,незнам и за какво са .

Потребителски аватар
pinsi
Автомобил: Polo 1.9D
Двигател: AEF 99

Мнениеот pinsi » Чет 30 апр 2009 19:31

Братко 1000лв. няма да стигнат до никаде....ама хич!Само съединителя ти е хилядарка!Пали трудно щото са ти заминали свещите...от там и пуши после като запали!Това,че тече вода(чак пък да тече невярвам) докато е студена е нормално според мен!И моя кош прави мокро петно докато върне смукача!Само със смяна на една ролка няма да се разминеш...почти съм убеден!А и другите неща дето ги разправяш...дюзи,букса стопена,избили тапи....бая си си напатил!!!И не разбрах само....те са ти казали,че има клима,а тя няма...така ли?
P.S и наи вероятно не е 75 коня,а 64

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Чет 30 апр 2009 21:22

споко колега след време като постегнеш колицата и като почетеш достатъчно форума доста неща ще ти станат ясни и ще си оправдаеш никнейма Dizel_fen повярвай ще станеш фен.И да не те притеснява че ше дадеш бая пари -аз мойта от 4800 сега с основното изкърпване и цялостно боядисване за 2 години вече отива към 7-8 хил. с всички ремонти и прочие ама както винаги съм казвал тва е за образователна цел mhihi mhihi

Потребителски аватар
sno
Автомобил: Голф 4
Двигател:

Мнениеот sno » Чет 30 апр 2009 21:26

полото ти не е SDI,а е 1,9D 64 к.с

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Чет 30 апр 2009 22:30

"Абе гледахме ,ама не откриваме климатик,а джамбаза се кълнеше че има" - това е най-впечатляващото. Не се ли поинтересува къде е климатика, откъде се включва и т.н.? Иначе първото мнение ми звучеше като някаква смешна измислица и все още се чудя истина ли е цялата случка или е някакво форумно шоу?

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Чет 30 апр 2009 22:51

Един написа:"Абе гледахме ,ама не откриваме климатик,а джамбаза се кълнеше че има" - това е най-впечатляващото. Не се ли поинтересува къде е климатика, откъде се включва и т.н.? Иначе първото мнение ми звучеше като някаква смешна измислица и все още се чудя истина ли е цялата случка или е някакво форумно шоу?

Ами явно хора всякакви, аз като ходих за кола преди да се понауча водех цяла армия от спецове, ваг коми, тестери , стендове, после се ходи на поне 3 техника в сервиз, лични хора колата се гледа и преразглежда.. Шегата на страна ама егати филма!

ПП Темата трябва да се стикне като : какво НЕ трябва да правя при покупка на кола, за всички заблудени души :bishop

Върни се в “Дизелови агрегати”