Странно чукане в мотора
- iv4o9999
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Странно чукане в мотора
Здравейте колеги, проблема е следния: Още като я купих миналата година голфарата 1.4 моно АBD мотор имаше едно леко почукване докато работи мотора. Мислех си че е водната помпа или някоч друга ролка. Но не е закарах я за амортисиори и да я прегледат дали е болна от нещо и се оказа че почукването е вътре в самия мотор. Подчертавам че не става дума за яко чукане а леко почукване за което трябва да се заслушаш. Давайте идеи какво може да. Има предположения за спукано бутало или нещо такова. Помагайте!
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
Re: Странно чукане в мотора
iv4o9999 написа:Здравейте колеги, проблема е следния: Още като я купих миналата година голфарата 1.4 моно АBD мотор имаше едно леко почукване докато работи мотора. Мислех си че е водната помпа или някоч друга ролка. Но не е закарах я за амортисиори и да я прегледат дали е болна от нещо и се оказа че почукването е вътре в самия мотор. Подчертавам че не става дума за яко чукане а леко почукване за което трябва да се заслушаш. Давайте идеи какво може да. Има предположения за спукано бутало или нещо такова. Помагайте!
бутален болт,разбит лагер на биела,колянов и разпределителен вал,клапани,повдигачи....от мн неща може да е,докато не се отвори трудно ще се разбере....колкото по-рано се отвори толкова по-добре че от мухата слон става
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
е колега горе при клапаните ли чука долу в двигатела ли???наистина може да е от хиляди неща,но най вероятно повдигач чука,консултирай се с някой където разбира,тук само по описанието няма ка да познаем 

- pesho_sl
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AGR 1998
iv4o9999 написа:Здравейте колеги, проблема е следния: Още като я купих миналата година голфарата 1.4 моно АBD мотор имаше едно леко почукване докато работи мотора. Мислех си че е водната помпа или някоч друга ролка. Но не е закарах я за амортисиори и да я прегледат дали е болна от нещо и се оказа че почукването е вътре в самия мотор. Подчертавам че не става дума за яко чукане а леко почукване за което трябва да се заслушаш. Давайте идеи какво може да. Има предположения за спукано бутало или нещо такова. Помагайте!
Аз да ти кажа имам май същия проблем от около година и половина - голф 1.8 моно! Обаче при мен наподобява бълбукане и се чува само като позагрее мотора! Слушах го и установих, че идва отзад динамото, някъде в мотора ама какво е никой не може да ми каже! Един "майстор" ми каза водна помпа, ама нещо на него много много не му вярвам, че последния път ми сложи тампоните на носачите обратно :@

това почукване като дадеш дадеш газ увеличава ли се или изчезва, или остава същото?
- valerius
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
paagrio написа:това почукване като дадеш дадеш газ увеличава ли се или изчезва, или остава същото?
Увеличава се с оборотите и намаля при ниски обороти е най-отчетливо.. при високи се забързва и се губи сред другите шумуве.
- kostadin_spasov
- Автомобил:
- Двигател:
Тъпо е но на загрят мотор сипи 2 "ресурса"/към 25 кинта/ и карай 50-ина км,ако до ден два утихне и "пришляква" студена са повдигачи или клапани/малко-по-малко ЗЛО/,ако до ден-два не спре-сед като си ги сипал е по-големо ЗЛО ,ако не ти допада идеята
, то караш при некой майстор и квот ти каже се доверявай и

- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
а сменял ли си маслото след като го взе,и какво масло сложи,пробваи със по-плътно да видиш дали няма да изчезне чукането
- iv4o9999
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
маслото си го сменям редовно даже попринцип и по-рано го сменям. Странното е 4е като загрее колата и чукането изчезва или поне значително намалява.
-
- Автомобил:
- Двигател:
неискам да те баркам нешто ам имаи предвид че като запалиш,е нормално да почуква леко защото е паднало налягането на маслото и докато го вдигне,и се омасли всичко има едно 5 мин тракане на клапани
- Lyubo4450
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ABU 1992
Здр. колега.Значи това дето го чуваш идва от повдигачите.И моя голф е болен от същата болест.Карам го така вече година и половина и проблем няма.Нови повдигачи ми казаха че са към 80 лв.Според мен ако се разглобят и се почистят ще спре да трака, понеже на тях има едни малки дупчици и сигурно те са запушени.
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Какво ти е маслото бе колега. Ако е 15/40 си трака и на мене е така. С 10/40 няма никакви проблеми и утихва тракането много по бързо!
имам голф 1,4 аех и при мен има едно чукане подобно , смених повдигачите , но продължава да чука, казаха ми че може да е от разпределителният вал, ама мен по ми се струва да е бутален болт щото съм чувал как трака.
повдигачите се успокояват с полусинтетично малсло и като загрее , но болта наистина се губи в другите шумове но си трака ! дано не е болт и при теб че олекваш доста - за майстор.
повдигачите се успокояват с полусинтетично малсло и като загрее , но болта наистина се губи в другите шумове но си трака ! дано не е болт и при теб че олекваш доста - за майстор.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”