Проблем с токовете-все още ме мъчи :(

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Re: Проблем с токовете-все още ме мъчи :(

Мнениеот stoqn_g60 » Пет 01 май 2009 20:25

Smeagol написа:
stoqn_g60 написа:Смених днеска клемореда,сега проблемите ги свеждам до 2 :lol: или нов алтернатор ,или нов акумулатор...

С акумулатора е трябвало да почнеш ;)
Два пъти сменям гаранционен Монбат, заради заминалал клетка :evil:
Толкова ли нямаш някой, който да ти даде читав акумулатор, с който да покараш известно време и да видиш дали има промяна :idea:

Колега това да ми е проблема,за даване има кой,но преди като го зареждах видях,че всичките клетки кипят и за това изключвам този вариянт ,но не на пълно.Друго питане има сега,освен четки какво друго може да се смени на алтернатора

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Пет 01 май 2009 20:28

Регулатор и лагери, но незареждането не е от лагери ми или от четки или от регулатор!

Последна промяна от alex_zazy на Пон 04 май 2009 17:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stoqn_g60

Мнениеот stoqn_g60 » Пет 01 май 2009 20:33

alex_zazy написа:Регулатор и лагери, но незареждането не е от ладери ми или от четки или от регулатор!

Демек ако незарежда-нов или :? ,би ли пояснил по-подробно,щото нищо невдявам

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Пет 01 май 2009 20:48

Ако генератора не вади необходимия волтаж е за четки. Ако напрежението играе като оборотите се променят говорим за изменение над 0.5В. е регулатора на напрежение. Той е в самия генератор и за него са запоени четките. Има я тази част като отделна да се продава. Замери или накарай някой твой авер да ти замери колко волта ти зарежда генератора, ако беше близо и аз щях с удоволствие да го направя. Ако играе 12-12.5-13-14-15 и нагоре с подаване на газ е опасно даже, ако не мърда и е примерно 12.5 е малко и не зарежда както трява съответно си за четки!

Потребителски аватар
koew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koew » Пет 01 май 2009 21:03

stoqn_g60 написа:Извинявам се ,че темата придоби вид на чат,обаче ...Днес като реших да пробвам дали ще завърти,след като дадох на контакт ,MP3 player-а ,както и парното спряха да работят след като завъртях да паля.Естествено не завъртя.Пробвах друг номер,пуснах чистачките на максимален режим( все едно ги бях пуснал на 1 позиция)едвам се мърдаха.След това пуснах и фаровете , MP3 то,парното ,аварийните и с 2 думи си е** дроба.Прави ми впечатление,че като дам на контакт има ток ,а как тръгна да въртя и всичко умира.Клоня към акумулатора ,щото днеска едва светеха късите,камо ли дългите ако бях пуснал.Вече тотално съм объркан.Всеки ден изникват хиляди възможности от какво може да е,ама който си не разбира е така :banghead:

колега, ако това е вярно къде тък е мястото на алтернатора

извинявам се но се опитвам да мисля трезво ......... :?: :idea: ...... :shock ...

П.С. А доколкото знам това че клетката кипи, единствено значи че не е мъртва .... но не че......... :shock :shock :shock - товарна вилка - там е истината за акумолатора

Последна промяна от koew на Пет 01 май 2009 21:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
sPellBouND
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sPellBouND » Пет 01 май 2009 21:12

koew написа:колега, ако това е вярно къде тък е мястото на алтернатора

извинявам се но се опитвам да мисля трезво ......... :?: :idea: ...... :shock ... товарна вилка - там е истината

П.С. А доколкото знам това че клетката кипи, единствено значи че не е мъртва .... но не че......... :shock :shock :shock

В следствие от това, че генератора не е зареждал - акумулатора е паднал доста и при опит да запали, стартера дърпа всичкия ток и.... :bishop

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Пет 01 май 2009 21:14

То може да кипи, но при товар да кляка рязко. Земи си сложи един акумулатор най-накрая и виж дали ще ти прави проблеми!

Потребителски аватар
koew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koew » Пет 01 май 2009 21:18

sPellBouND написа:
koew написа:колега, ако това е вярно къде тък е мястото на алтернатора

извинявам се но се опитвам да мисля трезво ......... :?: :idea: ...... :shock ... товарна вилка - там е истината

П.С. А доколкото знам това че клетката кипи, единствено значи че не е мъртва .... но не че......... :shock :shock :shock

В следствие от това, че генератора не е зареждал - акумулатора е паднал доста и при опит да запали, стартера дърпа всичкия ток и.... :bishop

Има резон в това :idea: ,
но нали за това е по-лесно да пробва с изправен акумолатор за да изключи това като вероятна неизправност
:horror:

--- Абсолютно си прав за кипенето , това исках и аз да му кажа - с товарна вилка веднага ще разбере

Потребителски аватар
stoqn_g60

Мнениеот stoqn_g60 » Пет 01 май 2009 21:25

Благодаря за отговорите кои кои по-изчерпателни,като ги пробвам пак ще пиша :да:,а четки смених има няма преди месец

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Пон 04 май 2009 17:43

пак ги провери,имах същия проблем,четки на 1 седмица бяха по изтъркани от старите дето не съм ги сменял година и половина,а и нз преди това кога са били сменяни,а на всичкото отгоре се оказа че и бендикса беше за смяна и стартера правеше голяма консумация.на няколко пъти даже нямаше ток да отвори централното.явно бях сложил ментак,вече 4-5 месеца нямам проблеми нито с акумолатора нито с четките

Потребителски аватар
zlatev83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zlatev83 » Пон 04 май 2009 23:13

Колега и според мен е от акумолатора. Едно аверче имаше същите проблеми и се оказа,4е има утечка от акумолатора. Пробвай с друг за известно време.

Потребителски аватар
stoqn_g60

Мнениеот stoqn_g60 » Вто 19 май 2009 20:47

PuShE_ написа:пак ги провери,имах същия проблем,четки на 1 седмица бяха по изтъркани от старите дето не съм ги сменял година и половина,а и нз преди това кога са били сменяни,а на всичкото отгоре се оказа че и бендикса беше за смяна и стартера правеше голяма консумация.на няколко пъти даже нямаше ток да отвори централното.явно бях сложил ментак,вече 4-5 месеца нямам проблеми нито с акумолатора нито с четките

Колега оказа се прав...Днеска тръгвам да паля и оп пак няма никой,до болка познато състояние.Първо спря да работи на газ ,след това огасна и я бутнах на бензин.Реших да замеря 9.45 някъде показа мултицета,след акто завъртях падна до 4.33 :lol: .Дадоха ми ток,но след като натиснах класона угасна :063: .Егати филма ,отидох при един майстор дето само с VW и Ауди се замимава,в Лозен се намира сервиза му.По едно време и на бензин едвам работеше на место,все едно работеше на 2 цилиндъра,яко тресеше .Като видя четките лошо му стана,а те на има няма месец,свали ги те едва се крепяха,даже в основата се бях разпаднали.Сложихме нови ,глъхненето на мотора и тресенето спряха,после замерихме показа 13.80 някъде,но ми каза да си сменя шайбата дето е за ремъка.След това стрелката за водата и за резервоара се оправиха и си отчитаха вярно.Кабела на клемата за + са се крепеше на 4 жички,оправих ме я и нея и засега няма никакви проблеми.Зарежда си както трябва,остава само тази шайба да сменя и се надявам този кошмар да спре :P

Последна промяна от stoqn_g60 на Пон 30 ное 2009 12:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Вто 19 май 2009 22:17

радвам се че съм помогнал и да се надяваме че няма да имаш този проблем вече :да: а и си проверявай ремъка как е че като се разхлаби малко и се намокри спира да върти алтернатора,като на студено не свири и не разбираш че е хлабав,че при мене от там почна филма love.vwclub

Потребителски аватар
bodlio_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bodlio_ » Вто 19 май 2009 22:45

Здравейте аз саъщо имам проблем с тоците та проблема ми е че когато ми е изклучена колата винаги има консумация гледах търсих но винаги 2 ампера мисля че се казва консумация се получава и винаги трябва след като я прибера в гаража да разкачвам клемите иначе до сутринта ми пада аколоматора.Моля ако някои може да ми помогне нека да пише благодаря ви предварително :cry: Колата е Голф 3 ГТИ

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Вто 19 май 2009 23:05

Като я мериш всички бутони на вратите и предния капак ли са натиснати тоя на багажника (ако има лампа откачия),касетофона махаш ли му панела ако не е от тях вади предпазителите и гледаи кога ще падне отечката.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”