Здравейте коуеги :)
Скоро не съм писал, но ще ми трябва акъл. Взех 1 помпа дюза уж 131 коня, но понеже ми е толкоз акъла не погледнах талона, докато не отидох в кат. Оказа се че е 115 коня AJM мотор -
http://www.autodata.bg/list/id:20. Тъпирчето ме излъга, но нищо ново под слънцето. Подмених и всички консумативи за 1 торба пари и взе да ми забива турбината (компа я гаси от свръх налягане). Почистих я за 150 лв и уж се оправи. Веднага след чистенето я чипнах и тъпия съединител, както си беше тръгнал леко, така си замина за 4 часа напълно :), здраве да е, очаквах го. Отделил съм 750 лв, толко ще ми излезе смяната в оторизиран сервиз. Сменям Лагер-помпа, феродо и притискателен - цената е 640 лв, останалото е за работа. До тук добре, но пичовете от сервиза ме викнаха за да ме уведомят, че въпросния железоряк (маховика) има луфт, принципно колата е много запазена, вътре няма шумове, няма притрисане, нито при палене нито при гасене, абе симптоми няма. Питах човека дали може да се кара така каза ми че засега може, но да си проверя цена за маховика. Е тук вече напълно се разочаровах - този венец струва 1385 лв на сакс ли е закс ли е ( и горния комплект е такъв). Изчетох всичко по темата в общи линии неразбрах има ли в булгаристан място където да закупя тоя маховик на човешка цена. Колата до тук ми излезе 15 000 лв (много ми се вижда) и честно казано 1400 лв направо ме убиват, ако някой може да ми помогне в живота ще чета :).
Информативно чипа(мапване) ми излезе 200 лв, върви като самолет. След чипа имах малък проблем думна нещо под капака и турбото увяхна :) взе да пуши отзад абе ужас (побеля ми косата) викам хайде са 1500 лв и за турбина. Оказа се че 1 от маркучите на турбо пътищата е избил от скобата, оправихме го да чукна на дърво всичко е 6 сега (като изключим махалото де).
* Главно ме интересува маховика и дали наистина маховика разбива скоростната кутия (което ме съмнява но все пак)
Иначе съединителя го смених.