Газова уредба
- shirindeniz
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Газова уредба
и аз искам да си сложа газова бутилка на голф 4 1.4 16V.Какво ще кажете?Да си сложа ли и каква марка ? 

- _NqKoI_
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: ABF
аз имам едно изпарителче.. вкумно мисля... така се води има едно маркуче което трябва да се върже някаде... към колекторните тръби и ако някой може да каже къде точно 

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
_NqKoI_ написа:аз имам едно изпарителче.. вкумно мисля... така се води има едно маркуче което трябва да се върже някаде... към колекторните тръби и ако някой може да каже къде точно
Имаш разни фабрични изходи за вакуум под дросел клапата, които са затапени - е те към тях връзваш туй маркуче

- _NqKoI_
ми по спомен имаше едно затапено... и от няква джаджа отиваше към спирачките
ам и аз как го обясних

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Джаджата е възвратен клапан - за да се задържа някакъв вакуум за сервото дори и когато мотора угасне.
Няма проблем да го вържеш там, стига да е преди клапана - тоест откъм всмукателните колектори, а не откъм сервото.
Няма проблем да го вържеш там, стига да е преди клапана - тоест откъм всмукателните колектори, а не откъм сервото.
- _NqKoI_
ми преди него е
.. ам сега само остава едно маркуче да взема ам кой ти работи сега
и ще го сменям изпарителя и колата е голф 2 с карбураторче. Мм ми някой да каже нещо за този JetSpark дали си заслужава 

- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
На моя пробиха смукателните тръби близо до 1-ви цилиндър, казаха ми че така изпарителя получавал по-вярна информация. И на Москвето ми го бяха пробили горе-долу на същото място. Това в два различни сервиза и разлика от 12 години. Относно ТАП-а бил той JetSpark или някакъв друг въобште няма да сгрешиш. Аз 2-ра година ползвам на http://www.runel-tech.com/?p=productsList&iCategory=5. Много съм доволен!! Успех в газификацията
!!!

- shirindeniz
- Автомобил:
- Двигател:
Моля ,дайте отговор.Колко ще ми струва? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re:
popeye написа:а някои знае ли какво точно значи октаново число примерно
Октановото число е показател за детонационната устойчивост на горивата / в частност бензини,газове,етери, нитросмеси и т.н./ То е относителна величина която се определя от времето за разпространението на горенето / изгарянето/ в горивна смес на дадено гориво, с коеф. на излишния в-х = 1, в еталонен двигател, в сравнение с "еталонна" горивна смес на осмия наситен въглеводород ОКТАН.
Еталона ОКТАН има "октаново" число = 100. По-ниското О.Ч. -> по-взривно горене /детонационно горене/ - по-високото - по-плавно горене.
Чистият бензин има много ниско О.Ч. /мисля около 76/ и за това му слагат присадки /едно време,когато еколозите се напишкваха още, му слагаха тринитроетилолово -> етилиран бензин - сега не знам какво му слагат/
За дизеловите горива има ЦЕТАНОВО ЧИСЛО което по смисъла си е точно обратно на ОКТАНОВОТО ЧИСЛО, а еталона е въглеводорода ЦЕТАН.
Надявам се, че бях полезен.

- _NqKoI_
ми аз сам с газова
но нещо изпарителя лоренцо ми се инати... неска го смених с ловато вакумен ам грам не искаше да запали
уж му вързах вакумчето... и пак си сложих лоренцо
като има парички ще сложа едно такова процесорче и да видим
.. разгледах по на горе линка и за голф 2 карбуратор с 1.6 двигател колко градуса трябва да се настрой
таз джаджа

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
shirindeniz написа:Моля ,дайте отговор.Колко ще ми струва?
Грубо казано от 300 до към 2200 лв...
Доколко те ориентирах?

Върни се в “Автогазови уредби”