Вдига обороти, но не ускорява - Б3
Re: Вдига обороти, но не ускорява - Б3
Това с буксуването го правих на първа, от спряло положение на ръчна. Гумите ми са зимни (все още) с добър грайфер. Днес след като пътувах около 80км пак го направи: намалям за завой, от трета - на втора и... форсира, но не ускорява. Отпуснах газта, подадох пак - същото! Натиснах съединителя, пуснах - тръгна. До сега го е правило предимно на втора, но по един път се е случвало и на 3та и 4та. От доста време съм забелязал че като включа на задна не взлиза плавно, а леко "подскача" колата. Не знам дали има връзка... 

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
понеже съединителя се задвижва хидравлично,и явно не го прави постоянно а при превключване на скоростите,много вероятно е както споменаха колегите по горе да е нещо по задвижването на съединителе-може да ти задържа в отцепено състояние и като натиснеш2-3 пътя педала на съединитела и да се оправя
провери си нивото на спирачната течност-тя се използва за течност при хидрозадвижването на съединителя
не съм много запознат с системата за хидрозадвижването на съединителя ,но най общо казано се състой от помпа и предполагам от бутало,което означава че едно от двете се базика от време на време
провери си нивото на спирачната течност-тя се използва за течност при хидрозадвижването на съединителя
не съм много запознат с системата за хидрозадвижването на съединителя ,но най общо казано се състой от помпа и предполагам от бутало,което означава че едно от двете се базика от време на време
- pepi3196
- Автомобил: T3 Karavel
- Двигател: T3 1987
Както каза колегата 'eraser13 'възможно е да е някоя помпа или маркуча.
Случвало ми се е на FIAT
да задържа долната помпа сваляи качваи скорости
ужас
П.П.Ако течноста е по малко няма да отделя педала ще е долу
Успех
Случвало ми се е на FIAT

П.П.Ако течноста е по малко няма да отделя педала ще е долу
Успех
имаш много добра теория и си я приложи на практика!
смени първо маркуча защото често правят " еднопосочни " тапи като остареят .

-
- Автомобил:
- Двигател:
rudoni написа:имаш много добра теория и си я приложи на практика!смени първо маркуча защото често правят " еднопосочни " тапи като остареят .
Много вярно за маркуча! От използването на агресивна спирачна течност и остарели гумени съединения се получава запушването. Сменяй първо спирачната течност, гумените съединения и ако не се оправи, тогава гледай другите неща!
Е значи има шанс да се отърва без смяна на компекта
(не за друго, а по простата причина че скоро не се очертава финансовата възможност да го направя:))
Благодаря на всички, ако се случи нещо ще пиша при първа възможност

Благодаря на всички, ако се случи нещо ще пиша при първа възможност

- hristov_GL
- Автомобил:
- Двигател:
в такива проблеми първо скачай на най-малкото и лесно за смяна ! ! ! и като изключиш малките неща и не става ... почни да мислищ и почвай да сменяш големите .... колега за мен лично проблема ти е в съединител .... така че притискателен , аксиален и съединителче и това ти е оправията ..... едно жилце също е хубу новичко .... пасата ми като му заминаваше съединителя пържих гумите на първа и втора и след 3 4 пъти вече сдаде багажа и спря и да дърпа и като вкарам скоростта и дори и да дам газ почваше да блъска и да гасне.....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,аз също мисля че проблема е в съединителя.Дали е в диска или в помпата трябва да установиш,но да търсиш причината в скоростната кутия е просто смешно.
Аз не съм търсил причина в скоростната кутия! Даже не съм си го и помислял! Просто преди съм имал случаи със забавено "тръгване", но се оказа друг проблема (решен естествено) и за това питах за други мения!
@: към модератирите - темата може да бъде затворена _установен е проблема - нещо от комплекта на съединителя е! Благодаря на всички!
@: към модератирите - темата може да бъде затворена _установен е проблема - нещо от комплекта на съединителя е! Благодаря на всички!
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Muku написа:Аз не съм търсил причина в скоростната кутия! Даже не съм си го и помислял! Просто преди съм имал случаи със забавено "тръгване", но се оказа друг проблема (решен естествено) и за това питах за други мения!
Знаеш или не знаеш какво е, колега?
От комплектът диск, лагер, помпа или? При положение, че се опитват толкова хора да ти помогнат, да напишеш горния пост накрая!! Мен лично би ме обидило.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Омаслявасе съединитела от някаде и енай вероятно от семаринга на двигатела 

-
- Автомобил:
- Двигател:
карай така ако е съединител ще започне да ти го прави по често. а по принцип съединителя буксува повече на големите предавки. дай газ до дупка като си на 5-та скорост с 50 км. и ако е съединител ще приплъзне
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Дали е съединител или помпа може лесно да се каже след като отговориш на следното:
Кога приплъзва точно - веднага след отпускане на педала на съединителя или след като е карано някакво време на дадена предавка и в един момент при подаване на повечко газ и приплъзва?
Кога приплъзва точно - веднага след отпускане на педала на съединителя или след като е карано някакво време на дадена предавка и в един момент при подаване на повечко газ и приплъзва?
brum написа:Дали е съединител или помпа може лесно да се каже след като отговориш на следното:
Случва се когато превключа на друга предавка след като отпусна педала, но винаги когато е карано известно време. В смисъл след като е загряла колата!
gentleman написа:карай така ако е съединител ще започне да ти го прави по често. а по принцип съединителя буксува повече на големите предавки. дай газ до дупка като си на 5-та скорост с 50 км. и ако е съединител ще приплъзне
На 5-та с 50 не съм карал, ама може да пробвам. Викаш 100% ще приплъзне ако е съединител?
@обидените: Еми съжалявам, не съм искал. Исках просто да прочета мнение на други хора относно проблема и да придобия някаква представа. Постигнах целта си затова писах че ако решат модераторите могат да затоврят темата!