Кво стана с форума?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Харесва ли ви така ОФФ Топик раздела?

Да!
44
24%
Не!
107
59%
Все ми е тази!
29
16%

Общо гласове: 180
Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Re: Кво стана с форума?

Мнениеот groznika » Пон 04 май 2009 23:04

Бях готов да си заложа главата, че тази тема ще стане на пух и прах още щом я помирише модератор.
Изключително съм изненадан от продължителното и съществуване :)
Дали това е крачка в правилната посока?
Дано :)

ПП
Гого не си съвсем прав, ама карай. ;)

Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Пон 04 май 2009 23:23

как да запазите потребителите ли питате?

просто е, спрете да се бъркате модераторски навсякъде, оствете хората да общуват свободно. чистете само откровената простотия

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Пон 04 май 2009 23:30

Tomcat написа:как да запазите потребителите ли питате?

просто е, спрете да се бъркате модераторски навсякъде, оствете хората да общуват свободно. чистете само откровената простотия

:bowdown :bowdown :bowdown

Винаги съм смятал, че работата на модератора е да помага на хората, да ги насочва, да обяснява и КОГАТО се налага да посмъмри някой, да заключи тема, да поразчисти...
Знам, че е тегава задачка и, че на всеки му писва в даден момент и му прекипява, но често явление е хората да се увличат от властта пък била тя и виртуална.

Лесно е да накараш хората да те намразят. Трудното е да ги накараш да те уважават ;)
Човешко е понякога да сгрешиш в преценката си и е редно да се извиниш. От това на никой не му е рухнал пиедестала... :)

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 04 май 2009 23:37

При положение че има няколко от екипа които са се самозабравили е нормално да стават такива неща ...
докато модове си спамят и тем подобни , ние простосмъртните го отнасяме , но докато не ни писне :)

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Вто 05 май 2009 8:15

group® написа: Неее, за някои друго е важно...
...да критукаваме...
...да сме против всичко и всички...
...да се прави революция...
...да се прогнозира края на света (в случа форум)...
...да се покажем колко сме велики и как всичко ново и различно от нашето - не струва...
...да дебнем всяка възможност за конфликт...
... и т.н., и т.н. ...

Ами нормално. Всички тези неща които си написал се отнасят и за някои модове. И те критикуват, дебнат, заяждат се, тук таме се случва и да покажат невероятни селски умения. Ма в това не виждам нищо лошо. Хората са различни, мненията са различни, всеки има някаква индивидуалност, за това живота е пъстър и интересен, за това и форума е пъстър, интересен и посещаван. Идеята за свръх раса от перфектни хора умря с Хитлер. Та трябва да се примирим с мисълта, че никой от нас не е перфектен. И това тук не е бардак в който да се правим, че се обичаме mhihi Нема нужда да се обичаме, може само да не си пречим, когато е нужно да си помагаме и малко да се позабавляваме.

Потребителски аватар
FaTDoG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот FaTDoG » Вто 05 май 2009 8:28

А бе на който не му отърва www-то е голямо да си ходи където иска. Някой плаща ли за нещо, че мрънка? Като не ти харесва подминаваш и това е. Не влизаш и точка. Като ти потрябва нещо влизаш и търсиш или питаш. И айде чао. За другото има скайп, яхуу, ако щете мирка.

Ама иначе мога и да оплюя няколко мода, дето само си спамят сами и после ние пак сме спамерчета и духаме супата. Поне си спазвайте правилата и това, че си мод някак си не ти дава право да ми се правиш на мъж пред монитора. Ако искате трийте теми и мнения, ама поне да е според правилата и не пращайте мъжки съобщения после. Щото заради това си тръгват хората дето разбират. Ако толкова много искате да сте отворени сложете си го в правилата, че да е според правилата ;)

За офтопика ми е все тая, там чета да се забавлявам. Квото ми трябва си го търся където знам. Само дето търсачката съкс якоо и много мразя тая картинка :търсачкаа да ми я пуска някой пишман модератор или някой разбирач.

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Вто 05 май 2009 8:54

Според мен е много ясно подреден, мен така ме кефи

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 05 май 2009 10:14

groznika написа:Дали това е крачка в правилната посока?

Не знам как се заражда такава самоувереност, с която да заявяваш 'правилната посока'?! :roll:
Нещата тук не се решават от един човек, а се мислят от много глави, но нищо!
Твоето мнение е единственото правилно, а всички останали са заблудени :bishop

Много е интересно, как едни и същи хора защитават противоположни позиции ...
Един път - "Форумът е пълен със спам и трябва да се 'сече' повече"
Друг път - "Оставете, не модерирайте. Свобода ..."

Радо, прости ми, но не съм съгласен и с теб. За повечето напуснали читави хора са виновни пишман потребители и философи, а не екипа на форума.
Тоест пак екипа, защото сме допуснали разни **** да се подиграват с форума и потребителите му.
А колко нови потребители са били изгонени от 'старите батковци', които при най-малката грешка се нахвърлят като лешояди?!

Но нещо пак се излезна от темата.
Нали беше за ОФФ-а?!
Айде по темата.
Да видим до къде ще я докараме...

Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npachovski » Вто 05 май 2009 10:36

Сега има спор и караници защото и е даден живот на тая тема и на подобни теми....събрала се една малка групичка хора отделили са пс и време за сървар след това да се направи форума и умениа да се направи най-глемия форум на фауве б БГ-то тъй като има много форуми ама малко са тези който да са стигнали до такава численост на потребителя.Значи екипа на този форум е работил в правилната насока и сега трябва да му имаме доверие, че е за доброто на форума.Имаше една фобиа от нови неща дето май доста от вас притежават обича си старото дори да е бъгаво и тегаво ама да си е старото неща ново...Трябва да се усещате малко като плюете по екипа, че този екип е направил този форум дето половината от вас са си направили колите да изглеждат 100 пъти по-добре, ако го нямаше него.Голямата численост на обявите платени и не такива са ви помогнали много, а сега плюете.Нямате право дори ако реши екипа на този форум да се исере! отгоре на тоя форум ние неможем да им държим сметка тъй като през цялото това време те са се грижили за форума да стане толкова голям и полезен.

П.п не се мазна само да ме разберете правилно просто казвам това което аз мисля, а дали е правилно бъ ли го само знам, че вие дето плюете не сте прави :x

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 05 май 2009 10:44

group® написа:Радо, прости ми, но не съм съгласен и с теб. За повечето напуснали читави хора са виновни пишман потребители и философи, а не екипа на форума.

Е така, де! Това имах предвид и аз, но неправилно, изглежда, съм се изразил.
Считам, че ако читавите хора отговорят, то драскачите няма да имат полето за изява, дето им се е паднало сега.
Tomcat написа:как да запазите потребителите ли питате?

Том-е, кое, брат, е простотия?
Как да приема, че раздеянето на ОФФ-а на 3 подраздела е простотия, като явно има и хора, които го одобряват.
Достатъчно е да погледнеш 2 мнения по-нагоре.
А всъщност- хората са повече, но просто темата не ги засяга и за това не са писали в нея.
Може ли да се приеме за простотия темата:'Какво масло да си сипА на Голфа'?
Ми не, не може, ама на този въпрос е отговорено... айде да не давам аз цифри- сам ги знаеш. И знаеш, че и всеки почти е отговорил различно.
Тогава?
Да трием ли или да оставим пак да се получат същите отговори?
Ама за човека, пуснал темата не е простотия, нали?!
Той си пита най-искрено.

Разберете! Никога отговора на един въпрос, свързан с група от хора не е еднозначен!
Може тази група да стигне до консенсус, но винаги ще има и такива, дето, поне в началото, няма да са съгласни.
Хубаво е, когато несъгласните се впишат в групата, за да може да се запазва добрия тон и нещата да вървят напред.

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Вто 05 май 2009 10:57

Не можете да отречете, че времето за навигация във форума сега вече е поне двойно.
Ако влизам да търся нещо конкретно ми е все тая колко подраздела са. Скачам директно на търсачката и тя ме насочва където и да е завряно въпросното инфо. До тук ОК, но...
За мен този форум (а и другите в които присъствам) не са само полезно четиво. Това е място за комуникация, място където да се информираш, да споделиш с приятели и тн. Искам да кажа, че като влизам тук не търся конкретна тема, а искам да видя какво се е случило с този, с онзи, да разгледам развитието на дадена дискусия, проект и мн. др. С подреждането на подраздели специално в офф-а нещата се забатачиха. Сега за да го разгледам трябва да отворя три подфорума вместо един в който темите се саморегулираха - актуалните стояха на по-предна позиция, а старите и изчерпани отпадаха назад.

Разделението на подфоруми в купува/продава се получи чудесно и там наистина нещата са подредени и удобни за което евала, но при офф-а се получава точно обратното...
Някой може ли да сподели идеята от която изходихте за да се раздели на три раздела офф-а и какви са очакванията от тази процедура защото наистина ми е непонятно?

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 05 май 2009 11:27

groznika написа:Някой може ли да сподели идеята от която изходихте за да се раздели на три раздела и какви са очакванията от тази процедура защото наистина ми е непонятно?

Причините са много. Ето основнавни:
Активните теми в предишния ОФФ бяха много. Това е автофорум и темите с автомобилна тематика са някак по-желани и на място. Много хора искат да четат такива, а се налага да ги търсиш и отсяваш. Сега можеш да влезнеш в съответния ОФФ и да четеш само за това, което те интересува, а не за охлюви, пъпки и т.н.
Все пак, ако искаш да видиш всичко - разглеждаш и трите ОФФ-а.
Да наистина кликовете са повече, но няма друг начин*.
Някой по-горе спомена, че това е тенденцията в интернет пространството - от общото се вървиш към частното. Това е начина за справяне с многото ненужна информация. И на компютрите ни си има основни папки, после по-разбити и т.н.

Сега знам, че ще тръгнеш ти или някой друг да оспорва подредбата и доводите, но сами разбирате, че няма да се промени, защото някои трудно се адаптират. Ако след половин или една година, има още недоволни и те са значителна част, е логично да се преразгледа решението.
Но тука за 2 дни да се дават прогнози и мнения, че форума умира и т.н. е смешно и несериозно :idea:
Някои хора се държат все едно всичките проблеми в живота им, се дължат на разделението на ОФФ :screwy
Айде стегнете се!

*Погледнете на повечето кликове, като добър начин да се помогне! Повече кликове - повече пари от реклама. И понеже всички модове, админи и членове вече караме Туарези - парите отиват за благотворителност и проекти сързани с марката и идеята на форум и клуб :idea: :wink:
Искам да е ясно, че никой не е изхождал от тази гледна точка при разделението! Просто давам пример, как може да се приемат по-леко повечето кликвания, които важат за всички, включително и за мод/админ тийм :!: ;)

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 05 май 2009 12:05

От седмица следя подобните на тази теми, в които народът се вайка...
Аз не се оплаквам от нищо!
Все ми е удобно.
На онези, които си броят кликовете (може би от притеснение за бутончетата на мишлетата си или тендовагинита), бих препоръчал всеки път като влязат във форума, да използват тази функция.

Толкоз! :да:

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Вто 05 май 2009 12:52

ChimeyJimmey написа:От седмица следя подобните на тази теми, в които народът се вайка...
Аз не се оплаквам от нищо!
Все ми е удобно.
На онези, които си броят кликовете (може би от притеснение за бутончетата на мишлетата си или тендовагинита), бих препоръчал всеки път като влязат във форума, да използват тази функция.

Толкоз! :да:

И като я ползват какъв е ефекта - ако не влизам през половин-един час ще ми се изсипят 50-100 нови теми - да взема да ги гледам една по една ли?

Потребителски аватар
break
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот break » Вто 05 май 2009 13:02

group® написа:
groznika написа:Някой може ли да сподели идеята от която изходихте за да се раздели на три раздела и какви са очакванията от тази процедура защото наистина ми е непонятно?

Причините са много. Ето основнавни:
Активните теми в предишния ОФФ бяха много. Това е автофорум и темите с автомобилна тематика са някак по-желани и на място. Много хора искат да четат такива, а се налага да ги търсиш и отсяваш. Сега можеш да влезнеш в съответния ОФФ и да четеш само за това, което те интересува, а не за охлюви, пъпки и т.н.
Все пак, ако искаш да видиш всичко - разглеждаш и трите ОФФ-а.
Да наистина кликовете са повече, но няма друг начин*.
Някой по-горе спомена, че това е тенденцията в интернет пространството - от общото се вървиш към частното. Това е начина за справяне с многото ненужна информация. И на компютрите ни си има основни папки, после по-разбити и т.н.

Сега знам, че ще тръгнеш ти или някой друг да оспорва подредбата и доводите, но сами разбирате, че няма да се промени, защото някои трудно се адаптират. Ако след половин или една година, има още недоволни и те са значителна част, е логично да се преразгледа решението.
Но тука за 2 дни да се дават прогнози и мнения, че форума умира и т.н. е смешно и несериозно :idea:
Някои хора се държат все едно всичките проблеми в живота им, се дължат на разделението на ОФФ :screwy
Айде стегнете се!

*Погледнете на повечето кликове, като добър начин да се помогне! Повече кликове - повече пари от реклама. И понеже всички модове, админи и членове вече караме Туарези - парите отиват за благотворителност и проекти сързани с марката и идеята на форум и клуб :idea: :wink:
Искам да е ясно, че никой не е изхождал от тази гледна точка при разделението! Просто давам пример, как може да се приемат по-леко повечето кликвания, които важат за всички, включително и за мод/админ тийм :!: ;)

Защо не си спомням някой да се е оплаквал от старата форма на офф-а,вие сами си решихте да го променяте,сега вече има недоволни(аз съм един от тях),да това е автофорум,също и това е офф-топик в автофорум-какъв е проблема да има много активни теми несвързани с 'авто"?Но в крайна сметка пак казвам,че няма смисъл,какво като не ни е удобен,няма да се промени,просто с нас-потребителите никой не се съобразява. Само пак ще вметна-Никой не е искал промяна на офф-топик,беше си идеален.
Айде със здраве :beer

Последна промяна от break на Вто 05 май 2009 17:36, променено общо 1 път.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”