пасат б5 обороти

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
camptoon
Автомобил:
Двигател:

пасат б5 обороти

Мнениеот camptoon » Съб 28 мар 2009 20:25

Здравейте колеги, имам проблем с паленето и прекъсване, паля колата и не иска да_качи обороти и гасне, като й подам газ пали, това го прави не всеки път; и като е под две хиляди оборота като й дадеш газ като_че_ли заглъхва, направо се чуди дали да тръгне и като стигне до 3 изведнъж тръгва. Говоря за пасат б5 98г 1.8 125hp

Последна промяна от gr_kanev на Сря 01 апр 2009 15:17, променено общо 1 път.
Причина: правопис

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Re: пасат б5 обороти

Мнениеот kirhadj » Нед 29 мар 2009 14:01

Колега, провери си дроселовата клапа, ако всичко е наред си провери дебитомера.
А една диагностика ще си покаже проблема.

Spike
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spike » Пон 13 апр 2009 17:12

имах същия проблем,провери стъпковото моторче! Ново 120лв. автоморга 40, а при мой познат беше 20лв.

sofiab
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sofiab » Вто 14 апр 2009 10:20

Здравейте,имам същия пасат и от няколко месеца имам същия проблем;на диагностика не показва никаква грешка;
майсторите смениха свещи,маслена помпа,маслото,лагери,термостат,промениха ъгъла на дроселовата клапа,посъветваха ме да сменя бубината,но при тест със друга здрава продължава да прекъсва;
camptoon моля ви за информация при вас оправил ли се е проблема,и от тези неща ли е бил?

Потребителски аватар
skat3r
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skat3r » Вто 14 апр 2009 19:44

Има един маркуч, добре изчислен, за въздуха...(сори за неточността) подобен проблем имаше пасата на баща ми. Ни си държеше оборотите падаха под 900 автоматично след пущане на газта - и гаснеше. Не знам проверете дали не е здраво "изгнил"-напукан за смяна.. евентуално проверете- струваше нов около 50 лв

sofiab
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sofiab » Сря 15 апр 2009 9:10

Така ни казаха и на нас,с този макруч започнахме,50 лв.струва

Потребителски аватар
holi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот holi » Сря 15 апр 2009 10:24

Здравейте, аз имам същия проблем. Въпросния маркуч за въздух ми беше скъсан, като го смених нещата се пооправиха, но не напълно. На диагностиката ми даде стъпков мотор, но не съм сигурен, защото майстора сега прохожда в занаята(диагностика).

miroslav_atanasov_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miroslav_atanasov_bg » Чет 16 апр 2009 16:46

Аз карам Б5 1.8Т типтроник. И каточели и при мен се задава сящия проблем. До сега си палех нормално без газ колата си се форсираше до 2000 оборота автоматично и после си потдържа 800-900 а сега при първо палене не се форсира и изгасва завартам пак и всичко е ОК. И това го прави всяка сутрин от месец насам.

Потребителски аватар
naiturseniq
Автомобил: VW Passat 2016
Двигател: 2000 TDI 150hp

Мнениеот naiturseniq » Чет 16 апр 2009 23:11

стъпково моторче . Несъм запознат точно с двигателя но по симптомите на това мирише. Имах пежо 405 1.8i и имах абсолютно същия проблем . Просто при запалване трябва повечко въздух и после да затвори малко при високи обороти се затваря потокът на въздох почти и затова при теб се оправя . И аз бях така като я настъпя върви но после пускам гаста и гасне. Смених около 4 пишман майстора накрая сам си прайх диагностика с Аутодата и си я опрайх. Та намери въпросното моторче и ако може го разкачи и сам регулирай притокът на въздух (ако е възможно при теб с ръка) Почистиго ако е от него и естествено ако може ...

Повтарям че нямам личен опит с тоя модел и може казаното да не ти е от поза за което се извинявам предварително.

Потребителски аватар
drakano
Автомобил: S6 2.2TQ ABT
Двигател: AAN
Контакти:

Мнениеот drakano » Вто 21 апр 2009 13:26

Аз съм доста запознат с тази болест на Б5, защото карам такъв 1.8/125. Първо на всички колеги дето пишат за стъпковото моторче - Б5 няма такова.Б5 има дросел клапа, която е свързана с педала на газта. Проблема започва с играене на оборотите и по светофарите на моменти е мъка, също така докато се кара колата под 3000 оборота при натискане на газта се усеща забиване и придърпване. Дигностика с ВАГ-КОМ не дава грешки или дава throttle body malfunction и т.н.т.Веднага всички майсторчета казват - нова дросел клапа брато - 600/900лв. и положението става зле.А проблема се решава с един маркуч от първия газаджия за 5лв. Преди дросел клапата има един пластмасов тройник в който от долната му страна влизат два маркуча - по-дебелия идва от картера и носи изгорели картерни газове, които хвърлят мръсотия в тялото на дросела и той се задръства и даже поврежда. Но по важното е че въпросния маркуч се спуква от старост и нагар от картерните газове и когато натиснете газта под 3000 об. няма никой защото цялата система за снабдяване на мотора с въздух издиша а компютъра вярва на дебитомера и положението на дросел клапата.Затова този маркуч се сменя но смяната му адска мъка защото другия му край е точно под колекторните тръби и е адски гадно.Затова какво направих аз - откачих маркуча откъм пластмасовия тройник и го пуснах в коша да си плюе картерни газове, а тройника запуших с тапа и лепило.Някои ще кажат, че е побългаряване - да обаче информацията за постъпващия въздух в мотора идва от дебитомера а този маркуч хвърля въздух директно на дросела и от там оборотите играят, защото ЕКУ-то се шашка.
От както аз си моднах дросела - нямам ама никакви проблеми с обороти и придърпвания и си карам нормално.

sofiab
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sofiab » Вто 21 апр 2009 16:24

Този маркуч майсторите не искат ли да го сменят и казва ли се по-точно за да го купя и искам да го сменят? никой от майсторите,които гледаха пасата не казаха за такава опция,да е от там причината

Потребителски аватар
drakano
Контакти:

Мнениеот drakano » Сря 22 апр 2009 10:08

Мисля, че това търсиш 058103213 - breather tube, 058103221 - breather hose и 058133783.
Това са номерата им от ЕТКА, а по повод майсторчетата и аз минах през доста такива и най-накрая един колега от форума на АУДИ ме светна защо колата ми не върви.Ако искаш се срещаме и ти показвам кое къде е и как става.Между другото един ден с Ваското1 си говорихме защо на тези пасати/аудита им се бъгва дросела толкова често, стигнахме до извода, че общо взето е направено нарочно за да може в един момент като се задръсти дросела и изгори да отидеш до сервиза и там :beat_butt2 .Но това са си лични мисли а и като се замисля на мотора няма какво да му се счупи освен ако не е дизел и спукаш глава или блок на мотора.

hanibal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hanibal » Сря 06 май 2009 22:14

При мене се оказа че, този маркуч http://www.hot.ee/quattro4/image/06B133783B.jpg ,който влиза в дросела се беше разкапал.Взехме половин метър обикновен маркуч и го сложихме.Има ли проблем че не е оригиналния?Да не е оразмерен по някакъв начин?

Потребителски аватар
drakano
Контакти:

Мнениеот drakano » Чет 07 май 2009 14:09

Е те тва е маркуча дето ни трови живота.Няма никакав проблем да е обикновен маркуч-масло устойчив.
Аз го махнах и запуших дупката и сега си карам вече една година.

Потребителски аватар
holi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот holi » Сря 23 сеп 2009 12:34

Здравейте колеги! Преди две седмици свалях този маркуч и пластмасовия тройник и бяха в трагично състояние, позачистихме ги малко и колата започна да работи по- добре и оборотите се успокоиха и не забиваше така силно до 2000об., както преди това. Вчера смених въпросния маркуч и пластмасовия тройник(с нови), положението стана по-лошо, незнайно защо. Изчистихме натрупаните грешки, но положението остана същото.
Моля, ако някой може да ми каже трябва ли на колата да се правят някакви допълнителни настройки или..........
Благодаря предварително!

Върни се в “Passat”