здравейте,
имам vw golf 2 1990г., добра машинка, но за съжеление няма индикация за намаляване на нивото на спирачна течност. Някой може ли да ми каже от къде да си закупя капачка с поплавък за същото/ и от каквъм модел става за голф2 /в автоморгите не намерих/?
благодаря предварително
индикация за ниво на спирачна течност на vw golf2
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Измери първо дали има напрежение на буксите.
закъси двета извода -лампата на ръчната трябва да светне. датчика в капачката на съдчето за спирачна течност е поплавък с 2 контакта и 1 шайба. Когато падне нивото на течността шайбата допира двата контакта , веригата се затваря и лампата на ръчната светва.
Иначе трябва да теглиш кабели от купето.
закъси двета извода -лампата на ръчната трябва да светне. датчика в капачката на съдчето за спирачна течност е поплавък с 2 контакта и 1 шайба. Когато падне нивото на течността шайбата допира двата контакта , веригата се затваря и лампата на ръчната светва.
Иначе трябва да теглиш кабели от купето.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kakто вече писах на Г2 има всичките букси - намират се под казанчето за антифриза - за спирачната течност( и аз си търся такава капачка ама до сега не съм намерил)представлаява с два извода обвита с черно маншонче,работи аз съм пробвал, като съеденя двете крачета светва ръчната, след това има една бяла за казанчето за антифриза(ако има датчик), другата е пак с две крачета и е за халогенни фарове и третата още незнам за какво е. Просто ги намери и ги пробваи тва е хубаво на германците 4е са оставили букси за всичко, и кажи ми моля ти се ако си намери6 капачка с датчик от какво става и колко пари е да си купя и аз, по принцип са ми казали че става и от Г3, ама не съм пробвал, но знам 4е от ВАЗ не става. Успех
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
hristian37 написа: ..тва е хубаво на германците 4е са оставили букси за всичко,.., по принцип са ми казали че става и от Г3, ама не съм пробвал, но знам 4е от ВАЗ не става. Успех
Да ама на 3 ките германците са правили яки икономии от кабели и букси. На задните врати няма кабели за говорители.
Пробвай с капачка за съд сп.течност от "Застава и Фиат 125Р-посл.модел" .Имам някъде такава капачка и ще я пробвам на съдчето от 2 ката./ Само трябва да ги изровя. Капачката е опушена малко в черно от дим когато се бях запалил.

Ще пиша дали става поне да има информация.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
карах едно жигули, макар и правена от руснаците между 70-80 година имаше индикация за нивото на спирачна течност, /явно германците не придават важно значение на спирачките/. Пробвах капачката- не става по-тясна е. Съгласен съм да сменя и целия резервоар за спирачна течност /той е само един/ само и само да бъде с поплавък.
-
- Автомобил:
- Двигател:
може жигулите ги пускат с такъв датчик след 80та, но голфа който карам сега е произведен 4.1990, само 10 години след това- и двете коли имат спирачна уредба която работи с течност /като изключим ръчната спирачка/.
А и още една лампа липсва- няма червена лампа за намаляване на горивото в резервара. Знаете ли как мога да поставя и как да я свържа, /когато стрелката застане на (0) и колата спира, т.е. е от важно значение за движението на колата и трябва да я има/?
А и още една лампа липсва- няма червена лампа за намаляване на горивото в резервара. Знаете ли как мога да поставя и как да я свържа, /когато стрелката застане на (0) и колата спира, т.е. е от важно значение за движението на колата и трябва да я има/?
-
- Автомобил:
- Двигател:
не знам колко са надежни, но в неделя слезнах от пампорово с неработеща спирачна уредба - изтече спирачната течност през цилиндърчето на лявото задно колело- нямаше индикация че нещо не е наред с колата. В автомобил УАЗ също няма таква лампа, но таблото на колата е изрязано и в тази дупка е напъхано резервоарчето със спирачна течност, така че нивото й е винаги пред очите на водача. Може да се процедира и по този начин, не е много стилно, но спестяваш една лампа /светодиод - 0.10лв/.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”