Покупка на Пасат Б4 1,8mi ABS

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Покупка на Пасат Б4 1,8mi ABS

Мнениеот Nikkolay » Нед 10 май 2009 13:17

Здравейте колеги,
търся си Голф 3 1,8 90к.с АБС или пасат със същия мотор,B4 1994-1995
Въпроса ми е - мотора абсолютно същия ли е като на Голфа, откъм подръжка как идва - скъпи ли са му частите.
И последно, нека хора, които карат такъв пасат да пишат дали са доволни и какво най-често му се прецаква, за да знам какво да гледам :oops:

п.п Някой ако продава такъв пасат или голф да ми пище ЛС

Последна промяна от Nikkolay на Нед 10 май 2009 15:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Покупка на Пасат Б4 1,8mi ABS

Мнениеот Winner25 » Нед 10 май 2009 13:28

Мотора и на голф и на пасат трябва да е еднакъв. Все пак е един и съща. Разликата има примерно в съединителя. На голф-а е с жило а на пасата с 2 помпи. И при евентуални проблеми при пасата ремонта е по скъп. Иначе мотора е здрав, части за него не съм купувал :D
Слабо място са пластмасовите фланци по охладителната система. Но не са скъпи и лесно се сменят. Също така и термостата ако не е сменян скоро е много вероятно да не работи както трябва.
Понякога ТПС-а и стъпковия мотор създават проблеми. Втора употреба струват по 30-40лв всяко.
Мотора лесно се газифицира и върви добре и на газ и на бензин :да:

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Пон 11 май 2009 11:40

Аз имам Пасат комби с такав мотор,карам го от 7 месеца и сам сменял само гарнитура на капака на клапаните и задни накладки.Минал сам 11000км с него пове4ето на Газ и не сам имал проблеми.Но старата кола си има рискове така 4е гледаи хубаво при избора :да:

Последна промяна от I4o_naskov на Пет 22 май 2009 7:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пон 11 май 2009 20:54

Аз имам такъв Пасат, но Б3. Според мен си вземи Пасата с 2Е мотор. Разхода е много подобен, а пък на ABS-a една идея не му стига вървежа (за при изпреварване на баир се отнася най-вече). Иначе е безгрижен мотор за годините си със стандартните за VW от това време дребни проблемчета. Предпоплагам голфа с тоя мотор ще върви повече, но не съм карал и не го твърдя. Разход на Б3 ABS ако всичко му е наред очаквай градско около 11-13, междуградско около 6.5-7.5 с до 130, 2Е да дава с към половин един литър отгоре, но вървежа е чувствително повече. Резервни части и нови и втора употреба има навсякъде и не са скъпи. Аз лично съм доволен от машинката като цяло, а жена ми и сина ми пък са влюбени в него:) Песимист съм за обикновена газова точно на АБС-а, а и като цяло.

Поздрави.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Вто 12 май 2009 11:15

Колега, пусни търсачката и ще намериш доста теми които ще отговорят на въпросите ти. Пробвай например да търсиш с думите - "покупка на В4" , или "съвет за В4"
Иначе основните и много често срещани проблеми при Б4 са: проблеми с оборотите, проблеми с ТПС :) ,моторче за празен ход, ABS системата за спирачките ( направо ще вдигнеш ръце от нея :Mr Green Fun ) , разни течове - например от охлдителната система или теч на масло от гарнитурата на капака на клапаните, общо взето са това като най-често срещани проблеми. Аз бих ги нарекъл детски болести :mrgreen: , защото май-май си съществуват още от прохождащите години на VW и поне до Пасат В4 не са излекувани :)
И определено ако нямаш намерение да слагаш газова, си вземи 2.0 двигател, особено ако ще е комби.
Успех!

Потребителски аватар
dispatch
Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
Двигател: CBBB DSG6 02Е

Мнениеот dispatch » Сря 13 май 2009 21:02

Аз мога да кажа какво трябваше да погледна, а не погледнах когато купувах моя Пасат ('96, 1,8Ми, ADZ, Variant, Pasific).

Преди да изброя нещата искам да кажа, че се радвам че не съм бил достатъчно внимателен, защото сега много съм доволен и много му се радвам - оправих му мотора, а купето е забележително запазено.

1. Не погледнах нивото на маслото в мотора (4 години съм учил ДВГ...); Значи аз го купих от Асеновград, а съм от Павликени (да кажем 250км.)... като се прибрах и реших да го проверя... просто масло по щеката нямаше. Беше се извадила пластмасовата гилза на водещата тръбичка на щеката... викам си от това не достига до маслото в картера, набих я обратно и пак като проверих се появи масло - ок. 2мм., което си е доста под минимума. Така се прибрах без да съм имал някакви проблеми и с летни гуми Февруари месец, имаше сняг горе на Шипка... ABS-a ме спаси на няколко пъти. След като засякох разхода на масло (1л/1000км.) направих на мотора ремонт, като смених биелни лагери, сегменти, гарнитура, симеринги, гумички на клапаните, гарнитури, шлайф на глава, напасване на клапани, ремъци и ролки и плюс работата всичко ми стъпи на скромните 600 лева... което според мен е без пари и направо смешно за такъв ремонт.

2. Не погледнах ел.стъклата, тъй като ми беше студено... лявото с изронени зъби на механизма, а дясното работи само, когато е на контакт без да е запален мотора (предполагам студени спойки, но не съм се занимавал, тъй като и така ми върши работа)...

3. Пишеше, че има аларма, нямаше...

4. Като запалих не държеше обороти на празен ход; ходих на диагностика и се оказа стъпков мотор, който срещу 40 лева от морга смених и до сега няма проблеми;

5. Не погледнах климатика - като се стопли времето се оказа че не работи; първо го напълнихме с въздух и се чу от радиатора съскате; 160 лева нов радиатор на климатика, 30 лева пълнене и ... климатика лятото е голяма екстра!

Сега съм с АГУ и съм доволен от разхода и вървенето - 9-10/100 извънградско и 14-15/100 градско.
Пътуванията на дълги разстояние вече не са уморителни, а са удоволствия...
И относно вървенето - както казва един мой приятел: Въпрос на вкус, казало кучето и си близнало под опашката...

Според мен състоянието на купето и салона са от голямо значение, а именно:
[img=http://img12.imageshack.us/img12/7321/p2230104.th.jpg]
[img=http://img27.imageshack.us/img27/2060/vwavatar1.th.jpg]

Потребителски аватар
vwpassatblade
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwpassatblade » Сря 13 май 2009 21:25

Пасата е желязна машина не са мн скупи частите мн аз на моя само гумичките миу смених че гореше масло иначе е перфектен :)

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Сря 13 май 2009 23:38

Това е най-некапризният мотор.Евтин и лесен за подръжка.Само факта,че го слагат от В3 до голф 3 и В4 без никакви промени говори,че е много сполучлив.Няма да съжаляваш.Единственно те съветвам да си вземеш пасат,няколко класи нагоре е.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Чет 14 май 2009 16:25

Лично мое мнение е, но си вземи Б3. Имам го същия 1,8 МІ, ABS двигател. Б4 са много грозни според мен. Перфектни двигатели. С газовата нямаш грижи и обикновена става.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 14 май 2009 16:42

velinsl написа:Лично мое мнение е, но си вземи Б3. Имам го същия 1,8 МІ, ABS двигател. Б4 са много грозни според мен. Перфектни двигатели. С газовата нямаш грижи и обикновена става.

Не си прав. Като изключим красотата защото лично на мен ми е трудно да определя между два ръбати автомобила кой е по красив, Б4 е почти като б3 с малко подобрения :)
Б3-ките с АБС мотор са малко. и по трудно ще намериш в добро състояние.
Най-малкото заради което няма да избера Б3 е трошливитеелементи по таблото :|
Това е обаче ако сравняваме автомобили в еднакво състояние :wink:
Ако аз избирам бих избрал автомобила в по-добро техническо състояние :)

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Чет 14 май 2009 17:57

Ами не мога да реша безпристрастно, но 4 определено не ми дапада НА ВЪНШЕН ВИД.

Последна промяна от velinsl на Пет 15 май 2009 10:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Пет 15 май 2009 8:05

velinsl написа:Лично мое мнение е, но си вземи Б3. Имам го същия 1,8 МІ, ABS двигател. Б4 са много грозни според мен. Перфектни двигатели. С газовата нямаш грижи и обикновена става.

Хахахаа :Mr Green Fun :mrgreen: :Mr Green Fun , извинявай колега,нищо лично,не желая да влизам в конфликт с теб но не се стърпях, защото по-тъпо твърдение от твоето не бях чувал :screwy .Когато даваш лично мнение, което в случая се явява и съвет, трябва да имаш добра, сериозна обосновка за твърдението си, а такава не видях!!!Май никак не си запознат с Б Четворката и по-добре не подвеждай колегата с глупости и дано наистина да знаеш кой Пасат е В3 и кой е Б4?!
Та кое му е по-грозното на В4 - по заобления външен вид ли + решетка отпред за радиатора, или по-готиното купе вътре ( волан, седалки, врати, табло с уреди и т.н. )?
А с какво е по несъвършен двигателя на В4 от този на В3?Може би е по несъвършен заради много добрите подобрения които са направени по него?Ти знаеш ли че В4 се води като един от най-сполучливия завършек на В3, а може би и на Б2, поради това че са премахнати много от недостатъците на предходните модели?!
И не мога да разбера какви проблеми би имал колегата,ако си сложи газова уредба на 1,8 Моно двигател?
Извинявам се за проповдигнатия тон, но ... :dummy:

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Пет 15 май 2009 9:01

Пичове, човекът си пита за B4... и за конкретен двигател... така че дайте да не му об*ираме темата.
Vw_wV, аз карам такава машина - предоволен. Естествено, че като всяка кола на вече доста годинки и секънд хенд, има какво да се пипа. То обаче много си зависи и от предишните собственици, така че желая късмет при избора.
За останалото колегите по-горе са писали. Търкалям тази машина от почти година и наистина си е добре. Не е мотор за рацерски изпълнения, но е предоволен и като вървеж, и като поддръжка.
Ммм, това е. Успех, момче! :wink:

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Пет 15 май 2009 10:08

Еи докторе вместо да се заяждаш чети, не драскай излишно в темата. Обърни внимание на началото
Лично мое мнение е...

А двигател АВС май няма много мнаго разлика при Б3 и Б4(долу горе като теглото на 50кг памук и 50кг желязо).
И за кво пиша като чвека търси голф
търся си Голф
.

velinsl написа:
Лично мое мнение е, но си вземи Б3. Имам го същия 1,8 МІ, ABS двигател. Б4 са много грозни според мен. Перфектни двигатели. С газовата нямаш грижи и обикновена става.

И не мога да разбера какви проблеми би имал колегата,ако си сложи газова уредба на 1,8 Моно двигател?

velinsl
С газовата нямаш грижи и обикновена става.

:deal :beat_butt2

Последна промяна от velinsl на Нед 06 сеп 2009 21:01, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Пет 15 май 2009 11:17

velinsl написа:Еи докторе вместо да се заяждаш чети, не драскай излишно в темата. Обърни внимание на началото
Лично мое мнение е...

А двигател АВС май няма много мнаго разлика при Б3 и Б4(долу горе като теглото на 50кг памук и 50кг желязо).
И за кво пиша като чвека търси голф
търся си Голф
.

ili Passat :mrgreen:

Върни се в “Passat”