Разход на Golf 3 1.6 101hp

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Re: Разход на Golf 3 1.6 101hp

Мнениеот webdude » Пет 15 май 2009 23:38

Svetilio написа:нека и аз се впиша като данни за разхода - винаги зареждам пълен резервоар, засичам разхода с показанията на МFA - разликата е макс 1 л на резервоар - 2 % което си е поносимо. За последните 55 000 км - средно разхода ми варира 7,5 лятото до 8,5 зимата - половината разход градско София без много задръстване, останалия маршрут извънградско - магистрала хемус - В.Търново - Варна - Разград...
Карам бързо на магистрала 140-150 км ,но спазвам ограничения / тунели, населени места , рискови зони / извънградко 110-130. Колата гори колкото я натиснеш, правил съм и 5,5 за София - Рилски Манастир - Мелник - Сандански - София на 100 % климатик, сериозен трафик и скорост макс 80 на разходка .
Повишаване на разход - осезаемо при неравномерено каране и изпреварване в трафик и ръчка 3-4 , 5-4 ..., ако поддържам висока скорост но само 5-та - късно вечер примерно 6.9 за София- В.Търново с 97 км средна скорост. Зависи и от пътните условия, дали си проверявам налягане на гуми, багаж , смяна филтри .....
Карам само с ОМВ КАРЕРА основно 95 но често наливам и 100 октана. Разлика със/без катализатор не видях , но не беше запушен а се беше пречупила керамиката - на 219 000 :shock

На кое точно се чудиш за керамиката на катализатора ?

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Съб 16 май 2009 20:09

Ами вие сега ме накарахте пак да се замислям за диагнистика. Преди време правих и както казах всичко беше наред с изключение на ламбдата(уж не работела мн добре). Иначе колата си върви. Като знам майсторите как ще кажат: "Това е за смяна и това, и това" Ще дам куп пари и не се знае дали разходът ще намалее. Най много колата да почне и да невърви, че то с тия "маркови" резервни части, които се предлагат в БГ .... да те е страх да подмениш нещо.

Потребителски аватар
nlo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nlo » Чет 21 май 2009 0:18

Да се включа и аз пак,виждам колко много мнения са изказани докъто ме нямаше.За диагносика не ми е останало време но преди няколко месеца правих и всичко си беше наред.Не че няма нужда но пустото време все не стига.Значи вече значително падна разхода но пак е доста над нормалното около 8 извънградско.Смених само въздущния филтър и бензиностанцията две доста важни неща но макар и да карам бабешката за 5,5 - 6,5 извънградско мога само да си мечтая.Днес например ходих до Пловдив и когато спусках височини изключвах от скорост а обортомера не престана да играе между 700 и 1000 оборота все едно аз натисках ритмично педала което ме води на мисълта че наистина има нещо запушено и това е или катализатора или нещо по горивната система.За пукането не искам да говоря-то си е нормално и при мен се получава от колекторните тръби които след като се изключи двигателя започват бързо да изтиват и това пукане се получава при свиването на метала от който са изработени.Все ми е на ума че проблема е в катализатора но където и да отида на диагностика всичко си излиза 6,а колата си гори.Днес забелязах че широкия гофриран пластмасов маркуч които излиза от въздушния филтър и влиза в горната част на двигателя точно на мястото където от него излиза по малко разклонение и влиза в долната част на двигателяе скъсан,като го разчовърках го докъсах и отвътре изпадна нещо като гумен клапан.Мисля че това също е причина да гори повече но и с това се надявам вие да ми помогнете.Сега съм го залепил с малко силикон за временно но явно тия маркучи ще трябва да се сменят.Като ви слушам явно съм доста босичък по колите но аз несъм и парадирал да разбирам кой знае какво ли.Ще съм благодарен ако някои ме светне с тва МФА(звучи ми като МВФ - Министерство на валутния фонд или каквото там беше:)!)Кой туй МФА как се работи с него и какво показва,никога несъм си играл с тия щуротии а явно са важни.Благодаря ви предварително! :beer

Потребителски аватар
veekoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veekoo » Чет 21 май 2009 8:08

MFA е бордовия компютър :D

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Чет 21 май 2009 8:24

nlo написа:Да се включа и аз пак,виждам колко много мнения са изказани докъто ме нямаше.За диагносика не ми е останало време но преди няколко месеца правих и всичко си беше наред.Не че няма нужда но пустото време все не стига.Значи вече значително падна разхода но пак е доста над нормалното около 8 извънградско.Смених само въздущния филтър и бензиностанцията две доста важни неща но макар и да карам бабешката за 5,5 - 6,5 извънградско мога само да си мечтая.Днес например ходих до Пловдив и когато спусках височини изключвах от скорост а обортомера не престана да играе между 700 и 1000 оборота все едно аз натисках ритмично педала което ме води на мисълта че наистина има нещо запушено и това е или катализатора или нещо по горивната система.За пукането не искам да говоря-то си е нормално и при мен се получава от колекторните тръби които след като се изключи двигателя започват бързо да изтиват и това пукане се получава при свиването на метала от който са изработени.Все ми е на ума че проблема е в катализатора но където и да отида на диагностика всичко си излиза 6,а колата си гори.Днес забелязах че широкия гофриран пластмасов маркуч които излиза от въздушния филтър и влиза в горната част на двигателя точно на мястото където от него излиза по малко разклонение и влиза в долната част на двигателяе скъсан,като го разчовърках го докъсах и отвътре изпадна нещо като гумен клапан.Мисля че това също е причина да гори повече но и с това се надявам вие да ми помогнете.Сега съм го залепил с малко силикон за временно но явно тия маркучи ще трябва да се сменят.Като ви слушам явно съм доста босичък по колите но аз несъм и парадирал да разбирам кой знае какво ли.Ще съм благодарен ако някои ме светне с тва МФА(звучи ми като МВФ - Министерство на валутния фонд или каквото там беше:)!)Кой туй МФА как се работи с него и какво показва,никога несъм си играл с тия щуротии а явно са важни.Благодаря ви предварително! :beer

Имаш предвид вероятно МАФ (Mass Air flow)

Потребителски аватар
kika2006
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kika2006 » Чет 21 май 2009 20:47

Демек дебитомер :horror:

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Чет 21 май 2009 21:45

nlo написа:... широкия гофриран пластмасов маркуч които излиза от въздушния филтър ...

Колега както си го описал тоя маркуч, и ако отгоре на него има една малка квадратна кутийка с надпис Hitachi, то това е ДЕБИТОМЕРА ти :!:
И това което се е случило никак не е добре, защото е доста скъп. Иначе играенето на обортите и проблема с разхода определено е от него :!:

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Чет 21 май 2009 22:11

webdude написа:
nlo написа: мисълта че наистина има нещо запушено

Сложих си добавка която да продуха инжекциона/по думите на разбирател/ и мисля че има ефект.

Потребителски аватар
nlo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nlo » Пет 22 май 2009 20:00

evgenyh написа:
nlo написа:... широкия гофриран пластмасов маркуч които излиза от въздушния филтър ...

Колега както си го описал тоя маркуч, и ако отгоре на него има една малка квадратна кутийка с надпис Hitachi, то това е ДЕБИТОМЕРА ти :!:
И това което се е случило никак не е добре, защото е доста скъп. Иначе играенето на обортите и проблема с разхода определено е от него :!:

Колега точно той е ето и снимка да видиш как съм го осиликонил :Mr Green Fun - засега:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... d=12429109
Какви пари е това чудо пък чак толкоз скъпо?
Иначе добавки съм слагал и от 30лв за не-помня колко грама беше и ефект йок!

Потребителски аватар
nlo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nlo » Нед 24 май 2009 2:20

Колеги дайте някой линк с обяснение за работа с MFA че нищо не намирам и си скъсах нервите! :banghead:

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Пон 25 май 2009 12:15

nlo написа:
evgenyh написа:

Колега точно той е ето и снимка да видиш как съм го осиликонил :Mr Green Fun - засега:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... d=12429109
Какви пари е това чудо пък чак толкоз скъпо?
Иначе добавки съм слагал и от 30лв за не-помня колко грама беше и ефект йок!

Всъщност ти си омазал със силкон ония глупавите тръби за картерните газове дето се хващат към него. В тоя случай може и да не е много страшно. Иначе тъпите тръби струват дългата пластмасовата 100лв. а т'ва гуменото маркуче(тройника) още към 30лв.
А нов дебитомер доколкото знам е към 1200лв. :horror: но може да се намери и 2-ра ръка м/у 100 и 300лв.
По принцип тия неща трябва да са ти ОК(тръби+дебитомер) щото иначе много се усеща при разхода и при вървежа.
Имаше и алтернативни варианти за тръбите - поразрови се малко, колеги ги бяха сменили с обикновенни маркучета и уж всичко беше станло тип-топ :wink:

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Пон 25 май 2009 21:34

Колега, какъв е тоя дебитомер от 1200 лв???!!!?? :horror:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”