Svetilio написа:нека и аз се впиша като данни за разхода - винаги зареждам пълен резервоар, засичам разхода с показанията на МFA - разликата е макс 1 л на резервоар - 2 % което си е поносимо. За последните 55 000 км - средно разхода ми варира 7,5 лятото до 8,5 зимата - половината разход градско София без много задръстване, останалия маршрут извънградско - магистрала хемус - В.Търново - Варна - Разград...
Карам бързо на магистрала 140-150 км ,но спазвам ограничения / тунели, населени места , рискови зони / извънградко 110-130. Колата гори колкото я натиснеш, правил съм и 5,5 за София - Рилски Манастир - Мелник - Сандански - София на 100 % климатик, сериозен трафик и скорост макс 80 на разходка .
Повишаване на разход - осезаемо при неравномерено каране и изпреварване в трафик и ръчка 3-4 , 5-4 ..., ако поддържам висока скорост но само 5-та - късно вечер примерно 6.9 за София- В.Търново с 97 км средна скорост. Зависи и от пътните условия, дали си проверявам налягане на гуми, багаж , смяна филтри .....
Карам само с ОМВ КАРЕРА основно 95 но често наливам и 100 октана. Разлика със/без катализатор не видях , но не беше запушен а се беше пречупила керамиката - на 219 000
На кое точно се чудиш за керамиката на катализатора ?

- засега: