Помощ за повишена temp. на двигателя на Golf 3, 1,9 tdi

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Golf_1,9tdi_AFN
Автомобил:
Двигател:

Помощ за повишена temp. на двигателя на Golf 3, 1,9 tdi

Мнениеот Golf_1,9tdi_AFN » Пон 11 май 2009 21:41

Здравейте. До днес колата не ми е загрявала, не е мърдала стрелката от 90 градуса. Днес обаче беше много топло и в задръстванията почна да държи 92-93 градуса, не съм чул перка да се включва. Като паркирах, явно от бавното движение отиде на 96-97 градуса. Иначе гледам е с 2 перки. Относно датчика на радиатора, той към самия радиатор ли си върви защото ще сменяме радиатор (т.к. тече) и вече го имам купен? Моля за насоки за решаване на проблема.

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Re: Помощ за повишена temp. на двигателя на Golf 3, 1,9 tdi

Мнениеот PuShE_ » Пон 11 май 2009 23:22

датчика е на резба и се отвива,провери си и бушоните да не е изгорял този за перката и направи мост да видиш дали работи и тя

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Вто 12 май 2009 16:51

Golf_1,9tdi_AFN написа:Здравейте. До днес колата не ми е загрявала, не е мърдала стрелката от 90 градуса. Днес обаче беше много топло и в задръстванията почна да държи 92-93 градуса, не съм чул перка да се включва. Като паркирах, явно от бавното движение отиде на 96-97 градуса. Иначе гледам е с 2 перки. Относно датчика на радиатора, той към самия радиатор ли си върви защото ще сменяме радиатор (т.к. тече) и вече го имам купен? Моля за насоки за решаване на проблема.

Не е от бавното движение а е като загасиш колата температурата се вдига поне с 5 градуса, защото няма циркулация. Провери наистина дали върти перката. Имах преди време такъв проблем започна да вдига 95-100 градуса и като хванах куплинга на перката (с ръка го разместих) и в едно положение се включи и охлади нормално. След това се оказа четки на перката, ама се сваля предната броня, за да се извади и се накланя напред радиатора.
Успех.

Golf_1,9tdi_AFN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf_1,9tdi_AFN » Вто 12 май 2009 21:56

Много Ви благодаря за насоките, ще видя този куплунг евентуално малко да го раздвижа и да видя дали ще има ефект, а и това за бушоните е много добра идея! Благодаря!

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Сря 13 май 2009 10:35

преди да откачаш датчика направи мост на буксата да видиш дали изобщо отива ток до него,но го направи когато колата е на контакт :D

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Чет 14 май 2009 17:27

PuShE_ написа:преди да откачаш датчика направи мост на буксата да видиш дали изобщо отива ток до него,но го направи когато колата е на контакт :D

що ми се струва че няма значение дали колата е на контакт или не ток трябва да има постоянно.Забелязвал съм на мойта че ако е мн загряла след като спра угася и извадя ключа перката още се върти,така че ток си има дирекно там mhihi (клима нямам) :Mr Green Fun
пп.ако датчика е само контатктен можеш да го дадеш "на късо" и ако перката се завърти значи е от датчика

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Чет 14 май 2009 17:58

в грешка си,и аз така мислих но при мене не е така-явно кабелчето е пуснато през контактния ключ и когато не съм на контакт перката не върти-голфа на колегата е същия като моя и при него е така,също и при хондите...за др нз

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Чет 14 май 2009 20:27

При предишната ми тройка 1Y, имаше ток и като изгася ДВГ-то, при 1Z също има, само един път съм е чувал ама си беше бая жега и като изгасих ДВГ-то се чу как върти. И съм останал с убеждението, че при марката VW, е така да се включва и след загасяне на ДВГ-то стига темп. да е по-висока от необходимата за двигателя.

Потребителски аватар
_Impuls_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _Impuls_ » Чет 14 май 2009 23:03

Колеги аз му намерих решението . Имах ги същите проблеми на моята голфета кога включва кога изключва тази кирлива перка. Знам че някои от вас ще кажат това не е москвич да си правим глупости по колата. Аз направих така : прекарах кабел в купето и си намерих един подходящ бутон направих една инсталация към пеката и така когато преценя че имам нужда да охладя двигателя натискам бутона и знам че това ще се случи , а не да треперя и да се 4удя що загрява.
Поздрави :drunk

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Чет 14 май 2009 23:09

Искам да използвам темата на колегата да попитам има ли шанс да се оправи уреда на таблото да отчита вярно? Моята винаги седи на 90 градуса, дори когато се включва перката. Миналото лято при закачен ваг-ком тепмературата се вдигна на 92-3 градуса(забравих точно колко, но точно колкото е зададено да се включва перката), включи си се перката всичко точно, но температурата на таблото винаги си е 90, дори и тогава. А тази година, че даже от миналата когато захладня, никога не съм виждал/чувал перката да се включва :shock Вярно че имам неизправен термостат(май е забил отворен, защото при спускане температурата пада), ама днеска изчаках колата да загрее 90 градуса, направих няколко отсечки до 3500-4000 rpm, оставих я на място да трака 30-40 минути(нали на място още повече загрява) през този целия период перката не се пусна.
накратко:
1. как може да се оправи датчика на таблото да отчита вярно
2. как да си проверя перката дали работи, защото май се е развалила

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Чет 14 май 2009 23:14

За твое успокоение да кажа че на по-новите коли стрелката на Т датчик не отчита температурни разлики от порядъка на +-5гр.
Тествано на чисто нови коли от ВАГ последен модел.

Потребителски аватар
BeckoTDI

Мнениеот BeckoTDI » Пет 15 май 2009 0:06

Ти всъщност това ми го беше казал и като я замерихме на ваг-ком, но тогава поне перката се пускаше, а сега никва я няма над половин година, толкова ли не загрява тази кола? Иначе мерси за успокоението :)

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пет 15 май 2009 17:39

има има ток на AHU има и след като извадиш ключа перката се върти и си спира сама като смъкне темп

Потребителски аватар
BeckoTDI

Мнениеот BeckoTDI » Вто 19 май 2009 18:03

fox_vt написа:има има ток на AHU има и след като извадиш ключа перката се върти и си спира сама като смъкне темп

Това е така колега, прав си лятото много пъти дори като я оставя 5 мин да потрака да поуспокой пред нас, гася и вадя ключа и перката си върти :да: Явно не е загрявала достатъчно, че да пусне перката.. преди 2 дни я пусна и вече съм спокоен, всъщност перките де, защото са 2 :)

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Вто 19 май 2009 22:23

явно при мене и при колегата някои си е играл с инсталациятам,макар че не виждам смисъл перката да върти след като водната помпа не циркулира,не споря как е,просто казвам че на мойта кола не е така mhihi поздрави

Върни се в “Дизелови агрегати”