Онзи ден изведнъж се получи така, за да се движи автомобила напаво трябваше волана да е леко "навит" на ляво.
От какво се получило това.
Какви пари да си приготвя за ремонт.

Б3 предница - РЕШЕН!!!
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Б3 предница
Скачал ли си в дупка?
Или да си 'паркирал' във висок бордюр?
Като за начало- едно 25-30 лева за реглаж, а дали има нещо разбито- сам се сещаш, че тук няма как да се разбере...
Като за начало- едно 25-30 лева за реглаж, а дали има нещо разбито- сам се сещаш, че тук няма как да се разбере...
- Savatage
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radotom написа:Скачал ли си в дупка?
То като се замисля май няма вариант да не скочиш в дупка в днешно време

Честно казано не съм. Другата седмица ще сменям лагери, дискове накладки отзад и по такива неравности карам страшно бавно, защото има едно УЖАСНО ДРАЗНЕЩО тракане отзад метал в метал(казаха ми разбит лагер), но при бавни скорости по неравностите не се чува.
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Не знам защо но и моят волан е навит почти четвърт обoрот наляво , виждал съм и други по този начин и всичките са наляво . Това някакъв честo срещан дефект ли е при B3
?

чак толкова грубо не е. От двете страни на волана(лявата и дясната) има разлика по около 2см от средатата и много дразни като знам че трябва да са на едно.
Не е проблемада завъртя волана, но това не ерешение на проблема.
Не е проблемада завъртя волана, но това не ерешение на проблема.
velinsl написа:Онзи ден изведнъж се получи така,
Огледай пружините,да не се е счупила .Имах подобен проблем ,ефекта беше такъв ,не си личеше външно /да е килната / но беше счупена.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ха!!! И при мен има отклонение от правия волан, но с 2 см. вдясно! Това е така, откакто го претоварих с едно зърно миналата година
.Но съм се зарекъл че повече няма да качвам на хората багажите, пък било те и да са ми роднини! Щото после те не дават и пукнат лев за счупената ми кола! Затова вече возя само сина ми отзад, който е 40 кг. с мокри гащи!
Иначе имам счупена витка от едната пружина, отдясно, и имах и износване на гумите - задните, но вече проблема е решен със сходимостта, а пружината не съм я сменял - фрагментът, който се е отчупил е около 3,5 см.

Иначе имам счупена витка от едната пружина, отдясно, и имах и износване на гумите - задните, но вече проблема е решен със сходимостта, а пружината не съм я сменял - фрагментът, който се е отчупил е около 3,5 см.
Значи ще проверя пружините, но "изведнъж" не означава, че станало в движение. Простокакто карах и забелязах, че вече волана има отклонение за да движи автомобила направо.
Другата седмица ще го правя да видим какво ще стане. Обещавам да пиша.
Другата седмица ще го правя да видим какво ще стане. Обещавам да пиша.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Задния ти мост как е? Гледал ли си го?
на задния мост тази седмица ще сменям накладки, дискове, лагери. Иначе какво да му гледам.
- olele39
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AUY 4motion
Налягането в гумите еднакво ли е? На четирите.
Налягането в гумите еднакво ли е? На четирите.
Да. Това беше най-евтино отстранимия проблем, за това почнах от него. Тая седмица ще ходи на сервиз.
Ще пиша.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А когато се качи за пръв път на този пасат в какво положение му беше волана? нормално, на средата, или пак си беше с 2 см. вляво? Ако сега ти е изместен от центъра, единствената причина за която знам, че може да го предизвика това е крив заден мост!!! Затова те попитах как ти е задния мост! Когато е крив задния мост, за да се движи колата направо ти компенсираш с волана и го извиваш на някоя страна, затова ти е с отклонение сега с ок.2см.! Това е така, защото нямат сходимост предните и задните гуми, т. е. ако имаше сега сняг на някое равно и гладко място, щеше да се види и с просто око, как гумите не са в еднакви следи
при звижение напред! Аз имах същия проблем, но вече го реших 

Re: Б3 предница - решен.
Проблема е решен. Задния ми мост се е държала на 1 болт само и то хлабав
(за сведение трябва да с 4). Предния майстор, който и сменя моста или е забравил да ги сложи или ги е сложил хлабави. Добре че го направих навреме, от тази си неизправност се нарушава геометрията и от там изкривява волана.