акт + спиране от движение по чл. 134 от здп.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

акт + спиране от движение по чл. 134 от здп.

Мнениеот Tinko » Пет 22 май 2009 9:53

Вчера ми бе съставен акт за нарушение на чл. 143, ал.5, т.3. В акта пише че ме спират за несъответствеие на цвета на купето с цвета на предния капак. Попринцип колата в талона ми я пише сива, нито светло сива нито тъмно сива нито металик. Капака беше по тъмно сиво... чл. 134 гласи....

Пътни превозни средства с изменения в конструкцията, които не отговарят на изискванията на чл. 146
чл. 146 Измененията в конструкцията на пътните превозни средства се извършва при условия и по ред, определен с наредба от министъра на транспорта и съобщенията...

В акта съм описал възражение, че цветовете на колата ми съответстват с талона!
Какво общо имам аз с този чл. 143? Колата ми била спряна от движение, а нямам лепенка???

Взеха ми контролен талон за годишен технически преглед и талона на книжката..

Колеги от една година карам с този капак спирали са ме над 30 пъти и никой не ми е правил проблем дори да пита... Говорил съм и с полицай, че щом в талона пише сиво и няма други обозначения като, светло сиво, тъмно сиво и тнт. нямало проблеми...

След малко заминавам да обжалвам, ще се радвам да споделите какво ви е мнението... За скандалите не искам и да ги коментирам, че ше изпиша цял роман... Ако някой знае какво следва с автомобила и цени ще се радвам да сподели.... :dummy:

Последна промяна от Tinko на Пет 22 май 2009 20:40, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Re: акт + спиране от движение.

Мнениеот vasstop » Пет 22 май 2009 10:13

Виж тази тема, може да ти е от полза:
viewtopic.php?f=60&t=145445

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 22 май 2009 10:35

ех,аз преди години с 1 жигулетка пак така.Беше червена,в талона написали само чер.

В несебър ме спират за пореден път проверка :screwy и хопала.Взеха ми талона книжката,и бегай се оправяй в Софето с кат да си оправят простотията,щото верно чер,може и червено и черно :dummy:

Ама се опраихме с местния шеф на кат слънчев бряг mhihi

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пет 22 май 2009 11:44

Благодаря ви колеги отивам да се орпавям някак си като нормален гражданин... После ще пиша кое колко ми е изляло и какво се е случило... :|

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пет 22 май 2009 13:06

На 21.05.2009г. около 19:00-20:00ч. пътувайки от околовръстен път към с. Бистрица по ул. „Бистришко Шосе” видях тежка катастрофа, намалих и спрях. Имаше трима униформени лица от органите на реда. Единия от тях ми даде знак да заобиколя птп-то и да продължа, след което чух истерични викове зад автомобила: „Тоя каде тръгна... Спри го! Сприго бе!” При което лицето, което ми даде жест да продължа застана пред автомобила без никакъв жест! Нарушение чл. 170, т.3, от ЗДП. Спрях и лицето, което крещеше „Спри го спри го тоя...” дойде на прозореца и каза без да се представи! „Книжка имаш ли бе? Я се качи по-нагоре аз сега ще дойда.” Нарушение чл. 170, т.5 от ЗДП!.След като спрях автомобила 50 метра от птп-то, представих всички документи мои и на автомобила. При което той каза крещейки: „Къв е тоя капак бре? Слизай от колата и си давай личната карта! Автомобила ще бъде спрян от двжижение, а на теб ще ти бъде съставен акт!” Цвета на капака на автомобила е по тъмен от основния цвят на колата, поради скорощна смяна.... По талон цвета на автомобила се води сив! Нито светло сив, нито тъмно сив, нито металик! Цвета на капака също е сив но няколко тона по-тъмен! Беше ми съставен акт с номер 147832. Наказанието е по чл. 143, ал.5, т.4, който гласи.... Пътни превозни средства с изменения в конструкцията, които не отговарят на изискванията на чл. 146
чл. 146 Измененията в конструкцията на пътните превозни средства се извършва при условия и по ред, определен с наредба от министъра на транспорта и съобщенията...
Цвета на автомобила не му изменя конструкцията и няма нищо общо с описаното в чл. 143, ал.5, т.3. Дори и да се включва цвета в този чл., цвета отговаря на описания цвят в талона на автомобила!
Бяха ми иззети контролен талон за годишен технически преглед и талона към свидетелството за управление. От момента на спиране след тези 50 метра от птп-то лицето, което ми състави акт и представи в него колегата си за свидетел, през цялото време беше сам! След като акта бе написан, той свирна от патрула и изкрещя: „Ела да се разпишеш” Другото лице дойде и се подписа без да знае за какво се съставя акт и отново се върна при птп-то без да каже нищо! Лицето което ми състави акта каза: „Долу възражения и подпис” Написах, че цветовете на автомобила ми съответстват с оказания цвят в талона!” Лицето което ми състави акта заяви: „Автомобила е спрян от движение ето ви документите” Аз го попитах къде е опоменато това в акта... Той заяви отново крещейки: „Не ми задавай глупави въпроси взимай си документите и се махай!” На колата не беше поставен стикер за спиране от движение. Нарушение чл. 172, ал. 2, т.4 от ЗДП.
Моля за вашето съдействие да ми бъдат върнати документите тъй като смятам че, са изети неправомерно. Работата ми е свързана с посещения по адреси и в момента правя това пеша и не съм в състояни да си върша отговорно задълженията си в тези жеги. В противен случай ще се отнеса към съда за бруталното отношение към мен и нарушаване на правата ми, както и неспазване на закона за движение по пътищата от органите на реда!
22.05.2009г. София:

С уважение Христин Ангелов:

И така след месец ще видим какво ще решат господата..... :evil:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 22 май 2009 13:10

хехехехе,защо си споменал,че колата ти трябва :roll:
Мисля достатъчно ясно си обяснил ситуацията.Дано не те врътна,че си нямал свидетел

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Пет 22 май 2009 13:35

Тинко нямам думи просто ...
Дано нещата се развият добре ...
Наистина е безумно тва ... чудят се за кво да се заяждат само ... а ти беше лилав капака ,да кажат нещо ,ама тва па вече не нищо не мязя ...

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пет 22 май 2009 13:55

А може ли да дадеш снимки на капака да видиме каква е разликата? Явно трябва да е голяма за да се заяде тоя,колко хора карат с черни капаци пък не съм чул да са им правили проблеми,даже май по закон имаше ако не е еди колко си процента от колата примерно боядисано в друг цвят няма ядове. :roll:

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Пет 22 май 2009 14:43

Един приятел кара Пежо 205 което като цяло е черно, със заден калник сив шприц и бял преден капак с надписи Трион по цялата кола и така е от години и няма проблеми с куките. Тия явно нещо са били станали с гъза нагоре... Обжалвай и дано се размине ама то само главоблъсканицата с бюрокрацията си е яко губи време и нерви. Успех! :да:

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Пет 22 май 2009 15:25

Аз преди години, по милиционерско време, бръмча с една червена лада комби, и една вечер по тъмно ме спират за проверка в Дървеница... Всичко ок, и тоя се чуди кво да захване - по едно време гледа талона и вика - "абе тука пише бордо" и свети с фенерчето на покрива "а това не ми изглежда бордо".... А аз седя и се хиля ли хиля, по простата причина че всички ламарини бяха сменяни и пребоядисвани - калници, врати, а покрива беше единственото място с оригинална боя, а този точно за него да се захване, бе не бил бордо... Както и да е, посумтя още малко, гледайки бордото, върна ми документите и по живо по здраво. Та както каза колегата по-горе - били са станали с гъза нагоре. Но пусни снимка на капака де.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пет 22 май 2009 15:54

Тине, някой да не те е топнал, че караш джетичката с водородна клетка... mhihi

ПП
Дръж ни в течение. Изключително ми е интересно как ще се развият нещата с този случай. :)

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пет 22 май 2009 20:19

kaiser666 написа:А може ли да дадеш снимки на капака да видиме каква е разликата? Явно трябва да е голяма за да се заяде тоя,колко хора карат с черни капаци пък не съм чул да са им правили проблеми,даже май по закон имаше ако не е еди колко си процента от колата примерно боядисано в друг цвят няма ядове. :roll:

Работата не е там.... Цвета е същия описан в талона и на капака и на купето. Ще ги съдя ако трябва... Ше ги съдя на основание на указания чл.134 които няма нищо общо с цветовете и нямат право да ми спират автомобила от движение за подобно нещо....!!!

Изображение

groznika написа:Тине, някой да не те е топнал, че караш джетичката с водородна клетка... mhihi

ПП
Дръж ни в течение. Изключително ми е интересно как ще се развият нещата с този случай. :)

На мен също ми е интересно... То е ясно, че няма да съм без кола един месец.... Забелязах, че друг случай такъв няма в форума и ще се радвам да разреша проблема по начина по който съм тръгнал. Може и да не се получи, поне да си извадим някакви закючения, които ще помогнат и на останалите.... :|

ПП. И още нещо... Имам последното ЗдВП и в него никъде не е упоменат цвета по детайлите на колата или нещо дори намек за несъответствия и проблеми, забрани и тнт..... Това според мен си е българска измишльотина и след като я няма в закона ще си търся правата спрямо него!

Потребителски аватар
onion
R.I.P
Автомобил: Passat B3 1800 mono
Двигател: ABS 92

Re: акт + спиране от движение по чл. 134 от здп.

Мнениеот onion » Пет 22 май 2009 22:05

Мисля че трябва да ги гониш до дупка , и то не само за да "отървеш" ами и за техните нарушения. За такива само "сопата". Дръж ни в течение моля!

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Пет 22 май 2009 22:09

Малко офф ама на шарените какво пише в талона?

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Съб 23 май 2009 7:50

Имат по различен талон със снимки на колата от всякъде :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”