На 21.05.2009г. около 19:00-20:00ч. пътувайки от околовръстен път към с. Бистрица по ул. „Бистришко Шосе” видях тежка катастрофа, намалих и спрях. Имаше трима униформени лица от органите на реда. Единия от тях ми даде знак да заобиколя птп-то и да продължа, след което чух истерични викове зад автомобила: „Тоя каде тръгна... Спри го! Сприго бе!” При което лицето, което ми даде жест да продължа застана пред автомобила без никакъв жест! Нарушение чл. 170, т.3, от ЗДП. Спрях и лицето, което крещеше „Спри го спри го тоя...” дойде на прозореца и каза без да се представи! „Книжка имаш ли бе? Я се качи по-нагоре аз сега ще дойда.” Нарушение чл. 170, т.5 от ЗДП!.След като спрях автомобила 50 метра от птп-то, представих всички документи мои и на автомобила. При което той каза крещейки: „Къв е тоя капак бре? Слизай от колата и си давай личната карта! Автомобила ще бъде спрян от двжижение, а на теб ще ти бъде съставен акт!” Цвета на капака на автомобила е по тъмен от основния цвят на колата, поради скорощна смяна.... По талон цвета на автомобила се води сив! Нито светло сив, нито тъмно сив, нито металик! Цвета на капака също е сив но няколко тона по-тъмен! Беше ми съставен акт с номер 147832. Наказанието е по чл. 143, ал.5, т.4, който гласи.... Пътни превозни средства с изменения в конструкцията, които не отговарят на изискванията на чл. 146
чл. 146 Измененията в конструкцията на пътните превозни средства се извършва при условия и по ред, определен с наредба от министъра на транспорта и съобщенията...
Цвета на автомобила не му изменя конструкцията и няма нищо общо с описаното в чл. 143, ал.5, т.3. Дори и да се включва цвета в този чл., цвета отговаря на описания цвят в талона на автомобила!
Бяха ми иззети контролен талон за годишен технически преглед и талона към свидетелството за управление. От момента на спиране след тези 50 метра от птп-то лицето, което ми състави акт и представи в него колегата си за свидетел, през цялото време беше сам! След като акта бе написан, той свирна от патрула и изкрещя: „Ела да се разпишеш” Другото лице дойде и се подписа без да знае за какво се съставя акт и отново се върна при птп-то без да каже нищо! Лицето което ми състави акта каза: „Долу възражения и подпис” Написах, че цветовете на автомобила ми съответстват с оказания цвят в талона!” Лицето което ми състави акта заяви: „Автомобила е спрян от движение ето ви документите” Аз го попитах къде е опоменато това в акта... Той заяви отново крещейки: „Не ми задавай глупави въпроси взимай си документите и се махай!” На колата не беше поставен стикер за спиране от движение. Нарушение чл. 172, ал. 2, т.4 от ЗДП.
Моля за вашето съдействие да ми бъдат върнати документите тъй като смятам че, са изети неправомерно. Работата ми е свързана с посещения по адреси и в момента правя това пеша и не съм в състояни да си върша отговорно задълженията си в тези жеги. В противен случай ще се отнеса към съда за бруталното отношение към мен и нарушаване на правата ми, както и неспазване на закона за движение по пътищата от органите на реда!
22.05.2009г. София:
С уважение Христин Ангелов:
И така след месец ще видим какво ще решат господата.....