Мнение и сравнение между Акорд и Пасат

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Re: Мнение и сравнение между Акорд и Пасат

Мнениеот StS » Чет 21 май 2009 17:53

Danny boy написа:Карай си хондата,аз бих взел нея.

Карал съм акорд, и имам по- добри впечатления от него! В6 - не е особено сполучлив, бих ти препоръчал В5.5 но там е друга бира. Но тобкова от скромния ми опит.

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Чет 21 май 2009 18:23

Дизеловата хонда 2.2 или квото беше там върви малко повече от пасата,ама пасата има по добрата визия според мен.И двата атвомобила са добри ама мисля,че хондата е идея по-добра.Имаме пасат 2.0 тди,повече от доволен съм от колата.Гаранционно са ремонтирали копче на ръчната,уплътнения и гумички по двигателя (гореше масло,сега е конец).Пасата е твоята кола според мен,ако имаш възможност си го вземи с ДСГ скоростна кутия.Ае поздрави :)

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 21 май 2009 18:35

Eто, че някои по-безпристрастни сякаш колеги се престрашиха в полза на "противниковата" марка.
Аз съм на същото мнение. mhihi

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 21 май 2009 19:24

arrougance написа:Гаранционно са ремонтирали копче на ръчната

Някъде бях чел че доста хора имат проблем с това копче, явно е не детска а бебешка болест.Толкова масов дефект :screwy И още нещо ме учудва,как нова кола ( пределно ми е ясно качеството на изработка ) да гори масло е братчед.За кво говорим ТАТА или Хуаншинкай.Това е фауве все пак водещ световен автомобилопроизводител.Е почвам вече да се дразня.Човек се лишава малко или много от нещо за да кара такава и такава кола,и се почват проблемите, въпреки че е ФАБРИЧНО НОВА.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Чет 21 май 2009 21:54

feikot написа:Някъде бях чел че доста хора имат проблем с това копче, явно е не детска а бебешка болест.Толкова масов дефект :screwy И още нещо ме учудва,как нова кола ( пределно ми е ясно качеството на изработка ) да гори масло е братчед.За кво говорим ТАТА или Хуаншинкай.Това е фауве все пак водещ световен автомобилопроизводител.Е почвам вече да се дразня.Човек се лишава малко или много от нещо за да кара такава и такава кола,и се почват проблемите, въпреки че е ФАБРИЧНО НОВА.

Нали вече ви казах, че първите 2.0 TDi след гаранционно някои си духат гарнитурите на главата :) Просто, за да са конкурентно способни някой производители пооскубват някои модификации на някои модели и така. Защо не си чул такива работи за някоя S-class или А8 примерно, въпреки, че ако се разровиш може и за тях какви ли не куриози да се намерят. С тия таратайки в днешно време вече и с тях си е до късмет, а за кола на старо... там и боб да мяташ не се знае какво ще излезне :)

В крайна сметка е важно как се подхожда към покупката. Тръгне ли се на кестерме... до никъде няма да го докара :)

magedon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот magedon » Пет 22 май 2009 4:18

карал съм японско.имах един Митсубиши,вчера купихме едма Хонда за един приятел,не е акорд обаче по старичка е.всеки казва,че ящонското е било японско и нямало чупене незнам си какво.всичките японски дето съм имал и съм се возил на тях е слаба работа-тънка ламарина,шум в купето,абе просто лека кола нестава.скачаи си на пасата и не му мисли за А корди и др работи.Аз съм с паасат Б5 и казвам,че Германеца си е Германец,винаги номер 1 ще е.успех със закупката

Потребителски аватар
IIvanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IIvanov » Пет 22 май 2009 8:35

Пич,като иска да пита човека да пита тука за пасата,а в хонда да пита за акорда и готово!Айде със здраве

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Пет 22 май 2009 9:49

dancing_niki написа:Нали вече ви казах, че първите 2.0 TDi след гаранционно някои си духат гарнитурите на главата :) Просто, за да са конкурентно способни някой производители пооскубват някои модификации на някои модели и така. Защо не си чул такива работи за някоя S-class или А8 примерно, въпреки, че ако се разровиш може и за тях какви ли не куриози да се намерят. С тия таратайки в днешно време вече и с тях си е до късмет, а за кола на старо... там и боб да мяташ не се знае какво ще излезне :)

В крайна сметка е важно как се подхожда към покупката. Тръгне ли се на кестерме... до никъде няма да го докара :)

Има има,тука даже в този форум на ФВ,един пич обясняваше как си купил новата S класа.И как на 10к км. имал спукан резервоар,после развален датчик за гориво,и куп други малки дефекти.Чашата му преляла когато се обелгнал на предния капак (не си спомням случая точно но май се беше облегнал) и му паднал капака на мигача.Бил залепен точково само на 3 (три) точки с някакво калпаво лепило.И го продал на загуба и сега мисля че кара пасат (да ме извини ако се бъркам)

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пет 22 май 2009 10:23

IIvanov написа:Тука изобщо няма място за други марки автомобили:)Аз лично и да имам информация за акорда,няма да ти дам защото тук е форум за VW! :deal

тук нещо голям сектант се изкара?
колегата пита съвсем културно какво да предпочете и търси обективно мнение!
явно за първи път си си купил пасат и си превъзбуден от факта :wink: за вечно здравия автомобил :wink: повярвай ми не е така.
който може да помогне със съвет да помага :!:

п.п. по темата
колега ако имаш възможност си вземи Хондата
според мен е по удачно
говорят за скъпи части и т.н.
части има колкото искаш и повярвай ми като цена поне са като на Пасата :wink:
карам японска кола и за 1,5год инвестицията по обслужване е един датчик за 150лв и едно тампонче на предно окачване че дупките ги взимам със 200 mhihi
сменил съм доста коли и от Японско по здраво няма mhihi

Потребителски аватар
StreetThug16V
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот StreetThug16V » Пет 22 май 2009 10:39

Аз също бих препоръчал Хондата. Хем е по-красива, хем е с много по-качествена изработка.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Пет 22 май 2009 10:45

StreetThug16V написа:хем е с много по-качествена изработка.

От Пасата ??? За кой модел става въпрос ?

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пет 22 май 2009 11:40

feikot написа:
StreetThug16V написа:хем е с много по-качествена изработка.

От Пасата ??? За кой модел става въпрос ?

ОТ В6 е по-здрава сигурно в пъти, акорда с едно дума препоръчвам него.. Но пак ще напиша В5.5 е друго.. :o

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Пет 22 май 2009 13:16

Да си дойдем на думата.Но предполагам че от март 2005 все ще са го пооправили, все пак минаха даже 4 години от пускането му.За 4 години много неща се променят :) дано да са в положителна насока.Б5 или даже 5.5 е много по добър вариант.С фул екстри за 20ина хил и си ти.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пет 22 май 2009 16:04

feikot написа:Да си дойдем на думата.Но предполагам че от март 2005 все ще са го пооправили, все пак минаха даже 4 години от пускането му.За 4 години много неща се променят :) дано да са в положителна насока.Б5 или даже 5.5 е много по добър вариант.С фул екстри за 20ина хил и си ти.

Затова теста на Аутобилд за В6-цата беше със заглавие "вечния пациент"
Пасата е по-добра за возене, Акорда е за каране, а най-важното е коя ти харесва повече и за какво ще я ползвашотвън... кел файда ако нямаш грам проблеми ако колата не те кефи. Покарай и двете и с бензин и с нафта. Никой не може да ти даде гаранция кое ще се счупи кое не.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Пет 22 май 2009 21:20

restless написа:
feikot написа:Да си дойдем на думата.Но предполагам че от март 2005 все ще са го пооправили, все пак минаха даже 4 години от пускането му.За 4 години много неща се променят :) дано да са в положителна насока.Б5 или даже 5.5 е много по добър вариант.С фул екстри за 20ина хил и си ти.

Затова теста на Аутобилд за В6-цата беше със заглавие "вечния пациент"
Пасата е по-добра за возене, Акорда е за каране, а най-важното е коя ти харесва повече и за какво ще я ползвашотвън... кел файда ако нямаш грам проблеми ако колата не те кефи. Покарай и двете и с бензин и с нафта. Никой не може да ти даде гаранция кое ще се счупи кое не.

Аз съм за Хондата ако това е изборът. Б6 на визия го докарва, но има какво много да се желае. Има писано за него, потърси.

Върни се в “Passat”