проблем с оборотите

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
veskobg
Автомобил:
Двигател:

проблем с оборотите

Мнениеот veskobg » Нед 19 апр 2009 14:57

колеги молиа за малко помошт; колата ми е голф2 проблема е че когато загрее започва да гасне както на гас така и на бензин ако ви е по удобно пишете на скаип vesko i ani благодаря ви.

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с оборотите

Мнениеот alex_zazy » Пон 20 апр 2009 7:40

veskobg написа:Колеги моля за малко помощ. Колата ми е Голф 2 проблема е, че когато загрее започва да гасне, както на газ така и на бензин. Ако ви е по удобно пишете на Скайп : vesko i ani. Благодаря ви.

Какъв е този Голф 2? Ако има датчик на Хол мисля, че е от него!

Потребителски аватар
veskobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veskobg » Пон 20 апр 2009 10:55

колега колата е била моно преди да я купя 1.6 или 1.8 не сма сигурен. но са я направили с карборатор пиербург 2е. а иначе е 89г. 2врати

alex26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex26 » Вто 21 апр 2009 15:09

veskobg написа:колега колата е била моно преди да я купя 1.6 или 1.8 не сма сигурен. но са я направили с карборатор пиербург 2е. а иначе е 89г. 2врати

Колега причините може да са много, но като за начало провери жиглиора за празен ход!След като загрее колата до определена температура смукача вече не работи и като пуснеш гаста клапите се затварят и мотора влиза в т нар тихи обороти, а горивото за тях преминава през този жиглиор за празен ход!Тои се води ваздушно горивен ,при пуснат педал на гаста при загрял мотор горивото минава през него защото клапите са затворени и ако тои е запушен двигателя изгасва!Така , че сваляш почистваш продухваш на компресор и пак качваш и пробваш! Тои се намира от горе на карба вав една трабичка от горе е сас винт , от този винт се реголират тихите обороти а като го отвартиш на цяло отдолу под него е този жиглиор тои представлява трабичка с няколко дупчици по нея а ватре в трабичката има пружина!УСПЕХ!!!

Потребителски аватар
veskobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veskobg » Сря 22 апр 2009 18:10

колега маи по тоиа карб. дето го имам ништо не работи като хората

alex26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex26 » Пет 24 апр 2009 17:25

veskobg написа:колега маи по тоиа карб. дето го имам ништо не работи като хората

Колега много барзо се отказваш, няма невазможни нещта нали знаеш!? Като за начало не е лошо да си провериш кабели свещти чукче, после ако не стане проверяваш тампона на карба вакуми тоци смукач дали всичко работи и после сваляш и чистиш целия карб!Друго решение няма, на мен знаеш ли колко време и нерви ми отне , но се уверих че всички маистори са гола водичка накрая аз си го направих!Пожелавам ти успех и ако срещтнеш трудност питаи ще ти баде казано!

Потребителски аватар
veskobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veskobg » Пон 25 май 2009 12:58

проблема е решен има добри маистори в лиулин

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Мнениеот balamata » Пон 25 май 2009 14:06

veskobg написа:проблема е решен има добри маистори в лиулин

Е,няма ли да кажеш какъв беше проблема?Най-малкото заради колегите по-горе,които са се опитали да ти помогнат?Форума не е само за да питаш когато имаш проблеми по колата,а и да кажеш за тяхното решаване,за да може утре и друг колега с подобен проблем да не се лута!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”