Дали ще се получи

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Tzeky
Автомобил:
Двигател:

Дали ще се получи

Мнениеот Tzeky » Пон 27 апр 2009 18:14

Значи работата е такава искам да сложа в голф 2 нещо да си слушам музика но не ми се дават 100 и нагоре лева за cd player така, че реших да си купя едно FM-трансмитерче вапроса е че тия джаджи се захранват от запалката на колата а в мойта няма :shock и се чудех дали напрежението в запалката е сущото като в акомулатора идеята ми е да си взема ток направо от там и да си го варжа да си ми свирка вапроса ми е дали от там е наи логично да взема ток или е лоша идея защото не ми се купува нов акомулатор този го взех преди месец :D ако някой има друго предложение ще сам благодарен :)

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Re: Дали ще се получи

Мнениеот dinkonikolaev » Пон 27 апр 2009 20:41

каквото ида прекарваш каквито и кабели задължително гнездо с бушонче поне 20А масата си я хвашташ от копето +от акомулатора и това трансмитерче не хаби кой знае колко ток.Има запалки по битака за по 5-7 лв ако искаш вземи си такава и си я вгради в таблото като не забравяш за бушона !!!!!!

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Пон 27 апр 2009 20:50

dinkonikolaev написа:каквото ида прекарваш каквито и кабели задължително гнездо с бушонче поне 20А масата си я хвашташ от копето +от акомулатора и това трансмитерче не хаби кой знае колко ток.Има запалки по битака за по 5-7 лв ако искаш вземи си такава и си я вгради в таблото като не забравяш за бушона !!!!!!

Предпазител ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, но тия 20ампера са много, 15ампера си е достатъчен.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пон 25 май 2009 16:39

За трансмитер-15 А :screwy тая чикия какво консумира толкова 2-5 максимум.Ако горят сложи си 10, но с толкова голям предпазител най много да печеш кебапчета на колата.

misho_GTI

Мнениеот misho_GTI » Пон 25 май 2009 17:00

feikot написа:За трансмитер-15 А :screwy тая чикия какво консумира толкова 2-5 максимум.Ако горят сложи си 10, но с толкова голям предпазител най много да печеш кебапчета на колата.

15А е оригинално за запалката, затова казвам толко.
Колко консумира, взимаш един амперметър и мериш.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Пон 25 май 2009 17:02

Е да но само си помисли запалката колко количество ток консумира,за да се нагрее, и тая джаджа колко иска.Ако имах подръка щях да го премеря,ама трансмитер даже и не съм докосвал /опазил ме бог/

misho_GTI

Мнениеот misho_GTI » Пон 25 май 2009 17:06

feikot написа:Е да но само си помисли запалката колко количество ток консумира,за да се нагрее, и тая джаджа колко иска.Ако имах подръка щях да го премеря,ама трансмитер даже и не съм докосвал /опазил ме бог/

Аз само съм слушал. mhihi
Тя запалката се ползва и за други неща има мнооого варианти.
Иначе някой коли си имат отделен контакт(като на запалката) на таблото, други в багажника,...

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Пон 25 май 2009 17:41

Аз имам два в багажника, пауър аутлет,ама мисля че са към 40 А .

Потребителски аватар
kojuharov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kojuharov » Вто 26 май 2009 18:13

Виж сега това повече 5А предпазител не му трябва, консумацията му е смешна. А за транзмитера - вземи си купи един женски цокъл, демек това дето в него пьхаш въпросната запалка. Тук във Варна ги има по магазините, ако не намериш не обърнах внимание от къде си, Пиши ще ти пратя струва 3 лева. Дърпаш едно плусче от кумолатора и едно минусче от корпуся скриваш всичките лайна в жабката само запомни всичко трябва да се третира сериозно здрави спойки и връзки. Виждал съм как се подпалва кола от една лампичка. Ако не си сигурен пиши ми аз вече съм го правил ще ти помогна с подробно обяснение.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Вто 26 май 2009 18:43

kojuharov написа:Виж сега това повече 5А предпазител не му трябва, консумацията му е смешна. А за транзмитера - вземи си купи един женски цокъл, демек това дето в него пьхаш въпросната запалка. Тук във Варна ги има по магазините, ако не намериш не обърнах внимание от къде си, Пиши ще ти пратя струва 3 лева. Дърпаш едно плусче от кумолатора и едно минусче от корпуся скриваш всичките лайна в жабката само запомни всичко трябва да се третира сериозно здрави спойки и връзки. Виждал съм как се подпалва кола от една лампичка. Ако не си сигурен пиши ми аз вече съм го правил ще ти помогна с подробно обяснение.

feikot написа:За трансмитер-15 А :screwy тая чикия какво консумира толкова 2-5 максимум.Ако горят сложи си 10, но с толкова голям предпазител най много да печеш кебапчета на колата.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”