ГОЛФ 4 1,9 TDI AJM маховик+съединител
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблеми: Маховик+съединител за ГОЛФ 4 1,9 TDI AJM
На балдъзата голфчето притрисаше и и го направиха софтоерно че е с автоматична скоросна кутия и сега не и тресе но дали това е решило проблема незнам и дали действа но факт че проблема изчезна
miti4nia78 написа:колеги как да разпозная кой маховик е читав горе долу, ако го взема от морга.че нещо немога да събера толкова пари за нов.и стрували си да опитам втора ръка да търся
Колкото по-малък е луфта, толкова по-голяма е вероятността да нямаш ядове.
Прекодирането на автомат, не е решение на проблема, а замазване на положението. Рано или късно ще предаде бого дух. То е съпроводено и със странични ефекти.
Писано е по темата, поръзтърси се малко

- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
morfei1 написа:Прекодирането на автомат, не е решение на проблема, а замазване на положението.
Нее решение ли

Дори и като сменя маховика докато сложа чип пак ще е на автомат

Е, ти си изключението, което потвържава правилото
. Чувствай се уникален, щото май си единствен 

-
- Автомобил:
- Двигател:
колега търсих но ненамерих инфо за Прекодирането от ръчни скорости на автомат и страничните ефекти би ли споделил 

Аз лично незнам какви са страничните ефекти, така съм чувал от Брезел, а аз му вярвам на писанията
Най-просто казано, макар и двато мотора да са еднакви, управлението, паленето, горивоподаването при ръчка и това при автоматика, са различни.
Разбира се първо трябва да разполагате с нужния софтуер, второ трябва да му разбирате, за да откриете разликите. Аз лично бих се допитал до колегата Брезел
.

Най-просто казано, макар и двато мотора да са еднакви, управлението, паленето, горивоподаването при ръчка и това при автоматика, са различни.
Разбира се първо трябва да разполагате с нужния софтуер, второ трябва да му разбирате, за да откриете разликите. Аз лично бих се допитал до колегата Брезел

- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
При мен сриозен страничен ефект беше придърпване когато карам полека на 2-ра в задръстване в диапазона 1200-1400об. След като препрограмирах на ръчни скорости всичко си дойде на място.
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
При мен няма никакво придърпване на автомат и колата е буквално без никаква турбо-дупка и се наема много яко още от 1200-1300об.След кодирането се промени звука на турбината и сега надува по-рано и се чува много по-силно от преди.Поне при мен като бях на ръчни скорости имаше някакво адско забавяне като натисна газта до долу и колата тръгваше яко чак към 1800об.,а дефакто всичко и беше както трябва и нямаше проблем с колата.
Освен тресенето,топлото палене,вървежа и динамката,за мое учудване разхода на гориво ми падна извънградско от 5.0-5,5/100 до към 4,1-4,6л/100км.Предполагам много хора няма да ми повярват,но това си е истината
Освен тресенето,топлото палене,вървежа и динамката,за мое учудване разхода на гориво ми падна извънградско от 5.0-5,5/100 до към 4,1-4,6л/100км.Предполагам много хора няма да ми повярват,но това си е истината

- miti4nia78
- Автомобил:
- Двигател:
малко може да се изложа-това автомат за автоматични скорости ли става въпрос.неразбирам много по ремонтните дейности,само питах за маховик от друг голф ми предлагат-по какво мога да разбера дали не хлопа като моя.и цената добрали е за втора ръка-300лв.извинявам се предварително но не разбирам много от коли
-
- Автомобил:
- Двигател:
Идеята е да не сменяш маховика а да се реши проблема като ти се прекодира мотора че е с авттоматични скорости 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
morfei1 написа:Е, ти си изключението, което потвържава правилото. Чувствай се уникален, щото май си единствен
Тц,не е единствен,повече от 50 000км съм автомат и нямам никакви проблеми а претрисането и проблемния топъл старт са далечен неприятен спомен

- kondzhagyulo
- Автомобил:
- Двигател:
martines78 написа:Идеята е да не сменяш маховика а да се реши проблема като ти се прекодира мотора че е с авттоматични скорости
Какво искаш да кажеш - че с WAG COM се сменя настройката на ЕБУ от ръчна на автоматична и си решаваме проблемите?
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Уж да...ама аз понеже не исках да рискувам си смених маховика...кефа е страхотен да не тресеш като комбайна 

- goderzi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А сложно ли е да се пренастрои на автомат...?
Колко пари?
Колко пари?
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
goderzi написа:А сложно ли е да се пренастрои на автомат...?
Колко пари?
Код: Избери всички
Recode the ecu for auto Gbox.
connect to the engine block, go to recode, and change the value from 2 to 1,
Върни се в “Дизелови агрегати”