Явно имаме "социални грижи" и се прави най-доброто за децата

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Re: Явно имаме "социални грижи" и се прави най-доброто за децата

Мнениеот rosen79 » Пет 29 май 2009 7:57

То е ясно,че ние си чешаме езиците,и пръстите тук,но от това файда няма.Нито се чува нито се вижда.Развали ми се целия ден след като го видях това.Личниоте отношения на майката и бащата не ме интересуват,жал ми е за дечицата,защото с това им се уврежда психиката,и това им вреди.Тези дечица ще живеят цял живот с този спомен,от опит го казвам.Не трябва деца да страдат заради глупостта на техните родители.

Последна промяна от rosen79 на Пет 29 май 2009 7:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пет 29 май 2009 7:57

group® написа:
groznika написа:... че ако бях на негово място бих се борил по същия начин!

Естествено, че всеки истински баща би се борил, но не и по този начин и пред очите на децата!

Напротив. И пред тях и пред всеки, с всички налични законни и незаконни средства! Крив или прав не бих допуснал да ми ги отнемат.
В този ред на мисли няма какво да очерняме човека. Действията му са съвсем обясними и разбираеми.

Иначе до колкото разбрах бащата вече е бил осъден на всички инстанции за международно отвличане и е бил длъжен да върне децата в Полша. Издаден е и изпълнителен лист от нашите магистрати за незабавна екстрадиция. Бащата категорично е отказал. Това е и причината да се стигне до този панаир.
Тук идва и ролята на майката. Никоя майка която е поне малко в час не би си оставила децата с лека ръка и също аналогично на другия родител би се борила да си ги вземе.

За мен цялата драма е там, че в конфликта м/у двама възрастни заложници са невинни дечица. Това е жалкото. Това е ужасяващото.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пет 29 май 2009 8:00

Ужас напрво ми се наежи косъма,за такива педали само смърт,където стоят и гледат като препарирани,а дечицата се молят за помощ със все сила тъжно и то много :( :( :( :( :не: :horror:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 29 май 2009 8:05

е коя е тази майка,която толкова време не си търси децата :twisted:
Накрая идва и със сила отнема това което е градил бащата толкова време без нея.А тя разбираш ли си бачкала и изкарвала парици нанекви си острови :twisted:
Накрая на репортажа,поне на мен ми се стори,че детео ама хич не му харесва,а казва това което са му наредили да каже :twisted:
Който ще ходи на протеста,ЕВАЛАТА

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пет 29 май 2009 8:16

Бива ли такова нещо, това само родител може да разбере каква мъка е, направо ми се разтрепераха ръцете.
Детето да реве и да плаче помощ само 3-4'ма помагат а останлите гледат сеира. Ахх направо ми се реве.

http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=132069

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Пет 29 май 2009 8:38

group® написа:
groznika написа:... че ако бях на негово място бих се борил по същия начин!

Естествено, че всеки истински баща би се борил, но не и по този начин и пред очите на децата!

Извинявай, ама не си прав групе.
Само си помисли ТИ не би ли реагирал по същия начин.
Какво значи пред очите на децата?
То е очеизбождащо, че децата ги отнемат НАСИЛСТВЕНО, а бащата какво?
Да обикаля и да се моли да не му взимат децата ли? :screwy

А тия мръсни измекяри.... death
Как човек да уважава и да има вяра в полицията?
@!#&^@%*!^@$#*#&^ :horror:
А после ти казва"Вие ни мразите" .Ми как да ви обичаме бе, лелее :laser

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Пет 29 май 2009 8:49

Абе тук уважаваният модератор разправя някакви нещица, но да попитам аз тъпият простосмъртен потребител на форума - ако бяха неговите деца, какво щеше да направи - щеше ли да каже взимайте ги, аз ще влеза във форума да заключа някоя тема.
ТОВА СА ДЕЦА - ПСИХИКАТА ИМ Е МНОГО ЛАБИЛНА.ДЕЦА СЕ ЗАЩИТАВАТ С ВСИЧКИ СРЕДСТВА.
Доста хора гледам помагаха - пречеха на социалните работници и на полицията, лягаха под колата и т.н.
Полицаите не са виновни - има си законово основание майката да вземе децата, те просто си изпълняват задълженията.
И на полицаите изобщо не им е лесно.
Има и друг момент - веднага щом бащата е отвел децата майката е започнала да води дела по различниту съдилища, така че реакцията и не е закъсняла.
Просто жената живее в една по цивилизована държава и си е изпълнила нещата по законовия ред.
Незнам кой прав кой крив - децата обират всички негативи.
Поздрави

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пет 29 май 2009 8:56

Не искам никога да разбирам, какво бих направил! :bishop
Но едва ли има родител, който да иска децата му да преживеят такова нещо?!
И в крайна сметка пак взеха децата, нали?!
Та едва ли това е начина!
Не знам какво бих направил, но бих мислил повече за самите деца, а не за себе си, проблемите с жена ми и т.н.

А за полицията не мога да кажа нищо. Все пак работата им е да пазят закона.
Те това и правеха - онзи се нахвърляше и удряше!
Какво да правят - да го галят ли?
Проблема не е в тях, а в цялата процедура, в родителите, които не могат да се разберат в името на децата и т.н.!
Стига с това детско-тинейджърско бунтарство - "Фак да полис" ...
Зрели хора сме вече ;)

едит: zdravko_dimitrov1986 мисля този пост ще ти отговори, въпреки че го писах преди да видя твоя пост!

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пет 29 май 2009 9:00

Грозна гледка :cry:
Всъщност какво означава законови основания :roll: Има някакво решение на полски съд децата да са при майката. Това решение не може ли да се обжалва в български съд и докато се обжалва да се спре първото? Второ тези двамата нямат развод. Като нямат развод значи все още имат законен брак, тоест мъжа спокойно може да отиде в Полша при децата. И трето психиката на децата била нарушена от тези грозни сцени. Нали има Закон за защита на децата, не може ли сега някой да осъди частния съдия изпълнител+майката+бащата+мвр+полското посолство :roll:

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Пет 29 май 2009 9:00

group® написа:И срещу какво ще се протестира?
Това е лична драма/история.

Само дето много лични драми станаха и ако се стои и не се вземат някакви граждански мерки ще си продължим със статистиката, колко лични драми има. Не те разбирам честно казано. От позиция на модератор може би се опитваш да си по-толерантен, но тук става въпрос за много сериозен проблем от не просто личен характер. Целта на протеста е да се съзират нужните органи, за да се проведе разследване и да се види защо е позволено на чужди граждани и то с полицейска охрана да вземат български граждани без тяхното съгласие. Надявам се да бъдат взети нужните мерки и да се изпълни волята на децата!

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пет 29 май 2009 9:01

http://bgpetition.com/drama-s-dvete-dec ... index.html
Петиция.

Нямаше да го повярвам това но вижте какво казва фен на футболен отбор :
Е кво лошо има !? За да предпазя дете от некви боклуци ще застана Рамо до Рамо със СИН фен ... тва не е най важното

http://forum.cskasofia.com/viewtopic.ph ... f8cad75335

Последна промяна от Adnan на Пет 29 май 2009 9:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Пет 29 май 2009 9:02

виждам че има спорове и дебати кой прав кой крив а в крайна сметка тази грозна история ще се загнезди някъде в ума и съзнанието на тези малки дечица и ще им повлияе във времето-едва ли се забравя такава сцена дано никога да не я преживея

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 29 май 2009 9:03

психологически е много въздействащ репортажа-това е работата на медиите, така се продават...
съдията изпълнител и полицията си вършат работата, има изпълнителен лист, трябва да се изпълнява
при разделени родители, най-често се дава на майката детето/децата, така е и в България...
ако знаете колко МНОГО случаи има на "предаване на дете" така е по закон термина-"изпълнение на определено действие" и в България и между българи...и ас същите циркове...нормална процедура, ставаща редовно, просто сега е заснето и въздейства. Аз като баща бих направил сигулно същото, като юрист бих изпълнявал разпореждането на съда.
Първосигнално се възмущавам на това безобразие
като се замисля, в крайна сметка е имало дело, обжалване, така е решил съда
всичко останало е хаос и беззакониее

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пет 29 май 2009 9:05

nurv написа:От позиция на модератор може би ...

Защо се намесва модераторството?! :dontknow:
В случая пиша личното си мнение, а не някаква позиция на екипа на форума или нещо такова!

Нямам право на лично мнение ли?

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пет 29 май 2009 9:07

rosy написа:Грозна гледка :cry:
Всъщност какво означава законови основания :roll: Има някакво решение на полски съд децата да са при майката. Това решение не може ли да се обжалва в български съд и докато се обжалва да се спре първото? Второ тези двамата нямат развод. Като нямат развод значи все още имат законен брак, тоест мъжа спокойно може да отиде в Полша при децата. И трето психиката на децата била нарушена от тези грозни сцени. Нали има Закон за защита на децата, не може ли сега някой да осъди частния съдия изпълнител+майката+бащата+мвр+полското посолство :roll:

Барбара завежда дело за отвличане, защото бащата е действал без нейното знание и съгласие. С решение на Софийски апелативен съд е разпоредено незабавно връщане на децата на майката.Това трябва да стане чрез съдия изпълнител и в присъствието на полиция.

Ами значи полицията си свърши работата.
А бащата, че не се е оправил в съда - проблема е или в него или в законите на БГ.
Всичко останало е лична драма и трагедия, от която никой не е застрахован.... и новинарски хит...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”