проблем с парното на пасат В4

Техническа и сервизна информация за Passat
Borislav Nedev
Автомобил:
Двигател:

проблем с парното на пасат В4

Мнениеот Borislav Nedev » Пон 01 юни 2009 11:14

здравейте колеги, имам много кофти проблем с парното който е следния: като си пусна парното без значение на топло или на студено в купето ми навлиза отвратителна МИРИЗМА на мърша а като пусна климатика я няма. гледал съм под капака за умряло животно но няма. колата си дойде с миризмата от германия, имам я от септември 2008 но досега няма оправия. ще се радвам на идеи за разгадаване на проблема. благодаря предварително на отзовалите се :обичам ви

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: проблем с парното на пасат В4

Мнениеот Winner25 » Пон 01 юни 2009 11:38

Мисля обаче че когато е нагласено да духа студени и когато е пуснат климатика въздуха трябва да минава от едно и също място, освен ако при пускане на климатика не сработва клапата за вътрешна циркулация.
Може да видиш какво е състоянието около филтъра през който влиза въздуха в купето. Ако е стар да го смениш и да почистиш около него. Ако не се оправи, продължаваш с почистването навътре :)

Последна промяна от Winner25 на Пон 01 юни 2009 12:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Пон 01 юни 2009 11:56

Случвало ми се е ( не с VW ) да тече по малко антифриз в/у радиаторчето и от него да смърди така - като се изпарява
Успех

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 01 юни 2009 11:58

Ако беше в София щях да ти помогна,но Варна малко ми е далечко.Най-вероятно имаш разни плесени/гъбички по въздуховодите който се отлагат от влагата при ползване на климатика,защото си има специална процедура при ползване на таз екстра,която малко хора я знаят :Mr Green Fun ,така че си имаме система с която се решава временно проблема и после пак и пак докато се изчисти,защото от един път нестава :wink:

Borislav Nedev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Borislav Nedev » Пон 01 юни 2009 12:11

като за начало да кажа: пасата е 96г 1.8ми 90к.с. комби цвят бордо.
а колегата MITKO_DVD ако може да поясниш малко повече за тази система с която се решава временно проблема

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 01 юни 2009 12:17

При мен лятно време също са се появявали миризми - заради плесен и гъбички. И винаги съм си решавал проблема със спрей за крака :mrgreen: (имаше цяла тема по този въпрос)
А и повечето производители на автокозметика предлагат препарати за тази цел :wink:

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Пон 01 юни 2009 12:25

Миризма Тема 1
Пак за същото Тема 2
Дано тези да помогнат и наистина да нямаш "труп" някъде в системата. Щото миризмата наистина е неприятна, ама чак пък на мърша... :roll:

P.S.Както са писали и по-горе, има спрейове в Практикер, Бриколаж и подобните - към флакона има и шлаух. Има доста писано и по тази тема как да се използват тези спрейове, за да не си навредиш на електрониката под филтъра за купето. :wink:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 01 юни 2009 12:38

Borislav Nedev написа:като за начало да кажа: пасата е 96г 1.8ми 90к.с. комби цвят бордо.
а колегата MITKO_DVD ако може да поясниш малко повече за тази система с която се решава временно проблема

Имаме една специална машинка на която се слагат едни флакони който незнам кво садържат и посредством една система се прикачва към климатика с което се изчистват тези плесини,но пак казвам зависи колкоса ти наслоени въздуховодите с тез лайна :Mr Green Fun

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Пон 01 юни 2009 18:31

Доколкото знам фреона няма мирис, тогава остава да е от маслото, което циркулира заедно с фреона, но ако малко се изпусне от системата и се помирише, буквално смърди на бара/канал. Ако някой помирише разкачен компресор там където му влизат тръбите, ще разбере за какво става въпрос - миризма на пор вдовец. Мисълта ми, че на колегата да не му е спукан изпарителя и да изпуска по малко системата или някъде около Т.Р.В-то и после да го засмуква през филтъра за купето.

Borislav Nedev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Borislav Nedev » Нед 07 юни 2009 22:07

така колеги, много благодаря за отзова и се надявам да се оправи проблема. когато си купя тези препарати ще пиша и за ефекта от тях. :bowdown

Borislav Nedev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Borislav Nedev » Съб 03 окт 2009 14:18

колеги здравейте, имам една последна молба по проблема, понеже наскоро си купих това фъскало от практикер обаче немога да разбера точно къде трябва да го свържа с климатичната инсталация(описанието на етикета нещо не е много ясно)много благодаря от сега :да:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 03 окт 2009 14:50

Здрасти колега :)
Принципно най-удачния за теб вариант е да свалиш вентилатора на парното,оттам пръскаш директно по питата на вътрешния радиатор (изпарителя),който задържа мизерия и смърди.След това пръскаш и в духалките и...си готов...освен ако вярно няма нещо умряло по въздуховодите..намирал съм всякакви неща там :)
Съответно това се прави на 2-3 месеца понеже мизирмата започва да се връща макар и в по-малка степен.ако това не помогне следва разбишкване на таблото,сваляне на тялото,разглобяване,пълно почистване и събиране обратно.Климатичното масло смърди на тор - ако тече от него също има гадна миризма.Тогава би смърдяло повече,когато климатика не работи понеже тогава налягането в радиатора е 5-6 бара,а докато работи е около 2 бара.Обаче тогава климатика ти би трябвало да е спрял вече да работи отдавна понеже му е изтекъл фреона и маслото...много много рядко се случва ама...си е вариант.

Върни се в “Passat”