проблем със спирачките
- amigoto777
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
проблем със спирачките
От известно време спирачките почнаха да се губят и днес тотално изчезнаха ,губе6е ми се течност и съответно доливах,оказа се цилиндърче на задно ляво колело.Смениха ми го в един сервиз но каточели не са тия спирачки като когато станах собственик на возилото.Споменаха ми че може да е и помпата за смяна но..незнам .Та въпроса ми е да ли ше да е и помпата за смяна или и нещо по сервото.Хелп ми плиис.
- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
Re: проблем със спирачките
Колега смени задните цилиндърчета и предни и задни накладки и ще видиш дали проблема е в сервото
Може просто да няма накладки отзад или отпред 
п.п Провери си тръбопроводите

п.п Провери си тръбопроводите

- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Обезвъздушена ли е системата след смяната на цилиндърчето?
- Cocolino
- Автомобил:
- Двигател:
След смяна на цилиндри - задължително обезвъздушаване на спирачната система. Предполагам не ти е обезвъздушена системата.
Не се хвърляй на серво и спирачна помпа - първо направи обезвъздушаване - предполагам там е проблема. Вкарали са ти много въздух след смяната на цилиндърчето.
Евентуално, ако не се оправи, виж как са дисковете и накладките - дали не са износени накладките и дали има ръб на дисковете - тоест дали са за смяна.
Не се хвърляй на серво и спирачна помпа - първо направи обезвъздушаване - предполагам там е проблема. Вкарали са ти много въздух след смяната на цилиндърчето.
Евентуално, ако не се оправи, виж как са дисковете и накладките - дали не са износени накладките и дали има ръб на дисковете - тоест дали са за смяна.
- amigoto777
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Накладки -предни и здражи -като ножи,системата е обезвъздушена ,така поне твърдят в сервиза познавам ги и не ми вземат праи за работата само за материалите
сигорно е помпа

- mitaka 19
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте колеги,искам да използвам темата точно мислех да пиша за моя проблем.Та проблема е следния днес 4ух 1 прискърцване и се оказа че когато натисна спирачката и от задния ляв барабан нещо скърца.прави го и на място при всяко натискане на спирачката.Когато опъна леко ръчната още преди 1 зъб изчезва.Някакви идеи ако имате ще се радвам да чуя
кофти е да сваля барабана и да натисна спирачката
Кажете как да постъпя
мерси на вси4ки които ще ми помогнат 

- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
mitaka 19 написа:здравейте колеги,искам да използвам темата точно мислех да пиша за моя проблем.Та проблема е следния днес 4ух 1 прискърцване и се оказа че когато натисна спирачката и от задния ляв барабан нещо скърца.прави го и на място при всяко натискане на спирачката.Когато опъна леко ръчната още преди 1 зъб изчезва.Някакви идеи ако имате ще се радвам да чуякофти е да сваля барабана и да натисна спирачката
Кажете как да постъпя
мерси на вси4ки които ще ми помогнат
Колега..., споко..., тва си е детската болест на фауве-тата

Има тема по въпроса, и до колкото помня, проблема се лекуваше с ВД-40

ПП:
viewtopic.php?f=5&t=88503&hilit=%D1%81%D0%BA%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8
- mitaka 19
- Автомобил:
- Двигател:
Колега..., споко..., тва си е детската болест на фауве-тата Просто накладките се "изпичат" и започва приятното скърцане
Има тема по въпроса, и до колкото помня, проблема се лекуваше с ВД-40
благодаря колега

- amigoto777
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Днес монтирах нова помпа и проблма е решен на 100 %.От сервиза ми казаха че не си аслужава да ремонтирам старата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги само да попитам ка да си обезвъздуша спирачките след като ми се счупи щуцера беше запекал и съвсем леко го напенах и се счупи като солета. от маркуча мога ли да обезвъздуша ефикасно ли е? лошото е че тези щуцери са от цветен метал и след време запичат яко като заварка все едно
- неодачник
- Автомобил:
- Двигател:
Cocolino написа:След смяна на цилиндри - задължително обезвъздушаване на спирачната система. Предполагам не ти е обезвъздушена системата.
извинявам се че се включвам в темата , искам само да попитам нормално ли е предните спирачни дискове да парят и също цвета им да е тъмно бял , а не светли като огледало , на старата кола беше "фиат" и дисковете лъщяха като нови става въпрос за голф3 отпред дискови ,а задни барабани
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”