Запалих лошо съединителя, докато буксувах по нагорнище в едни пясъци.
Въртяха предно ляво и задно дясно колело, и Торсена не помогна (доста кофти бъг).
В един момент започна силно да пуши от двигателя.
Загасих двигателя и отворих капака.
Изчаках 5-10 минути да спре пушилката и изкатерих нагорнището по друг марширут.
Веднага след това карах 500 км. След 3-4 часа изчезна и всякаква миризма на съединител.
Колата е Пасат AVF 4motion 2004та.
Въпросът ми е дали е възможно нещо да съм прецакал лошо съединителя, до каква степен може да съм го износил с този инцидент, и евентуално как да го проверя за щети?

Пушек от съединителя
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Re: Пушек от съединителя
Най-много феродовия диск да се е поизпекъл малко,но с каране ще разбереш дали се е прецакал или си минъл метър 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен засега не пипай нищо, ако има проблем ще започне вероятно да боксува. Пушека вероятно е от феродовия диск - нормално е при голямо натоварване според мен.
Дам и аз те съветвам да си караш колата, ако нещо е станало в което ме съмнява, колата ще си покаже. Едва ли има начин без да свалиш съединителя да разбреш какво му е станало. невярвам чак така да си го претоварил, че да си го счупил или повредил.
- dimmit
- Автомобил:
- Двигател:
колега все пак е автомат не е лошо да обърнеш по голямо внимание на тези скорости
- mopowah
- Автомобил: 2021 VW ID3 Pro Performance Max
- Двигател:
С ръчни скорости е.
- dimmit
- Автомобил:
- Двигател:
сори колега убърках темата а по твоя въпрос просто карай
- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
е кво може да си прецакал. най мнгоо да се е изпекъм феродовия диск. ако е така след време ше почне да високи предавки да ипуска и да вдига обороти без да тегли колата. ако е така го сменяш и си готов. Хубаво е че изпуска това нещо а не се чупят разни други неща по скоростите.
не че е без пари ама се случва. Много по често съм виждал проблем при 2.5 тди 4 моушън щото май е по големи мотора, ама според мен ако сега всичко си работи как требва няма за кво да се притесняваш. в повечето случаи съединител не се чупи от раз а почва да с еобажда чат пат и да те подсеща че е време за смяна. затова лично аз не бих тръгнал да разглобявам ако всичко си работи
не че е без пари ама се случва. Много по често съм виждал проблем при 2.5 тди 4 моушън щото май е по големи мотора, ама според мен ако сега всичко си работи как требва няма за кво да се притесняваш. в повечето случаи съединител не се чупи от раз а почва да с еобажда чат пат и да те подсеща че е време за смяна. затова лично аз не бих тръгнал да разглобявам ако всичко си работи
Е, няма такова съвпадение, направо сте за бисери. Дано не ми се сърдите, не го правя с лоши чувства 

- mopowah
- Автомобил: 2021 VW ID3 Pro Performance Max
- Двигател:
Благодаря момчета.
Карам и си свиркам значи.

Карам и си свиркам значи.

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да, караш. На Тойотата, която е на същия принцип като 4motion, запалих веднъж много зверски съединителя на седемте рилски езера, на един зверски наклон. После миришеше известно време, но няма проблем, вече 15 000 км. след това. На Тойотата съединителят и скоростите са й слабо място, но въпреки това, да не чуе оня, всичко е наред.
Върни се в “Дизелови агрегати”