Жужене, чува се в купето. От какво е? РЕШЕНО!
-
John3V
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Жужене, чува се в купето. От какво е?
Те тия данни ми ги имаше и в гаража, но ето пак: VW POLO, 1.9D, 1999 Код на двг: AEF.
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ,а имали промяна в поведението на автомобила-придърпване,губене на мощност и т.н.Що то то ако е помпата и тя 'жужи',значи е изгубила центровка.Но ме съмнява да е тя.При мен се получи това тракане от нафтовата помпа+ придърпване в ниските обороти и губене на мощност.За 50 лв ми я центроваха и сега всичко си е наред!
-
John3V
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Никаква промяна в поведението на автомобила. Перфектно се държи. Кламатика охлажда чудно. Нищо, ама нищичко не подсказва за наличие на проблем, освен това досадно жужене, което не го е имало преди няколко дни и това, че се отразява на радиото в колата.
Но понеже ми предстоят много километри извънселско, че и чужбинско се притеснявам да не изкочи нещо на път, че тогава ще я втасаме.
Но понеже ми предстоят много километри извънселско, че и чужбинско се притеснявам да не изкочи нещо на път, че тогава ще я втасаме.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
щом жужи и в радиото , проблема е 10000 процента електрически, провери ги едно по едно релета, после провери и вариатора, провери динама стартери тоци всичко ! за да си сигурен
-
John3V
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
freestyler911 написа:...провери ги едно по едно релета...
да, ама
John3V написа:То хубаво релетата, ама като не се видят тия пущини.
Виждат се само релетата на климатика, които са в двигателния отсек, а тия дето би трябвало да са около предпазителите - тцъ.
Къде да ги търся?
И малко прясно инфо. Жуженето се чува точно под еърбег-а на пасажера.
- freestyler911
ми разглобявай колега, виж го какво жужи там, аз досага да съм го направил на парчета това табло, мисля че ще се окаже нещо около парното , но какво точно ....
-
John3V
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Махнах кората пред вътрешния край на климатика (под изпарителя) и се чува от там точно ... май ще се кара на клима майстор, дето ще рече, че семейството му требе да се изхрани от моя ремонт.
Климатика има датчик, който му дава инфо за вътрешната температура. Този датчик за да е по адекватен се обдухва от мини вентилаторче, като и двета джаджи са разположени зад малка решетка на таблото. При някои автомобили, всичко това стои някъде в конзолата на вътрешните плофони т.е. до огледалото за обратно виждане. При продължителната работа на вентилаторчето, върху него се натрупва солиден слой прах, косми и всякакви боклуци, като всичко това го затормозява и започва да издава типичното жужене. Случвало ми се е на поне две коли, като оправията е отваряне и детайлно почистване /може и смазване/, включително и на датчика. Това вентилаторче е свързано пряко с климатика и затова звука изчезва при отстраняване на бушона. Ако не си почиствал по продължително време таблото, ако се загледаш може да видиш, петно от насъбрала са прах в/у тази вентилаторна решетка в следствие на дебита от преминаващ въздух...
- freestyler911
GENADII написа:Климатика има датчик, който му дава инфо за вътрешната температура. Този датчик за да е по адекватен се обдухва от мини вентилаторче, като и двета джаджи са разположени зад малка решетка на таблото. При някои автомобили, всичко това стои някъде в конзолата на вътрешните плофони т.е. до огледалото за обратно виждане. При продължителната работа на вентилаторчето, върху него се натрупва солиден слой прах, косми и всякакви боклуци, като всичко това го затормозява и започва да издава типичното жужене. Случвало ми се е на поне две коли, като оправията е отваряне и детайлно почистване /може и смазване/, включително и на датчика. Това вентилаторче е свързано пряко с климатика и затова звука изчезва при отстраняване на бушона. Ако не си почиствал по продължително време таблото, ако се загледаш може да видиш, петно от насъбрала са прах в/у тази вентилаторна решетка в следствие на дебита от преминаващ въздух...
Браво колега.
Нека колегата като отстранява проблема постне снимки, мисля че темата ще бъде добавена към важните
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
нека някой да оправи заглавието селед като вече имаме отговор на въпроса.
За в бъдеще ще е полезна тема, а с това заглавие все едно сме пчеларски форум
За в бъдеще ще е полезна тема, а с това заглавие все едно сме пчеларски форум
-
John3V
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мислих си за това вентче, ама не виждам такава решетка и подобна духалка. Явно ще трябва бая да се гъзурча докато видя всичко.
По мои мисли обикновено вентовете започват лека по лека да се влошават, а не отведнъж, ама кой знае, може някой по-голям боклук да се е льопнал.
И точно преди да се разжужи така беше на автомивка (цялостно почистване), та може и там да са провокирали нещо.
По мои мисли обикновено вентовете започват лека по лека да се влошават, а не отведнъж, ама кой знае, може някой по-голям боклук да се е льопнал.
И точно преди да се разжужи така беше на автомивка (цялостно почистване), та може и там да са провокирали нещо.
-
John3V
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Taкааа, оказа се, точно това, което не бих могъл да очаквам:
Двигателчето на клапата, която указва дали въздуха в купето да се върти или да се взема въздъх отвън (през филтъра естествено). Поради някаква причина се е откачила рейката и понеже двигателя няма сензори за горе/долу си е въртял нон-стоп. Закачих му рейката и всичко е по реда си вече.
Двигателчето на клапата, която указва дали въздуха в купето да се върти или да се взема въздъх отвън (през филтъра естествено). Поради някаква причина се е откачила рейката и понеже двигателя няма сензори за горе/долу си е въртял нон-стоп. Закачих му рейката и всичко е по реда си вече.
- freestyler911
Re: Жужене, чува се в купето. От какво е? РЕШЕНО!
а честито, това е от малкото ремонти без да влагаш средства , и без да е придружен с лудо обикаляне по симеон и по моргите

-
John3V
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Aз отдавна съм се отказал да обикалям моргите.
Каквото ми е потрябвало - има го в магазина (ако не в кварталния, то при представителите на VW го има), ново и с гаранция.
Каквото ми е потрябвало - има го в магазина (ако не в кварталния, то при представителите на VW го има), ново и с гаранция.
- freestyler911
John3V написа:Aз отдавна съм се отказал да обикалям моргите.
Да бе , и като ти се озъбят с едни 380 кинти за машинка за ел стъкла и клякаш нали ?
Аз междо другото съвсем скоро ще имам количество от около 30-40 комплекта водачи и за трита вида машинки на поло.
Както и ще разполагам със всички пластмаси по интериора на всички автомобили от ваг групата.... и не само ...
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”