контактен ключ от МК2 на МК3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
hp7909
Автомобил:
Двигател:

контактен ключ от МК2 на МК3

Мнениеот hp7909 » Съб 02 май 2009 12:32

става ли контактния ключ от голф2 на голф 3?

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Re: контактен ключ от МК2 на МК3

Мнениеот poni » Съб 02 май 2009 21:59

ако е само патрона -става.ако сменяш и алуминиевото тяло може да не стане.разликата е в разположението на трите болта,които държат ключовете за чистачки и мигачи.мисля че след 90-та година са еднакви

Потребителски аватар
zevsa
Автомобил: VW Passat ALLTRACK
Двигател:

Мнениеот zevsa » Сря 10 юни 2009 19:32

извинявам се че пиша в темата на колегата,но от вчера имам проблем с въпросния контактен ключ.та като вкарам ключа стига до едно положение и неще да се завърти до там че да дам на контакт(нещо механично е)и взех нов от приятел да го сменя но неможах да разбера как се маха самия патрон???? така като гледам трябва да се свали патрона за да се махне после пластмасовата част която е отзадната страна т.е. превключватела към който се закачат захранващите кабели за запалването. :shock

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Сря 10 юни 2009 19:55

сваля се волана,пластмасите,откачат се буксите с кабелите,свалят се лостчетата,вади се втулката на която е монтиран волана,поднея има една пружина,внимаваш да не те прасне в лицето, и после се вади алуминиевото тяло на което е монтиран конкактния ключ-той е хванат с едно малко болтче
най големия проблем е с ваденето на втулката-трябва си скоба

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Сря 10 юни 2009 21:09

moimoimoi написа:сваля се волана,пластмасите,откачат се буксите с кабелите,свалят се лостчетата,вади се втулката на която е монтиран волана,поднея има една пружина,внимаваш да не те прасне в лицето, и после се вади алуминиевото тяло на което е монтиран конкактния ключ-той е хванат с едно малко болтче
най големия проблем е с ваденето на втулката-трябва си скоба

с малкото болтче е хванат само клемореда.а за да избиеш патрона се ходи на ключар.трябва да се дупчи на определено място,за да се избие.или търсиш дупчено тяло за да видиш къде е пробито и с дрелката на същото място на твоя патрон.из форума не съм срещал снимка с мястото за пробиване/е,не съм и търсил/.

hp7909
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hp7909 » Чет 11 юни 2009 22:41

Ако някой иска да отарве някой лев да ме намери в скайп ще му дам снимки каде точно са дупчи

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”