съвет за покупка на пасат B6 тип троник
- pepperj
- Автомобил:
- Двигател:
съвет за покупка на пасат B6 тип троник
здравейте колеги.Искам да ви попшитам имат ли някакви проблеми автоматиците на пасат колко харчи горе-долу и изобщо информация за пасат B6 като цяло.Става въпрос за 1.9tdi и за 2.5tdi благодаря предварително
Re: съвет за покупка на пасат B6 тип троник
B6 доколкото знам няма 2.5 тди, мисля че 2.0 тди с DSG скорости е перфектен вариант, разбира се със скъпа подръжка 

ако искаш да разбереш повече за DSG скоростите, може тук да прочетеш - http://www.rs-auto.bg/news/article/4717/dsg/
- pepperj
- Автомобил:
- Двигател:
а какво ще кажете за b5 i b5.5 те как са като подражка и здравина дават ли ядове със скоростите автоматици и дали чист автоматик или тип троник
-
- Автомобил:
- Двигател:
Няма да сбъркаш с типтроника, разбира се ако попаднеш на читава кутия. Допълнителният ти разход ще е смяна на масло и филтър на 50 000 км. горе долу. Иначе за кефа няма какво да се дискутира 

Какво значи тип-троник и чист автоматик? Няма чист автоматик при B5.5, а при B6 е вече DSG. Определено B6 е по-добрия избор, но и е и по-скъп.
- pepperj
- Автомобил:
- Двигател:
всичките ли са тип троник ??? нямам представа и затова питам
Еми да. под типтроник се разбира полу-автоматичен режим на смяна на скоростите.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не си прав. Б5.5 има с чист автоматик, без типтроник, и се монтира при AVB двигателя, 74 kW. Моят беше такъв, с 4 степени е. Не съм сигурен, но мисля го има и при варианта 1.6 бензин, пак тези кВ. Ето:
-
- Автомобил:
- Двигател:
soxy__ написа:B6 доколкото знам няма 2.5 тди, мисля че 2.0 тди с DSG скорости е перфектен вариант, разбира се със скъпа подръжка
Я пак? Скъпа поддръжка, какво ще рече това?
- arrougance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Kalin72 написа:soxy__ написа:B6 доколкото знам няма 2.5 тди, мисля че 2.0 тди с DSG скорости е перфектен вариант, разбира се със скъпа подръжка
Я пак? Скъпа поддръжка, какво ще рече това?
Значи,че като се счупи нещо сериозно става мамата си джаза.
Е, явно съм в грешка имам поглед върху два пасата 130к.с AVF 2002 ~ 03 и двато бяха с тип-троник и оттам съдя, че всички би трябвало да са така, но уви.... 

-
- Автомобил:
- Двигател:
ЧУдесно, а кога за последно си чувал да се чупи нещо сериозно на коли с такъв двигател и скорости, след правилна поддръжка?
Не искам да бъда груб, ама прекалено много "градски легенди" има по повод ПД двигателите и ДСГ кутиите....
Не искам да бъда груб, ама прекалено много "градски легенди" има по повод ПД двигателите и ДСГ кутиите....
- arrougance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Kalin72 написа:ЧУдесно, а кога за последно си чувал да се чупи нещо сериозно на коли с такъв двигател и скорости, след правилна поддръжка?

достатъчно сериозно ли е,или викаш те 2К са си джобни за всеки.Говоря ти точно за пасат 6-ца,КОЙТО ПОВЯРВАЙ МИ Е С МНОГО ДОБРА ПОДДРЪЖКА.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, карал съм кола с ПД двигател и обикновен автоматик около 50К мили, в момента карам ПД с ДСГ скорости, около 20К км. И двете от нови, и двете с качествена нафта и масло. Никакви проблеми. Хайде, моите са нови, ама нека колегите, дет са с ПД двигатели купени на старо, но с правилната поддръжка, да кажат
Какви са тези гумички и уплътнения? За горивото ли, за маслото ли, за какво и къде са? Каква е причината за дефекта, ако изобщо е било дефект, или пак някой от "майсторите" се е изказал неподготвен, набутвайки ненужно собственика на колата??

Върни се в “Дизелови агрегати”