Помагайте- влиза вода някаде отпред на Голфа ми

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Me4ev_77
Автомобил: Audi A4
Двигател: AWT 2001

Помагайте- влиза вода някаде отпред на Голфа ми

Мнениеот Me4ev_77 » Пет 12 юни 2009 9:18

Здр., :( ,проблема ми е следния - от 2-3 седмици значи след предния дъжд започна да ми се мокрят стелките шофьорската и зад мене.Влиза вода някаде отпред между предния капак и стъклото,но незнам точно откаде.Спирам и от левия праг си потича вода.Вчера след поредния порой тая сутрин същата работа-даже преди малко забелязах,че и пасажерската предна стелка и мокета са мокри.Егати тая сутрин пътувам за работа и като загря от духалките пара даже излиза - колата стана като аквариум.Откаде мойе чак толкова да влиза?Отдолу не е със сигурност от пода-няма ръжди и дупки,знам си колата.Чак толкова отпреде ли ?Възможно ли е ?

Потребителски аватар
naskogolf
бърз голфаджия
Автомобил: Passat B 7 Alltrack
Двигател: 2 CFG 2014

Re: Помагайте- влиза вода някъде отпред на Голфа ми

Мнениеот naskogolf » Пет 12 юни 2009 9:28

Възможно е водата да влиза от вратата покрай стъклото ,ако я няма или се отлепила илолациата между вратата и кората.При брат ми ставше така при стариат голф след като залепи нови найлони проблемът се реши.

Потребителски аватар
Me4ev_77

Re: Помагайте- влиза вода някаде отпред на Голфа ми

Мнениеот Me4ev_77 » Пет 12 юни 2009 9:36

Отивам на автомивка и същата работа спирам и си тече отлевия праг вода.

Потребителски аватар
olele39
Автомобил: Sharan
Двигател: AUY 4motion

Мнениеот olele39 » Пет 12 юни 2009 9:52

Може да са запушени отводнителните отвори под механизма на чистачките. Махни пласмасата, която закрива този механизъм и изчисти от боклуците. Бръкни с нещо тънко в двата отвора, за да ги отпушиш и ги промий с вода.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пет 12 юни 2009 9:54

Отпушени ли са ти отворите за отводняване дето са отпред? Като вдигнеш капака и отиваш там където трябва да ти е въздушния филтър. Между него и калника има една дупка, дето трябва да няма вода в нея. Ако има - това ти е проблема. Почваш да ровиш докато изкараш боклуците и водата ще се отече. Същото май го има и в на левият калник.

Потребителски аватар
slavi777
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: EZ 1990

Мнениеот slavi777 » Пет 12 юни 2009 11:37

И аз мисля,че са се запушили отворите за оттичането на водата,дето са при механизма за чистачките.Аз така си патих преди година и сега редовно ги промивам.

Потребителски аватар
Me4ev_77

Мнениеот Me4ev_77 » Пет 12 юни 2009 12:17

Тая сутрин преди да тръгна за работа ги погледнах- май наистина са пълни с боклуци,но не ми се ровеше,щях да закъснея.Затова довечеара ще ги погледна,най вероятно е от тях.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 12 юни 2009 19:40

Me4ev_77 написа:Тая сутрин преди да тръгна за работа ги погледнах- май наистина са пълни с боклуци,но не ми се ровеше,щях да закъснея.Затова довечеара ще ги погледна,най вероятно е от тях.

И ти влиза през отвора за въздуха на купето.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 13 юни 2009 0:08

За дренажите е ясно,но да споделя и мой опит:огледайте планката която държи пантата на предния капак,там се събират няколко ламарини и е подложен някакъв уплътнител притиснат отгоре с пантата и боядисано после.При напукване в зоната теча в купето е невероятен и като количество и като локализация.При моя случай имаше тенекеджийска работа в зоната и впоследствие 4 пръста вода в цялото купе.Едно канче да сипя на предния джам и половината е вътре :shock .Сякаш капките идваха от слепката на стъклото в долния ъгъл до дясна предна колона,направо бях убеден че е разлепено от удара.Мокра букса на колонката и капки по вътрешната част на прага,все едно от вентилатора някъде идва,ма той сух и прашасал.Решението беше демонтаж на пантата и подложка от "болткит",монтаж и запечатка с малко боичка.Е,може случаят да е уникален,но се е случвало

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Съб 13 юни 2009 2:05

Люк имаш ли? Питам, защото ако имаш и не работи или не си почиствал неговите дренажи може и да е оттам ! :012:

:arrow:

Потребителски аватар
Me4ev_77

Мнениеот Me4ev_77 » Съб 13 юни 2009 8:16

Люк нямам, вече са почистени отводнителите- и двата бяха запушени,левия с боклуци и тиня даже,а десния бе запушен с тампона,който подпира предния капак за предния калник при затвряне.Ще видим след дъжд как е положението,дано да няма пак вода.Днеска изсушавам мокета и стелките.

Потребителски аватар
break
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот break » Съб 13 юни 2009 19:02

Съвет и от мен!!!Провери мястото където влиза/излиза/ жилото за отваряне на предния капак.Има гумен тампон-ако е изгнил или го няма 100% влиза от там вода,при мен беше така.Намира се от щофьорската страна точно под предния джам,за целта е нужно да махнеш кората под чистачките и се вижда много ясно.Не пренебрегвай съвета ми!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”