Проблеми с АБС

Техническа и сервизна информация за Passat
hlebo
Автомобил:
Двигател:

Проблеми с АБС

Мнениеот hlebo » Пет 12 юни 2009 19:24

Здравеите колеги! Имам следният проблем.Светна ми лампата на абс и естествено хаиде на доктор ( елкон) закачиха ми колата и излезе ниско напрежение на предно ляво колело. Така смениха ми датчика и проблема си остана :shock .Та въпросът ми е какво е това ниско напрежение и дали проблема е наистина в датчика или някъде другаде? pasat b4 2000 115 кс 1995 г Моля за помощ

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблеми с АБС

Мнениеот nepreklonniq » Пет 12 юни 2009 20:24

Колега, трябва да ти занулят грешката при второ посещение на диагностиката!

hlebo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hlebo » Съб 13 юни 2009 5:54

Там е проблема, че не иска да се занулява. Иначе ми се зануляват други грешки какво да правя направо не зная :(

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Съб 13 юни 2009 6:11

Пробвай на друга диагностика :wink: При мен беше така - смених ляв преден датчик, и си светеше лампата на АБС-а, ходих втори път на диагностика и после си го разпозна и тръгна :D

hlebo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hlebo » Съб 13 юни 2009 6:53

колега ходил съм на 4 ри елкона всички ми вземат по 30 левчета казват ти проблема и чао спасявай се. сега ще проверявам пак кабела до датчика ще разхвърля и релетата и ще видим какво ще стане

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Нед 14 юни 2009 21:57

На този елкон, където ходих аз, сами ми предложиха да ми занулят грешката и второто ми посещение беше безплатно :wink:

Потребителски аватар
Savatage
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Savatage » Пон 15 юни 2009 16:56

Hristo Dimov написа:На този елкон, където ходих аз, сами ми предложиха да ми занулят грешката и второто ми посещение беше безплатно :wink:

Готини търговци си чукнал ;)
hlebo написа:колега ходил съм на 4 ри елкона всички ми вземат по 30 левчета казват ти проблема и чао спасявай се. сега ще проверявам пак кабела до датчика ще разхвърля и релетата и ще видим какво ще стане

Може самия компютър да не подава достатъчно напрежение ... но това единствено със софтуеър може да се разбере ;) смени сервиза и ги помоли по-щателно да го разгледат ... а не само да ти четат тази грешка :) успех!

hlebo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hlebo » Сря 17 юни 2009 16:51

Колега проверих релета кабели но за компютъра не съм ходил да го видят. Съмнявам се да не ми прави грешка от самият апарат на колелото, примерно може да е от износени накладки но има още доста хляб в тях.Дебелината е около 15 мм но и там ще ровична

hlebo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hlebo » Сря 17 юни 2009 19:23

Темата е завършена :lol: буксата на предно ляво колело не прави добър контакт утре ще се вземе нова и готово.Благодаря на всички за съветите :drunk

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Сря 17 юни 2009 21:58

hlebo написа:Темата е завършена :lol: буксата на предно ляво колело не прави добър контакт утре ще се вземе нова и готово.Благодаря на всички за съветите :drunk

Kak го разбра колега?

hlebo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hlebo » Чет 18 юни 2009 6:25

sasho07 написа:
hlebo написа:Темата е завършена :lol: буксата на предно ляво колело не прави добър контакт утре ще се вземе нова и готово.Благодаря на всички за съветите :drunk

Kak го разбра колега?

Разбрах го като прегледах релетата който бяха добре. започнах с един мои авер да проверяваме всички букси на предни и задни колела. Оказа се ,че буксата която е при двигатела и свързва кабела на компа с кабела на датчика има слаба връзка.Разбрах го когато сложихме уреда на буксата и запоцнахме да мърдаме и усукваме кабела точно до буксата кабела бе премазан и от там слаба връзка.Днес ще ходя за кабел и проблема е решен

Върни се в “Passat”