Проблеми с АБС
Проблеми с АБС
Здравеите колеги! Имам следният проблем.Светна ми лампата на абс и естествено хаиде на доктор ( елкон) закачиха ми колата и излезе ниско напрежение на предно ляво колело. Така смениха ми датчика и проблема си остана
.Та въпросът ми е какво е това ниско напрежение и дали проблема е наистина в датчика или някъде другаде? pasat b4 2000 115 кс 1995 г Моля за помощ

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблеми с АБС
Колега, трябва да ти занулят грешката при второ посещение на диагностиката!
Там е проблема, че не иска да се занулява. Иначе ми се зануляват други грешки какво да правя направо не зная 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвай на друга диагностика
При мен беше така - смених ляв преден датчик, и си светеше лампата на АБС-а, ходих втори път на диагностика и после си го разпозна и тръгна 

колега ходил съм на 4 ри елкона всички ми вземат по 30 левчета казват ти проблема и чао спасявай се. сега ще проверявам пак кабела до датчика ще разхвърля и релетата и ще видим какво ще стане
-
- Автомобил:
- Двигател:
На този елкон, където ходих аз, сами ми предложиха да ми занулят грешката и второто ми посещение беше безплатно 

- Savatage
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Hristo Dimov написа:На този елкон, където ходих аз, сами ми предложиха да ми занулят грешката и второто ми посещение беше безплатно
Готини търговци си чукнал

hlebo написа:колега ходил съм на 4 ри елкона всички ми вземат по 30 левчета казват ти проблема и чао спасявай се. сега ще проверявам пак кабела до датчика ще разхвърля и релетата и ще видим какво ще стане
Може самия компютър да не подава достатъчно напрежение ... но това единствено със софтуеър може да се разбере

Колега проверих релета кабели но за компютъра не съм ходил да го видят. Съмнявам се да не ми прави грешка от самият апарат на колелото, примерно може да е от износени накладки но има още доста хляб в тях.Дебелината е около 15 мм но и там ще ровична
Темата е завършена
буксата на предно ляво колело не прави добър контакт утре ще се вземе нова и готово.Благодаря на всички за съветите 

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
hlebo написа:Темата е завършенабуксата на предно ляво колело не прави добър контакт утре ще се вземе нова и готово.Благодаря на всички за съветите
Kak го разбра колега?
sasho07 написа:hlebo написа:Темата е завършенабуксата на предно ляво колело не прави добър контакт утре ще се вземе нова и готово.Благодаря на всички за съветите
Kak го разбра колега?
Разбрах го като прегледах релетата който бяха добре. започнах с един мои авер да проверяваме всички букси на предни и задни колела. Оказа се ,че буксата която е при двигатела и свързва кабела на компа с кабела на датчика има слаба връзка.Разбрах го когато сложихме уреда на буксата и запоцнахме да мърдаме и усукваме кабела точно до буксата кабела бе премазан и от там слаба връзка.Днес ще ходя за кабел и проблема е решен