yossarian написа:А ламбдата колкото по-близо до двигателя, по-добре.
Е по-близо ама как и се отразява високата температура на изгорелите газове от мотора, инак защо ще ги завират сондите отдолу по изпускателната система.
L&R написа:yossarian написа:А ламбдата колкото по-близо до двигателя, по-добре.
Е по-близо ама как и се отразява високата температура на изгорелите газове от мотора, инак защо ще ги завират сондите отдолу по изпускателната система.
L&R написа:Може аз съм карал по -стари коли и си го обяснявах с това, че е по-топло от необходимото при колектора и затова ги смъкват надолу, а и технологиите напредват
HacpaH написа:Аве вие сте шантави ве. зарад еда проста сонда голяма работа. махай и толкоз.накрая да останат части за още една поне. там дето ти земат катализатора не са хващай.вътре има платина и други ценни метали на стойност около 300 лв(непроверено). сваляш долу сичко->в мазата и газ
HacpaH написа:Аве вие сте шантави ве. зарад еда проста сонда голяма работа. махай и толкоз.накрая да останат части за още една поне. там дето ти земат катализатора не са хващай.вътре има платина и други ценни метали на стойност около 300 лв(непроверено). сваляш долу сичко->в мазата и газ
yossarian написа:nero написа:zgeorgiev написа:Нещо са те пръжнали колега! Карам АЕК 74/101 и данъка ми от май до декември 2005 беше 19,80 лв. Провери ги нещата, но от мен да го знаеш 74 kW e в графата до 100 коня. Ти от данъчни няма как да чакаш добро, хапнали са и са пийнали за твоя сметка и така...
И аз това си мислех като четох.
1 hp = 745.69987158227022 W т.е. 74kW=99,24 к.с.
Но да се оправиш ще ти трябват нерви и късмет!
А ламбдата колкото по-близо до двигателя, по-добре.
Veso101 написа:Малка поправка господа:
horsepower (metric) hp ≡ 75 m kgf/s = 735.498 75 W
horsepower (European electrical) hp ≡ 75 kp·m/s = 736 W
horsepower (Imperial mechanical) hp ≡ 550 ft lbf/s = 745.699 871 582 270 22 W
Използвайте horse power Metric не старото Imperial и оттам:
KW*(1/0.73549875) = KW*1,3596 = HP или
74 kW *1.3596 = 100,61 HP
Справка Wikipedia
Това e на теория, в данъчното е друго!![]()
За по-лесно смятайте KW*1.36 = HP
Благодаря за вниманието.
дипл.инж.В.Жеков
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 86 госта