Въпрос за АКТ?, Спешно
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
Re: Въпрос за АКТ?, Спешно
колега,за модела на колата нищо не можеш да направиш,след като напишат акта си длъжен да го прочетеш и да напишеш имаш ли възражения или не,щом си се подписал и нямаш възражение нищо не можеш да направиш,а за наказателното постановление можеш да обжалваш ако не си съгласен със наказанието което са ти наложили,или ако са ти писали едно ограничение а дефакто там е друго както стана при мене,писаха ми ограничение 50 а то е 60,зеха ми книжката за 3 месеца,платих 250 лева глоба и 16 точки,и се отказах да се правя на клоун защото дори и да обжалваш постановлението,книжката няма да ти я върнат а остава в КАТ до края на делото,което трая максимум месец защото е по бързата процедура и не се чака дата и тн а делото ти започва след около седмица след като си подал молба за обжалване...карай колело или върви пеша 3 месеца и си поеми вината...мене за 2-о лято ми е земат за 3 месеца ама не ме е яд,сам съм си го направил-ще си плащам грешките 

- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
soxy__ написа:е при теб какво стана, спечели ли делото?
Може да се каже. Аз обжалвах наложената глоба а не нарушението. Съответно глобата ми беше намалена до минималната предвидена за това нарушение.
-
- Автомобил:
- Двигател:
http://www.plovdivmedia.com/10687.html
http://www.lex.bg/bg/news/view/29882
колега и аз съм като теб и сега чакам НК,ама се надявам да е вярно това което го пишат в тези сайтове
http://www.lex.bg/bg/news/view/29882
колега и аз съм като теб и сега чакам НК,ама се надявам да е вярно това което го пишат в тези сайтове
- georgivw
- Автомобил: vw golf 4
- Двигател: tdi
несе надяваите мом4ета това си е писано в закона аз съм го минал сега е ваш ред требва да си вземете поука .само да знеш колега 3 месеца 250лв глоба и 16 то4ки това те о4аква нема мърдане.неми се сърди но замислял ли си се какво ще стане ако некое молко дете изко4и на пътя а ти си 100 походи три месеца пеша и си помисли.твоето нарушение си влиза то4но в графите надвишаваш максималната допустина скорост с 50 писах ти по нагоре какво те о4аква
- chinadracon
- Автомобил: VW Golf MK4
- Двигател: AKL 1999
- Контакти:
Аз също обжалвах акт за превишена скорост, спряха ме на разклона на с.Волуяк на пътя от Костинброд към Околовръстното, параметрите бяха същите като на колегата
по отношение на скорост, аз обаче оспорвах наличието на ограничителен знак. Както и да е, само искам да ти кажа колега, не си струва разправията със съд, адвокати, търчане и плащане и най-вече времето, което ще изгубиш - при мен това беше година и нещо!!!
при положение, че наказанието ми беше за 1 месец без книжка и глоба. Имай предвид, че ако нямаш някой наистина много, ама МНОГО ДОБЪР адвокат предпочитанията на съда са винаги към полицаите, дори и когато лъжат нагло, както беше в моя случай. Така че моя съвет е - плати си глобата, ходи малко без книжка и забрави за случая - иначе съм съгласен с колегите, че трябва човек да се замисля малко за такива скорости в града 

- arrougance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Трябвало е да ги заговориш нещо и да поомекнат малко,за да намекнеш после за почерпка и т.н. Мен така ме спряха с 85,беше дъждовно време, и полицая ми вика "Влез вътре да не те вали,докато ти пиша акта" Аз естествено стоях до тях и ги филмирах разни работи,та накрая излязохме познати с единия
Даже пари не им давах,само си ми върнаха книжката и поживо поздраво.

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дали ще "падне" въпросното наказателно постановление, което ще бъде издадено въз основа на акта, никой не може да гадае - решенията се вземат от съда. А в града ограничението е 50. Може да се наложи да походиш малко пеш.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”