Алтернатор Голф 2
Re: Алтернатор Голф 2
я си провери уреда.не може да зарежда толкова.нещо бъркаш.при положение,че акумулатора е 12 волта ти къде ги замери тия 2 волта??
- stoqnov_s
- Автомобил: AUDI A4
- Двигател:
Откачих кабелът който излиза от алтернаторът и замерих дирекно на генераторът, при нормални обороти на моторът без форсиране ми даде това напрежение.
stoqnov_s написа:Откачих кабелът който излиза от алтернаторът и замерих дирекно на генераторът, при нормални обороти на моторът без форсиране ми даде това напрежение.
нямам думи.това,което можеш да си направиш сам,не може да ти го направи и най-лошия майстор.за 5 лева чудеса правите бе!закачай му кабела и тогава мери.ако имаш късмет да не си опукал релето,напрежението трябва да е около 14 волта.
- stoqnov_s
- Двигател:
Не виждам разлика как замервам напрежението, дали е с вързан акумолатор или не, все пак аз исках да замеря директно генераторът .Регулаторът ми е в четко държателят, при замерване с акумолаторът ми дава напрежението на акумолаторът и затова го откачих за да видя колко волтаж ми прави и дали работи. Не разбрах това за опукването на релето как ще стане според теб, е разбирасе ако не го дам на късо.
Последна промяна от stoqnov_s на Пон 15 юни 2009 22:07, променено общо 2 пъти.
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Премери напрежението на извода с тънкия син кабел.
- stoqnov_s
- Двигател:
На тънкият син кабел не ми дава никакво напрежение,странното е че това кабелче е прекъснато нарочно от предният собственик.anrus написа:Премери напрежението на извода с тънкия син кабел.
прав си.не можеш да го опукаш,щото не можеш да го запуснеш.
тия 2 волта ти идват през крушката на таблото.без синия кабел не може да се възбуди генератора
тия 2 волта ти идват през крушката на таблото.без синия кабел не може да се възбуди генератора
- stoqnov_s
- Двигател:
poni написа:прав си.не можеш да го опукаш,щото не можеш да го запуснеш.
Крушката си работеше нормално до преди две седмици, при даване на контакт си светваше и след запалване си изгасяше. А сега ни вопъл ни стон от нея, а по принцип трябва да свети при липса на зареждане от страна на генератора. Както и дае утре на маистор и псле ще кажа какво му е имало.
- stoqnov_s
- Двигател:
poni написа:прав си.не можеш да го опукаш,щото не можеш да го запуснеш.
А как е работило до сега. Да спомена само, колата е дизелова а и предният собственик е еладжия, и ме съмнява той да нее правил някакви магарии.
не може хем да ти е прекъснат тънкия кабел от стария собственик,хем да ти свети крушката.я преди да отидеш на майстор си свържи тоя синия кабел за крушката.и тогава пак провери дал изарежда.ама тоя път без да откачаш кабела
- stoqnov_s
- Двигател:
poni написа:не може хем да ти е прекъснат тънкия кабел от стария собственик,хем да ти свети крушката.я преди да отидеш на майстор си свържи тоя синия кабел за крушката.и тогава пак провери дал изарежда.ама тоя път без да откачаш кабела
Ще пробвам утре, но мие странно как е работило до сега.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”