Блаупункт bgx 542 ?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Блаупункт bgx 542 ?

Мнениеот Сашо Белята » Вто 16 юни 2009 0:28

Здр, колеги по насока от мой приятел си купих дву лентови колонки Блаупункт модел Bgx-542 , м момента на продажбата при пробата свириха мн добре.Гаранция неми дадоха тъйкато за този модел нямало.След монтава обаче не всирнаха както в магазина.Купени са от Техномаркет за 37 лв.Дали е от касетофончето или нещо са ме метнали.Баси изобщо няма. :| , Авера каза че е от касетофона , по точно че неможе да ги захрани тъйкато по негово предположение не е повече от 2 по 10 вата.Вие какво мислите ?

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Блаупункт bgx 542 ?

Мнениеот radi_nrj » Вто 16 юни 2009 8:47

За съжаление ти сам си се метнал купувайки Blaupunkt. Това със захранването са митове и легенди, един качествен говрител трябва да свири еднакво добре на всякакви мощности. Просто "това не може да захрани тея колони" не е причина за лошо свирене.

А сега възможните заподозряни:

- объркал си поляритетите при свързване,
- проблем в авто радиото.
- лоши връзки.

Имах клас А еднотаткно лампово усилвателче 2 х 3W, което вързано за 100W колони караше чашите във витрната да звъннат.

Мошността е осново определяш фактор за печки, бойлери и т.н. звуковото налягане се мери в децибели.

Последна промяна от radi_nrj на Вто 16 юни 2009 9:48, променено общо 1 път.

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Вто 16 юни 2009 8:51

Бай Семо написа:Здр, колеги по насока от мой приятел си купих дву лентови колонки Блаупункт модел Bgx-542 , м момента на продажбата при пробата свириха мн добре.Гаранция неми дадоха тъйкато за този модел нямало.След монтава обаче не всирнаха както в магазина.Купени са от Техномаркет за 37 лв.Дали е от касетофончето или нещо са ме метнали.Баси изобщо няма. :| , Авера каза че е от касетофона , по точно че неможе да ги захрани тъйкато по негово предположение не е повече от 2 по 10 вата.Вие какво мислите ?

Ще ги захрани!
Прегледай си кабелите от касетофона до говорителите. Прегледай да не си ги дефазирал.

(колегата ме изпревари.)

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Вто 16 юни 2009 9:03

radi_nrj написа:За съжаление ти сам си се метнал купувайки Blaupunkt. Това със захранването са митове и легенди, един качествен говрител трябва да свири еднакво добре на всякакви мощности. Просто "това не може да захрани тея колони" не е причина за лошо свирене.

А сега възможните заподозряни:

- объркал си поляритетите при свързване,
- проблем в авто радиото.
- лоши връзки.

Имах клас А еднотаткно лампово усилвателче 2 х 3W, което вързано за 100W колони караше чашите във витрната да звъннат.

Мошността е осново определяш фактор за печки, бойлери и т.н. звуковото налягане се мери в децидели.

:bowdown :bowdown :bowdown
Крайно време беше някой да го напише. :да:

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Вто 16 юни 2009 11:28

Благодаря колеги , по мой предположения проблема ми е от кастофончето.Тъйкато както и да ги вържа сложа ли баланса на задни свирят и предните.Касетофона е доста стар няма цифров баланс , всичко е с потенциометри , даже няма и евро букса!Предполагам че може единия канал да е заминал или нещо друго да е ...
А като съвет какво ще ми препоръчате за касетофонче с хубави параметри " марки " ?
Аз лично се спрях на vw gamma 5 - ориг. кастофон на голф 4.CD не искам тъйкато колата е служебна и няма аларми и централно.
За колонките от по горните постове:
Ами по книжка ги дават : Sound pressure level ( 2.83v/m) 91 dB
A kakво ще рече да съм ги Дефазирал ... ?

Последна промяна от Сашо Белята на Вто 16 юни 2009 11:36, променено общо 1 път.

misho_GTI

Мнениеот misho_GTI » Вто 16 юни 2009 11:32

Бай Семо написа:Благодаря колеги , по мой предположения проблема ми е от кастофончето.Тъйкато както и да ги вържа сложа ли баланса на задни свирят и предните.Касетофона е доста стар няма цифров баланс , всичко е с потенциометри , даже няма и евро букса!Предполагам че може единия канал да е заминал или нещо друго да е ...
А като съвет какво ще ми препоръчате за касетофонче с хубави параметри " марки " ?
Аз лично се спрях на vw gamma 5 - ориг. кастофон на голф 4.CD не искам тъйкато колата е служебна и няма аларми и централно.

viewtopic.php?f=46&t=141304 Ето Гамма 5. ;)

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Вто 16 юни 2009 11:34

misho_golfa написа:
Бай Семо написа:Благодаря колеги , по мой предположения проблема ми е от кастофончето.Тъйкато както и да ги вържа сложа ли баланса на задни свирят и предните.Касетофона е доста стар няма цифров баланс , всичко е с потенциометри , даже няма и евро букса!Предполагам че може единия канал да е заминал или нещо друго да е ...

viewtopic.php?f=46&t=141304 Ето Гамма 5. ;)

минах от там видях го ...

misho_GTI

Мнениеот misho_GTI » Вто 16 юни 2009 11:36

Бай Семо написа:A kakво ще рече да съм ги Дефазирал ... ?

Обърнал си поляритета.
Пробай на единия от говорителите да му размениш + и -, и ако си ги бил дефазирал ще се оправи. ;)

Последна промяна от misho_GTI на Вто 16 юни 2009 11:41, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Вто 16 юни 2009 11:37

Благодаря колеги , по мой предположения проблема ми е от кастофончето.Тъйкато както и да ги вържа сложа ли баланса на задни свирят и предните.Касетофона е доста стар няма цифров баланс , всичко е с потенциометри , даже няма и евро букса!Предполагам че може единия канал да е заминал или нещо друго да е ...
За колонките от по горните постове:
Ами по книжка ги дават : Sound pressure level ( 2.83v/m) 91 dB
A kakво ще рече да съм ги Дефазирал ... ?

misho_GTI

Мнениеот misho_GTI » Вто 16 юни 2009 11:41

Обърнал си поляритета.
Пробай на единия от говорителите да му размениш + и -, и ако си ги бил дефазирал ще се оправи. ;)

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Вто 16 юни 2009 11:43

misho_golfa написа:

Обърнал си поляритета.

мерси ще пробвам

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Вто 16 юни 2009 19:14

Противно на вашите очаквания се оказа че кастофончето е причина за кофти звук.Но грешки имаше и от моя страна, трийте темата , благодаря за съветите

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”