здравейте, имам 1 усилвател 500 вата. усилвателя е alpine mrp-850, субуфера deto ще свири съм го избрал Alpine SWR-1242D.цък за тази музика ще ми трябва кондензатор понеже на голфа му хлабее акумулатора! пък и за по силен бас.
натъкнах се на 2 кондензатора, но незнам кой е по-хубав
цък 1
цък2
ще помоля който ги знае polzval/prodawa нека каже... че скоро ще съм събрал пари да си го позволя:)) мерси предварително колеги

избор на кондензатор!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: избор на кондензатор!
На хубавия усилвател кондензатор не му трябва.
По-добре си вземи нова батерия и сложи по-яки кабели.
Наистина няма смисъл.
Аз имам здраво стъпало за баса и кондензатор.С/без е все тая.
По-добре си вземи нова батерия и сложи по-яки кабели.
Наистина няма смисъл.
Аз имам здраво стъпало за баса и кондензатор.С/без е все тая.
ще взимам кондензатор. просто питах ако някой има мнение... но явно нямате
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Абе мнение имаме ама и моето е като на andro_. Аз тея пари бих ги инвестирал в по-мощен алтернатор и читав акумулатор.
-
- Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
- Двигател: PB 112 + 1P 98
Колегите ти казаха най-точно!
Тези кондензатори от по 90 лева ефекта им е нулев.
Щом ти "хлабее" акумулатора, го смени с нов.
Тези кондензатори от по 90 лева ефекта им е нулев.
Щом ти "хлабее" акумулатора, го смени с нов.
да ама 1 акумулатор нов и хубав е над 200 лева??!?! къде е логиката, как ще се захранва? той само ще се изтощава?!?
- radi_nrj
Колега кажи за каква кола говорим да влезнем малко в час с колегите, че в момента разтягаме лукуми без да знаем за какво возили и какъв двигател става въпрос.
И ще дам един малък жокер. при запален двигател акумулатора нищо не захранва, а консумира докато не се зареди напълно. В тоя момент целия електрически товар се поема от алтернатора. Ако искаш добра музика от там се почва, всички връзки около алтернатора да са изрядни а самият той да е в 100% идеално състояние, пък ако заводския е слабичък се сменя с по мощен. Да има хора дето слагат втори акумулатор и кондензатори ама за мен това е да бръкнеш в джоб в, който има 5 лева и да искаш да извадиш 10.
При такива мощности да слушаш музика на изгасен двигател е гавра със акумулатора, какъвто и да е той.
И за да ти бъдем по-полезни може да кажеш и колко ампера му е предпазителя на стъпалото вместо да ровя из нета.
И ще дам един малък жокер. при запален двигател акумулатора нищо не захранва, а консумира докато не се зареди напълно. В тоя момент целия електрически товар се поема от алтернатора. Ако искаш добра музика от там се почва, всички връзки около алтернатора да са изрядни а самият той да е в 100% идеално състояние, пък ако заводския е слабичък се сменя с по мощен. Да има хора дето слагат втори акумулатор и кондензатори ама за мен това е да бръкнеш в джоб в, който има 5 лева и да искаш да извадиш 10.
При такива мощности да слушаш музика на изгасен двигател е гавра със акумулатора, какъвто и да е той.
И за да ти бъдем по-полезни може да кажеш и колко ампера му е предпазителя на стъпалото вместо да ровя из нета.
колата golf 2, акумулатора е стар, този с който я купихме колата. на него за съжаление няма дори марка или една буква написана.... но пък за това държи 6-та година/да чукам на дърво/. знам, че му доливаме дестилирана вода 
ами предпазител, та той има 3 бушона на него по 25 ампера
http://www.alpine.com.au/downloads/web_ ... P-M850.pdf

-
- Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
- Двигател: PB 112 + 1P 98
samuel написа:колата golf 2, акумулатора е стар, този с който я купихме колата. на него за съжаление няма дори марка или една буква написана.... но пък за това държи 6-та година/да чукам на дърво/. знам, че му доливаме дестилирана вода
Като акумулатора ти е зле, кондензатора няма да оправи нещата.
Инвестирай си парите в нов акумулатор.
С какви кабели си?
Какъв ти е двигатела? Алтернатора колко амперов е?
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Кондензатор музика не прави, алтернатор >=120А
ново динамо ще трябва и 2ри акумулатор нали ? щото до сега четох из форумите, че акумулатора ше пухне ако сменя динамото.
- radi_nrj
nokia написа:щото до сега четох из форумите, че акумулатора ше пухне ако сменя динамото.
Митове и легенди

radi_nrj написа:nokia написа:щото до сега четох из форумите, че акумулатора ше пухне ако сменя динамото.
Митове и легенди
а ще може ли да ми кажеш примерно къде отива тока който прави динамото? в смисъл не винаги ще слушам музика. ако не се изразходва някакв част? ? да не пуфне ел. инсталацията

- radi_nrj
nokia написа:radi_nrj написа:nokia написа:щото до сега четох из форумите, че акумулатора ше пухне ако сменя динамото.
Митове и легенди
а ще може ли да ми кажеш примерно къде отива тока който прави динамото? в смисъл не винаги ще слушам музика. ако не се изразходва някакв част? ? да не пуфне ел. инсталацията?
Момче, алтернатора произвежда ЕДН (Електродвижещо напрежение), в следствие на, което ако на изводите на алтернатора има включен консуматор протича електрически ток. Понеже виждам че нямаш и елементарни познания по електротехника ше ти го обясня елементарно - алтернатора дава толкова колкото му поискат, ако нокой нищо не иска от него той нищо не дава.
Избий си думата динамо от главата, то отдавна е заменено от алтернатор, а каква е разликата между тях мога да ти обясня ама не знам дали ще ме разбереш.
Не се обиждай защото не се длъжен да разбираш от "тоци".
абе те по този предмет ме късаха веднъж:)) просто не ми се отдава много. дай програма да пиша... ей сега ще ти я направя 
ще видите накрая проекта. само пари за буфер и кабели остана да събера...

ще видите накрая проекта. само пари за буфер и кабели остана да събера...

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”