Колеги, кажете ми къде се намира датчика за температура на двигателя.Как мога да го замеря дали работи правилно.
Уреда на таблото от вчера не ми показва 90 градуса както до сега ,а е на 70-80, колкото и да карам.Освен това когато вчера я запалих, след малко време уреда показа около 30 градуса, след което падна на 0, и след това пак показа температурата, но както казах не се вдига до нормалните 90 градуса след това.

датчик за Т на двигателя Passat 5 TDI
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Re: датчик за Т на двигателя Passat 5 TDI
А термостата как се чувства?
yuruky написа:Колеги, кажете ми къде се намира датчика за температура на двигателя.Как мога да го замеря дали работи правилно.
Уреда на таблото от вчера не ми показва 90 градуса както до сега ,а е на 70-80, колкото и да карам.Освен това когато вчера я запалих, след малко време уреда показа около 30 градуса, след което падна на 0, и след това пак показа температурата, но както казах не се вдига до нормалните 90 градуса след това.
100% си за температурен датчик, имах го същия проблем с играещата температура. Проблема изчезна след смяната на датчика с зелена Хела - 55лв. Датчика при Голф е на тройника, предполагам и на Пасат е там.
- Svets
- Автомобил: Vw Passat 2004
- Двигател: 2.0 TDI BGW
Потвърждавам думите на колегата morfei1
Имах същия проблем с играеща температура на моя Пасат, днес смених зеления дачик на тройника и всичко е ток и жица 

0т вчера имам същият проблем с играеща стрелка на температурата, но докато го сменя ми е интересно да разбера, този датчик само за стрелката ли служи или има и друга дейност ? В смисъл мога ли да карам така, като рискувам да изгубя окончателно индикацията на таблото, или например когато датчика не работи, колата отчита, че не е загряла и работи в съответният температурен режим ?
и аз съм същия за датчик моита пак държи подгрева много и като запаля държи 1200оборота каде се намира този датчик да го сменя

-
- Автомобил:
- Двигател:
вчера и аз смених датчика стария ми показваше 65 а новия 110 градоса измерих температурата на течноста с термометър и тя беше 90 градоса и върнах датчика в магазина той беше черен с зелен пръстен и не знам какво да правя сега
Върни се в “Дизелови агрегати”