имал ли е някои такъв проблем?температура (градуси)
-
batko_jmiri
- Автомобил:
- Двигател:
температура (градуси)
Колеги според вас каква може да е при4ината да не ми поддържа еднакви градуси при каране.дори и 5 секунди не държи 90 градуса ами отива на 95 докато охлади перката.вси4ко ми ново термостат,дат4ик за перката даже и капа4ка на разш.съд сум сменил с нова.
имал ли е някои такъв проблем?
имал ли е някои такъв проблем?- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: температура (градуси)
Колега нормално е сега по жегите, и особенно ако си с термостат на 87гр., щом включва перката 

- neron-besniq
- Автомобил:
- Двигател:
за мен не е нормално,моята заковава на 92 и не мърда
,причината да играят така градусите е в охлаждащата течност,сложи си кадърен антифриз,освен да не замръзва,той има и друга роля,да не прегряа колата 

-
batko_jmiri
- Автомобил:
- Двигател:
да,но и като не бе6е толкова жега пак съ6тата работа дори зимата съм забелязал 4е става тоя номер
-
batko_jmiri
- Автомобил:
- Двигател:
дали 6те да е от антифриза?а мойе ли водна помпа да здала и да не циркулира хубаво
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Както писах и преди ABU работят на 90-95гр. но ако те притеснява "загряването" можеш да прочистиш системата да няма запушване примерно, или да си вземеш термостат на 84гр но пак казвам щом включва перката няма защо да се вкарваш във филм.
ПП: Преди да ми се прецака термостатa беше същата работа

-
batko_jmiri
- Автомобил:
- Двигател:
това с про4истването съм го мислил много пъти но не трябва ли маистор или мога и сам да го направя?а за в.помпа кво 6те кайете
- Shotgun
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
snupeca написа:Както писах и преди ABU работят на 90-95гр. но ако те притеснява "загряването" можеш да прочистиш системата да няма запушване примерно, или да си вземеш термостат на 84гр но пак казвам щом включва перката няма защо да се вкарваш във филм.
ABU,ABS,AMZ,AGZ трябва да работят единствено на 90 гр.Термостата на АБУ е по каталог на 84гр.Смени си водната помпа , но преди това си провери таблото да ли отчита правилно

-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Абе от шашавите термостати най-вече са тия разсейки,реагират мудно на промяна в температурата,и аз съм с някакъв за 15-16лв(Meyle),за близо година го виждам как си промени "точката" от 90 на 82-85 градуса(по уреда съдя).То сега е топло,но преди есента ще инвестирам в един "оргиналдъ" ,таман и антифриза ще подменя.Лично на мен ми е най-интересно как се получава "понижаване" на работната температура с времето,мисля да знам как работи термо-ампулата и пружината,пък и целият този "девайс" смотан.Ей ги 2 броя в мазето,единият оригинал Бер-Томсън-на 66градуса работи хайванчето
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
batko_jmiri написа:да,но и като не бе6е толкова жега пак съ6тата работа дори зимата съм забелязал 4е става тоя номер
Може проблема да е и в датчика на температурата. На примерно не ми отчита правилно. Бях писал тук за този проблем. Отначало отиваше стрелката в критичния сектор, но като обезвъздуших както ми обясниха Т падна значително, но държи малко над нормалното (стрелаката играе с около 5 градуса). Замериха ми температурата и се оказа, че датчика лъже (нищо че е нов и немски).
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”