Когато дойде ще пиша за развитието по въпроса

Lov4o написа:Проблема вече е решен колеги.
Закупих си нова бубина за 120 лева. компресора тръгна. И днес отидох в сервиз и ми заредиха системата на ново, 1100мл R134a фреон за 100 лева.
Интересното е това, че аз си мислех че имам фреон в системата защото преостата ми включваше перката на радиатора и ми подаваше ток към компресора, но когато отидох в сервиза в системата имаше само газ под налягане.
Иначе на стенда при проверката с вакуум всичко си беше перфектно.
mafiota_a4 написа:Колеги,моят Пасат пък като му натисна копчето за климатика нито зацепва компресора,нито включва перките,нито снижава оборотите.Казете моля ви какво му има защото в момента нямам финансова възмозност да ходя по сервизи и ме е страх да не ми скъсат главата откъм кръста!!!Благодаря предварително!
zfa159 написа:Lov4o написа:Проблема вече е решен колеги.
Закупих си нова бубина за 120 лева. компресора тръгна. И днес отидох в сервиз и ми заредиха системата на ново, 1100мл R134a фреон за 100 лева.
Интересното е това, че аз си мислех че имам фреон в системата защото преостата ми включваше перката на радиатора и ми подаваше ток към компресора, но когато отидох в сервиза в системата имаше само газ под налягане.
Иначе на стенда при проверката с вакуум всичко си беше перфектно.
Тогава едва ли ще работи още дългоВакуума не хваща почти нищо като течове понеже при вакуумирането всички гумени пресовки,всички гарнитури и т.н. се свиват навътре и уплътняват и съответно не тече...после наливаш фреона,системата става под налягане и....изтича
За най-добра диагностика трябва да се надуе с газ под налягане и да се види дали пада налягането или седи статично и ако тече да се дири откъде.
А по повод газа под налягане - обикновенно е само въздух и има 20-30 грама фреон...и по-лошото е,че няма никакво масло вътре а компресора си тръгва и...ако не му обърнеш внимание навреме....тотал щета.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 57 госта