Компресора на климата не зацепва. B4 РЕШЕН.

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
Двигател: AUQ 180
Контакти:

Re: Компресора на климата не зацепва. B4

Мнениеот ShoGo_GTI » Пон 15 юни 2009 19:30

днес си поръчах от един магазин нов електромагнит за 120 лева, надявам се, че когато дойде в други ден ще си реша проблема.
Когато дойде ще пиша за развитието по въпроса :)

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
Двигател: AUQ 180
Контакти:

Re: Компресора на климата не зацепва. B4 РЕШЕН.

Мнениеот ShoGo_GTI » Пет 19 юни 2009 15:38

Проблема вече е решен колеги.

Закупих си нова бубина за 120 лева. компресора тръгна. И днес отидох в сервиз и ми заредиха системата на ново, 1100мл R134a фреон за 100 лева.

Интересното е това, че аз си мислех че имам фреон в системата защото преостата ми включваше перката на радиатора и ми подаваше ток към компресора, но когато отидох в сервиза в системата имаше само газ под налягане.
Иначе на стенда при проверката с вакуум всичко си беше перфектно.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 20 юни 2009 9:47

Lov4o написа:Проблема вече е решен колеги.

Закупих си нова бубина за 120 лева. компресора тръгна. И днес отидох в сервиз и ми заредиха системата на ново, 1100мл R134a фреон за 100 лева.

Интересното е това, че аз си мислех че имам фреон в системата защото преостата ми включваше перката на радиатора и ми подаваше ток към компресора, но когато отидох в сервиза в системата имаше само газ под налягане.

Тогава едва ли ще работи още дълго ;) Вакуума не хваща почти нищо като течове понеже при вакуумирането всички гумени пресовки,всички гарнитури и т.н. се свиват навътре и уплътняват и съответно не тече...после наливаш фреона,системата става под налягане и....изтича ;)
За най-добра диагностика трябва да се надуе с газ под налягане и да се види дали пада налягането или седи статично и ако тече да се дири откъде.
А по повод газа под налягане - обикновенно е само въздух и има 20-30 грама фреон...и по-лошото е,че няма никакво масло вътре а компресора си тръгва и...ако не му обърнеш внимание навреме....тотал щета.

Потребителски аватар
neron-besniq
Автомобил:
Двигател:

Re: Компресора на климата не зацепва. B4

Мнениеот neron-besniq » Съб 20 юни 2009 10:31

mafiota_a4 написа:Колеги,моят Пасат пък като му натисна копчето за климатика нито зацепва компресора,нито включва перките,нито снижава оборотите.Казете моля ви какво му има защото в момента нямам финансова възмозност да ходя по сервизи и ме е страх да не ми скъсат главата откъм кръста!!!Благодаря предварително!

има защита,и като фреоа намалее не се включва,фреона играе роля на охладител и ако го няма,има вероятност да се прецака компресора и за това е тази защита.Колкото и да не ти се ходи по майстори,ще се наложи.Всеки който зарежда климатици ще ти каже къде е проблема.Струва около 20лв проверката!

Потребителски аватар
neron-besniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот neron-besniq » Съб 20 юни 2009 10:33

zfa159 написа:
Lov4o написа:Проблема вече е решен колеги.

Тогава едва ли ще работи още дълго ;) Вакуума не хваща почти нищо като течове понеже при вакуумирането всички гумени пресовки,всички гарнитури и т.н. се свиват навътре и уплътняват и съответно не тече...после наливаш фреона,системата става под налягане и....изтича ;)
За най-добра диагностика трябва да се надуе с газ под налягане и да се види дали пада налягането или седи статично и ако тече да се дири откъде.
А по повод газа под налягане - обикновенно е само въздух и има 20-30 грама фреон...и по-лошото е,че няма никакво масло вътре а компресора си тръгва и...ако не му обърнеш внимание навреме....тотал щета.

да беше си взел направо компресор,моя новия ми излезе 250лв с зреждането.В Шумен има един майстор дето ги продава и монтира!

Върни се в “Passat”