Проблем с оборотите на б4
- pini_761
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с оборотите на б4
Пасатора е 1.6 бензин.Мени си оборотите постояно.Четох че тези обороти се определят от този стъпков мотор но него знам каде и какво преставлява .Моля помогнете
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Re: Проблем с оборотите на б4
До някъде си си взел поука от Vaskoto1
Изглежда така. Макар, че не си писъл какъв е пасата и мотора. Писаното е ако е пълен инжекцион. Стои където съм очертал. Точно пред него има една висяща, черна кутиика която е свързана с два мъркуча към него. Кръгъл е и не може да го сбъркаш. Има накрая букса.
От опит ти казвам. Може и да не е стъпков мотор.
Но нищо не пречи да се изчисти. Особено ако е на газ.
Сваляш смело и като внимаваш да не мокриш където влиза буксата(много), пълниш с обезмаслител. Ползвам Meglio. Жена ми си чисти с него печката от блажно. Пише си, че става и за много други неща. Пълниш през дупките и чакаш 10мин може и повече..Тръскаш, изплакваш на течаща вода и така примерно 3-4 пъти докато ти омръзне. Ще видиш мръсотия да излиза. Като го направиш изплакни колкото можеш и го изсуши. Аз примерно го суша със сешуара на любимата
След което го пълна с VD-40, колкото може да побере и да постои 5-10мин. да влезе хубаво. Изпразвам, тръскам, избърсвам колкото мога и монтирам на колата. Лесно и приятно е. Пробваи смело и пиши какво се е получило.

Изглежда така. Макар, че не си писъл какъв е пасата и мотора. Писаното е ако е пълен инжекцион. Стои където съм очертал. Точно пред него има една висяща, черна кутиика която е свързана с два мъркуча към него. Кръгъл е и не може да го сбъркаш. Има накрая букса.
От опит ти казвам. Може и да не е стъпков мотор.
Но нищо не пречи да се изчисти. Особено ако е на газ.
Сваляш смело и като внимаваш да не мокриш където влиза буксата(много), пълниш с обезмаслител. Ползвам Meglio. Жена ми си чисти с него печката от блажно. Пише си, че става и за много други неща. Пълниш през дупките и чакаш 10мин може и повече..Тръскаш, изплакваш на течаща вода и така примерно 3-4 пъти докато ти омръзне. Ще видиш мръсотия да излиза. Като го направиш изплакни колкото можеш и го изсуши. Аз примерно го суша със сешуара на любимата

- pini_761
- Автомобил:
- Двигател:
пасат 1.6 бензин Б4.Или иначе казано сьщото като на снимката
- pronobis
- Автомобил:
- Двигател:
pini_761 написа:пасат 1.6 бензин Б4.Или иначе казано сьщото като на снимката
Сашо го е казал, ама повторението е майка на... знанието в случая, че има и други варианти.
Проблемът с оборотите може да е с възможна причина стъпково моторче, но може и да е с много други причинители. Така че, отпусни се пред тая клавиатура и дай малко повече инфо: караш ли на газ, проблемът на бензин ли е, на газ ли е или и на двете; закачал ли си я на ваг за грешки... може с откачане на клемата на акумулатора проблемите да изчезнат... и т.н., и дъра-бъра, и так дали.
Та пиши в Търсене горе: "проблем* обороти" (без кавичките) и цъкни да търси само в раздел PASSAT и глей кво ще стане...

- pini_761
- Автомобил:
- Двигател:
колеги не се сърдете на колегата той нов в света на форумите и комповете помагайте не му се сърдете мерси предварително 

-
pini, никои не ти се сърди
Ти я кажи до къде я докара? Пробва ли с почистването?

Ти я кажи до къде я докара? Пробва ли с почистването?
- pronobis
- Автомобил:
- Двигател:
pini_761 написа:колеги не се сърдете на колегата той нов в света на форумите и комповете помагайте не му се сърдете мерси предварително
pini, ти във второ лице ли говориш за себе си?

Пич, нема сръдни бе. Просто, за да може да ти се помогне, трябва да даваш максимално количество информация и форумните глави ще го измислят.
Наистина, докъде го докара?
- pini_761
- Автомобил:
- Двигател:
колата няма газ само бензин , не съм я качвал на 'ваг' защото незнам какво значи това.Такова нещо не намерих с 2 маркуча , но мисля че има връзка унова нещо с кабелите на въздушния филтър.Като го извадих и сложих пак имаше маааало подобрение.
- pronobis
- Автомобил:
- Двигател:
Такаа... "ваг" идва от VAG-COM (сори, че съкратено го написах в предишния пост) - средство за диагностика на автомобила, състоящо се от специален кабел и софтуер. Питах за него дали си го закачал, имайки предвид дали си й правил диагностика. Според мен оттам трябва да тръгнеш, защото компа сам ще си каже (в 90% от случаите) какво не му харесва, т.е. какво е натрупал като грешки и кой елемент прави мизерии - МПХ (моторче празен ход или наричан още стъпково моторче), ТПС (тротъл позишънинг сензор), ламбда-сонда, всякакъв род датчици... - все причинители на нестабилни обороти.
От което идва следващото, което бях писал по-горе, а именно откачането на клемите на акумулатора - идеята на това упражнение е, че при тази операция "зачистваш" грешките, които компа на аутото ти е натрупал и ако след това проблемът го няма, значи е оттам. В повечето случаи обаче след още малко време той се връща, след като отново "детектне" проблеми от елементите. Откачането на акумулатора е полезно когато се кара на газ, но има и по-интелегентни решения като емулатори и принудителни рестарти на компа - ти не караш на газ, това отпада.
От последния ти пост се вижда, че вече си се насочил към "онова нещо с кабелите на въздушния филтър". Гледам че си градски, та моят съвет е да отидеш при ваското1 и първо да направите една диагностика, а чак тогава да се пристъпи към разглабяне, почистване и т.н. Разбира се, след като човека се върне от почивка.
Ето и инфо за ваското1 - ЦЪК.
Поздрави и успех, дано оправиш колицата!
От което идва следващото, което бях писал по-горе, а именно откачането на клемите на акумулатора - идеята на това упражнение е, че при тази операция "зачистваш" грешките, които компа на аутото ти е натрупал и ако след това проблемът го няма, значи е оттам. В повечето случаи обаче след още малко време той се връща, след като отново "детектне" проблеми от елементите. Откачането на акумулатора е полезно когато се кара на газ, но има и по-интелегентни решения като емулатори и принудителни рестарти на компа - ти не караш на газ, това отпада.
От последния ти пост се вижда, че вече си се насочил към "онова нещо с кабелите на въздушния филтър". Гледам че си градски, та моят съвет е да отидеш при ваското1 и първо да направите една диагностика, а чак тогава да се пристъпи към разглабяне, почистване и т.н. Разбира се, след като човека се върне от почивка.

Ето и инфо за ваското1 - ЦЪК.
Поздрави и успех, дано оправиш колицата!

-
pini,
Как така не го намери? Разгледа ли снимките? Като застанеш пред двигателя от дясно, леко отдолу където съм ти очертал на снимките. Щракни върху тях за да се увеличат. Карам същият пасат. С откачане на клемите Б4 не се оправя!!!!! Или При Васко или при Ники и Мишо в Герман.

Как така не го намери? Разгледа ли снимките? Като застанеш пред двигателя от дясно, леко отдолу където съм ти очертал на снимките. Щракни върху тях за да се увеличат. Карам същият пасат. С откачане на клемите Б4 не се оправя!!!!! Или При Васко или при Ники и Мишо в Герман.
- pini_761
- Автомобил:
- Двигател:
Здравеите колеги относно оборотите мисля че си реших проблема и сега ще ви кажа как ;1.каде що имаше букса зачистих и напръсках с контактспреи; 2.откачих акумолатора за 10 мин. и вече 4 дни нямам никакъв проблем.Дано това даму бъде...
- zooz
- Автомобил:
- Двигател:
ЗДРАВЕИТЕ КОЛЕГИ МОЯ Е СЪщИЯ КАТО НА СНИМКАТА -ПАСАТ И ПРОБЛЕМА МИ Е 4Е БАВНО ПАДАТ ОБОРОТИТЕ МЕЖДИ ПРЕЖКЛИУчЖАНИЯТА НА СКОТОСТИТЕ И ПРИ ИЗФОРСИРвАНЕ НА ПРАЗЕН ХОД КАДЕ МОжЕ ДА Е ПРОБЛЕМА НА ВАГ показва 4е всико е наред
- Nikolai Roev
- Автомобил:
- Двигател:
Аз зимата също го имах този проблем но сега се оправи от самосебеси,бях питал няколко майстори те ми казаха по-добре си карай без да се пипа много то ще се оправи и наистина си се оправи давидим тази зима дали ще е така...
- Johnny_Brawo
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: BWA
за мен лично - ей тука ти е проблема ! Сваляш - чистиш - слагаш и газ !