Чух, че се продавали добавки, които се поставят преди зареждане с газ ( не знам по какъв начин става това и в какво съотношение ).
В последно време в града в който живея качеството на газта рязко се влоши ( повишаване разхода и намаляване на "пъргавината" ) , а когато зареждам в други градове на бензиностанции на ОМВ или Лукойл разхода и пъргавината се нормализират. Именно за това съм решил да пробвам добавки за газ.
Някой виждал ли е да се продават такива добавки , и имате ли впечатления от тях ?

Въпрос свързан с добавки за газ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос свързан с добавки за газ
Колега, не съм чувал за такива добавки! Но съм с добавка в маслото за каране предимно на газ и според мен това е абсолютна глупост, защото разликата е единствено, че маслото зимата ми беше станало като маргарин и се бях притеснил, че е пресечено! Иначе за разхода и при мен е драстично повишен и то след като падна цената на газта!
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Зареждам почти винаги на една и съща газстанция. По едно време предлагаха някакви добавки - мисля че хелиос. Момчето което зарежда ми каза че е пробвало на неговата кола и нямало никакъв ефект. Аз се отказах да пробвам 

- neron-besniq
- Автомобил:
- Двигател:
да,добавките са на хелиос и се продава по газстанциите.Там си имат едни пълнители,който се навиват на чашката и през тях се зарежда газта,след като изсипете добавката вътре.В началото бяха доста шумно рекламирани и аз лично съм пробвал няколко пъти.После затихна кампанията,явно без особен ефект.Блу-форс на Петрол е с тази добавка,ако намирате разлика между другата газ,значи наистина я има.НО до колкото познавам хора,работещи на Петрол,те активно продават скатана добавка от отредената за блу-форса,така,че си правете сметката,колко е с добавка 

- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
информацията и е доста невярна и технически неправилна за Петрол.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Пробвай на Петрола при 33 Свищовски полк : D Там има уж... МОже и от там да си чул 

StS написа:Пробвай на Петрола при 33 Свищовски полк : D Там има уж... МОже и от там да си чул
Свищов е шепа градче,невярвам да не е пробвал на всичките.
StS написа:Пробвай на Петрола при 33 Свищовски полк : D Там има уж... МОже и от там да си чул
На петрол газта е хубава от към пъргавина на мотора, но що се отнася до разхода е ужасТ.Вдигна ми с около 2-2.5 литра/ 100 км. извънградско.
Отдавна не съм си ходил по Свищов, но преди поне така беше с моята кола, но предпочитам да върви колата и да гори малко повече, отколкото да гори и да не върви с газта на Йоаната, примерно.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
blinder написа:StS написа:Пробвай на Петрола при 33 Свищовски полк : D Там има уж... МОже и от там да си чул
На петрол газта е хубава от към пъргавина на мотора, но що се отнася до разхода е ужасТ.Вдигна ми с около 2-2.5 литра/ 100 км. извънградско.
Отдавна не съм си ходил по Свищов, но преди поне така беше с моята кола, но предпочитам да върви колата и да гори малко повече, отколкото да гори и да не върви с газта на Йоаната, примерно.
Ааа не там... на мене свищаците ми казаха да бягам надалече от там и така и правех...с право

- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
Не знам какви чудеса очаквате от тези добавки , просто се чудя на газта какво може да се подобри. Но като ви се дават пари никой не може да ви спре. Ако все пак някой може да даде прилично обяснение за процеса на подобряването бих се съгласил.
Успех
Успех
Знам, че добавките на MPG Caps стават също за газ. Слагат се непосредствено преди да се зарежда бутилката
Върни се в “Автогазови уредби”