Въпрос свързан с добавки за газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Въпрос свързан с добавки за газ

Мнениеот DAXC » Пет 19 юни 2009 16:12

Чух, че се продавали добавки, които се поставят преди зареждане с газ ( не знам по какъв начин става това и в какво съотношение ).
В последно време в града в който живея качеството на газта рязко се влоши ( повишаване разхода и намаляване на "пъргавината" ) , а когато зареждам в други градове на бензиностанции на ОМВ или Лукойл разхода и пъргавината се нормализират. Именно за това съм решил да пробвам добавки за газ.

Някой виждал ли е да се продават такива добавки , и имате ли впечатления от тях ?

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос свързан с добавки за газ

Мнениеот nepreklonniq » Пет 19 юни 2009 19:54

Колега, не съм чувал за такива добавки! Но съм с добавка в маслото за каране предимно на газ и според мен това е абсолютна глупост, защото разликата е единствено, че маслото зимата ми беше станало като маргарин и се бях притеснил, че е пресечено! Иначе за разхода и при мен е драстично повишен и то след като падна цената на газта!

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 19 юни 2009 20:15

Зареждам почти винаги на една и съща газстанция. По едно време предлагаха някакви добавки - мисля че хелиос. Момчето което зарежда ми каза че е пробвало на неговата кола и нямало никакъв ефект. Аз се отказах да пробвам :)

Потребителски аватар
neron-besniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот neron-besniq » Пет 19 юни 2009 20:24

да,добавките са на хелиос и се продава по газстанциите.Там си имат едни пълнители,който се навиват на чашката и през тях се зарежда газта,след като изсипете добавката вътре.В началото бяха доста шумно рекламирани и аз лично съм пробвал няколко пъти.После затихна кампанията,явно без особен ефект.Блу-форс на Петрол е с тази добавка,ако намирате разлика между другата газ,значи наистина я има.НО до колкото познавам хора,работещи на Петрол,те активно продават скатана добавка от отредената за блу-форса,така,че си правете сметката,колко е с добавка :beer

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Чет 25 юни 2009 13:23

информацията и е доста невярна и технически неправилна за Петрол.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Чет 25 юни 2009 14:04

Пробвай на Петрола при 33 Свищовски полк : D Там има уж... МОже и от там да си чул :Mr Green Fun

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Чет 25 юни 2009 16:18

StS написа:Пробвай на Петрола при 33 Свищовски полк : D Там има уж... МОже и от там да си чул :Mr Green Fun

Свищов е шепа градче,невярвам да не е пробвал на всичките.

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Пет 10 юли 2009 12:07

StS написа:Пробвай на Петрола при 33 Свищовски полк : D Там има уж... МОже и от там да си чул :Mr Green Fun

На петрол газта е хубава от към пъргавина на мотора, но що се отнася до разхода е ужасТ.Вдигна ми с около 2-2.5 литра/ 100 км. извънградско.
Отдавна не съм си ходил по Свищов, но преди поне така беше с моята кола, но предпочитам да върви колата и да гори малко повече, отколкото да гори и да не върви с газта на Йоаната, примерно.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пет 10 юли 2009 19:39

blinder написа:

На петрол газта е хубава от към пъргавина на мотора, но що се отнася до разхода е ужасТ.Вдигна ми с около 2-2.5 литра/ 100 км. извънградско.
Отдавна не съм си ходил по Свищов, но преди поне така беше с моята кола, но предпочитам да върви колата и да гори малко повече, отколкото да гори и да не върви с газта на Йоаната, примерно.

Ааа не там... на мене свищаците ми казаха да бягам надалече от там и така и правех...с право :arrow:

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Съб 11 юли 2009 20:41

Не знам какви чудеса очаквате от тези добавки , просто се чудя на газта какво може да се подобри. Но като ви се дават пари никой не може да ви спре. Ако все пак някой може да даде прилично обяснение за процеса на подобряването бих се съгласил.
Успех

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Съб 11 юли 2009 20:45

Знам, че добавките на MPG Caps стават също за газ. Слагат се непосредствено преди да се зарежда бутилката

Върни се в “Автогазови уредби”